3x mijn chaotische ik

chaotische ik

Als je me kent dan weet je dat twee eigenschappen van mij zijn dat ik chaotisch ben en dat ik graag vrij wil zijn, zo onafhankelijk mogelijk. Het leek me leuk eens te schrijven over hoe ik het zelf ervaren, als mijn chaotische ik en wat ik dan precies doe. Want hoe zijn mijn huis eruit van binnen, hoe ga ik met lijstjes en agenda’s om  en hoe gaat het in mijn hoofd? Ik laat je een kijkje zien in mijn leven en vooral ook in mijn hoofd.

Agenda’s, to do lijstjes en structuur

Ik had het vroeger al op de middelbare school; mijn agenda bijhouden was een groot drama. En juist met mijn chaotische ik heb ik, zou je zeggen, lijstjes en structuur nodig. Net als een agenda. Ik heb een eigenschap duidelijk van mijn vader en dat is afspraken goed kunnen onthouden in mijn hoofd. Doktersafspraak, afspraken op het werk, voor mijn blog en bijvoorbeeld wanneer het oud papier aan de weg moet. Natuurlijk heb ik weleens agenda’s, to do lijstjes en een bullet journal geprobeerd maar het werkt niet. Het gaat een week (of soms een paar dagen) goed en daarna vergeet ik het gewoon weer. Hoewel ik wel de agenda op mijn telefoon (de Huawei P20 Pro) bijhoudt en dat werkt voor mij prima. Hoewel ik ook graag een bullet journal bij zou willen houden, want al die creatieve dingen vind ik echt super leuk om te doen en om te zien.

Chaotische ik en mijn huis

Mijn huis.. tja.. het is niet vies, maar het is wel ontzettend rommelig. Het is zelfs zo erg dat als ik iets kwijt ben het blijkt dat ik het juist wél op de plek heb neergelegd waar het hoort. Het is echt heel erg gek. Voor ik hier in Edam kwam wonen in mijn kleine huisje wilde ik graag een 3-kamer woning. Mijn moeder vroeg zich toen al af of dat een goed idee zou zijn omdat vroeger mijn slaapkamer altijd al een bende was, want dat moest ik allemaal opgeruimd en schoon houden. Dat is zeker waar. Nu ben ik wel een soort van blij dat ik gewoon een klein huisje heb en nog heb ik moeite met het opgeruimd te houden. Nu ik mijn nieuwe auto heb probeer ik die trouwens wel netjes te houden van binnen want die vorige was ook echt een zwijnenstal. Ik grapte al dat ik een nieuwe auto had gekocht omdat ik geen zin had die andere op te ruimen, haha. Maar uiteindelijk wil ik natuurlijk wel een groter huis. Ik denk niet dat ik de rest van mijn leven in zo’n klein huisje kan wonen als waar ik nu woon, maar dat moet de toekomst uitwijzen. Voor nu ben ik er nog steeds gelukkig 🙂

Ook vrij zijn

Hoewel structuur in mijn leven wel goed zou zijn, net als to-do lijstjes, ben ik ook iemand die zo onafhankelijk mogelijk wil zijn en vrij. Het is voor mij dan ook al een ding dat ik katten heb omdat ik daar altijd rekening mee moet houden. Wellicht ook dat dit meespeelt waarom ik geen kinderwens heb. Ik wil de dingen doen waar ik zin in heb op dat moment. En ik weet natuurlijk dat dit niet altijd kan, maar zo ben ik. Wat dat betreft heb ik het nu wel fijn op mijn werk. Ik werk 28 uur in de week op vaste dagen en uren, maar als het nodig is mag ik ook schuiven met de uren zolang ik mijn uren maar maak in de week. Voor mij is dat een heel fijn gevoel omdat ik het gevoel heb vrij te zijn en dat heb ik nodig. Zoals dat mijn zusje en ik laatst op een zondagmiddag ‘even’ spontaan naar Dortmund reden voor Angelo Kelly. Dat soort dingen, van die spontane, niet van tevoren bedachte acties, dat is mijn chaotische ik. Ik gok dat dit soort dingen altijd wel in mijn leven moeten blijven om het spannend te houden. Voor zover mijn chaotische ik en mijn acties.

Ben jij chaotisch of juist georganiseerd?

Lees ook:
32 uur werken; 1 hele dag vrij of 2 halve dagen?
Mijn eerste mobiel en jonge kinderen nu
Dit heb ik gedaan met kerst (staatsloten, gourmetten en Volendam)
Tag: Car confessions

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook