Shop mijn favorieten

Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto
Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto

3x mijn chaotische ik

chaotische ik

Als je me kent dan weet je dat twee eigenschappen van mij zijn dat ik chaotisch ben en dat ik graag vrij wil zijn, zo onafhankelijk mogelijk. Het leek me leuk eens te schrijven over hoe ik het zelf ervaren, als mijn chaotische ik en wat ik dan precies doe. Want hoe zijn mijn huis eruit van binnen, hoe ga ik met lijstjes en agenda’s om  en hoe gaat het in mijn hoofd? Ik laat je een kijkje zien in mijn leven en vooral ook in mijn hoofd.

Agenda’s, to do lijstjes en structuur

Ik had het vroeger al op de middelbare school; mijn agenda bijhouden was een groot drama. En juist met mijn chaotische ik heb ik, zou je zeggen, lijstjes en structuur nodig. Net als een agenda. Ik heb een eigenschap duidelijk van mijn vader en dat is afspraken goed kunnen onthouden in mijn hoofd. Doktersafspraak, afspraken op het werk, voor mijn blog en bijvoorbeeld wanneer het oud papier aan de weg moet. Natuurlijk heb ik weleens agenda’s, to do lijstjes en een bullet journal geprobeerd maar het werkt niet. Het gaat een week (of soms een paar dagen) goed en daarna vergeet ik het gewoon weer. Hoewel ik wel de agenda op mijn telefoon (de Huawei P20 Pro) bijhoudt en dat werkt voor mij prima. Hoewel ik ook graag een bullet journal bij zou willen houden, want al die creatieve dingen vind ik echt super leuk om te doen en om te zien.

Chaotische ik en mijn huis

Mijn huis.. tja.. het is niet vies, maar het is wel ontzettend rommelig. Het is zelfs zo erg dat als ik iets kwijt ben het blijkt dat ik het juist wél op de plek heb neergelegd waar het hoort. Het is echt heel erg gek. Voor ik hier in Edam kwam wonen in mijn kleine huisje wilde ik graag een 3-kamer woning. Mijn moeder vroeg zich toen al af of dat een goed idee zou zijn omdat vroeger mijn slaapkamer altijd al een bende was, want dat moest ik allemaal opgeruimd en schoon houden. Dat is zeker waar. Nu ben ik wel een soort van blij dat ik gewoon een klein huisje heb en nog heb ik moeite met het opgeruimd te houden. Nu ik mijn nieuwe auto heb probeer ik die trouwens wel netjes te houden van binnen want die vorige was ook echt een zwijnenstal. Ik grapte al dat ik een nieuwe auto had gekocht omdat ik geen zin had die andere op te ruimen, haha. Maar uiteindelijk wil ik natuurlijk wel een groter huis. Ik denk niet dat ik de rest van mijn leven in zo’n klein huisje kan wonen als waar ik nu woon, maar dat moet de toekomst uitwijzen. Voor nu ben ik er nog steeds gelukkig 🙂

Ook vrij zijn

Hoewel structuur in mijn leven wel goed zou zijn, net als to-do lijstjes, ben ik ook iemand die zo onafhankelijk mogelijk wil zijn en vrij. Het is voor mij dan ook al een ding dat ik katten heb omdat ik daar altijd rekening mee moet houden. Wellicht ook dat dit meespeelt waarom ik geen kinderwens heb. Ik wil de dingen doen waar ik zin in heb op dat moment. En ik weet natuurlijk dat dit niet altijd kan, maar zo ben ik. Wat dat betreft heb ik het nu wel fijn op mijn werk. Ik werk 28 uur in de week op vaste dagen en uren, maar als het nodig is mag ik ook schuiven met de uren zolang ik mijn uren maar maak in de week. Voor mij is dat een heel fijn gevoel omdat ik het gevoel heb vrij te zijn en dat heb ik nodig. Zoals dat mijn zusje en ik laatst op een zondagmiddag ‘even’ spontaan naar Dortmund reden voor Angelo Kelly. Dat soort dingen, van die spontane, niet van tevoren bedachte acties, dat is mijn chaotische ik. Ik gok dat dit soort dingen altijd wel in mijn leven moeten blijven om het spannend te houden. Voor zover mijn chaotische ik en mijn acties.

Ben jij chaotisch of juist georganiseerd?

Lees ook:
32 uur werken; 1 hele dag vrij of 2 halve dagen?
Mijn eerste mobiel en jonge kinderen nu
Dit heb ik gedaan met kerst (staatsloten, gourmetten en Volendam)
Tag: Car confessions

deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties

 1. 20 januari 2019 / 17:57

  Ik ben een beetje van beide denk ik. Ik kan heel georganiseerd zijn als het moet, maar soms houdt iets het wel eens tegen. Kan soms wat beter haha.

  • Mariska
   Auteur
   18 januari 2019 / 07:04

   Op andere gebieden ben ik wel een control freak, maar als het aankomt op huishouden enzo weer niet.

 2. 17 januari 2019 / 10:33

  Zalig om te lezen! Ik ben half-half. Soms mega chaotisch, maar soms perfect gestructureerd. Super vreemd.

 3. 16 januari 2019 / 09:56

  Wat grappig, we zijn echt totaal tegenovergesteld! Ik kan geen rommel zien; ik moet het opruimen. Plannen doe ik ook altijd ver van te voren; ik plan nog bijna wanneer ik wil douchen haha. 🙂
  Lees het laatste blogbericht van Kelly – Muzen Retro Bluetooth Speaker RadioMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   16 januari 2019 / 15:14

   Oh dan zijn we echt precies het tegenovergestelde inderdaad, haha!

 4. 16 januari 2019 / 09:11

  Ik ben zowel chaotisch als georganiseerd, haha. Nuja, niet tegelijkertijd. Qua spullen en dergelijke laat ik alles z’n gang gaan, maar ik kan opeens in een soort stuip schieten en dan móét alles onmiddellijk georganiseerd worden. Dan ga ik bv. het appartement opruimen, m’n papierwerk in orde maken, m’n mailboxen uitmesten … Ik zou moeten leren die dingen meteen te doen, bespaart me allicht veel stress, haha.
  Lees het laatste blogbericht van Jessica J. – MSL #113 • Billie’s Craft Beer Fest en een geurige kerstMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   16 januari 2019 / 15:14

   Dat herken ik ook! De laatste dagen ben ik erg bezig met bekijken wat ik wel en niet gebruik en dat doe ik dan weg.

 5. 16 januari 2019 / 08:14

  Ik ben het allebei tegelijkertijd. In huis ben ik bijvoorbeeld ontzettend georganiseerd. Alles is hier altijd heel netjes en opgeruimd. Als dat niet zo is, kan ik me slecht concentreren. Maar op mijn computer bijvoorbeeld is het een grote chaos met foto’s en documenten. Ik probeer alles te orderen in mapjes en dat gaat dan eventjes goed….nu is het weer een bende en staat alles verkeerd…Gelukkig ben ik er dan wel weer heel strikt in om alle foto’s een naam te geven. Op die manier kan ik ze dan toch redelijk makkelijk terugvinden.
  Lees het laatste blogbericht van bychristiana – Dít zijn de grootste fabels over huidverzorgingMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   16 januari 2019 / 15:13

   Dat is dan wel beide het tegenovergestelde, haha! Op mijn laptop heb ik hetzelfde als jij, ook alles standaard op mijn bureaublad opslaan bijvoorbeeld.

 6. 16 januari 2019 / 07:59

  Dat van het afspraken goed onthouden, herken ik wel. Ik weet bijvoorbeeld standaard uit mijn hoofd wanneer ik naar de fysio of huisarts moet en met wie ik wanneer en hoe laat heb afgesproken, hoewel ik het vaak voor de zekerheid ook in mijn agenda zet. Ik kan best wel een chaoot zijn, maar het verschilt heel erg in wat dat is. Ik heb bijvoorbeeld niet heel veel rommel om me heen en kan ook niet zo veel tegen té veel spullen. Zeker als ik straks mijn eigen woning heb, vind ik het wel fijn om alles netjes te houden. Maar ik ben dan weer wel zo’n chaoot die bijvoorbeeld papieren gewoon ergens neerlegt en dan later hard moet zoeken om ze terug te vinden. En daar zitten soms ook belangrijke papieren bij – oeps! Ik heb het altijd wel, maar het is niet altijd makkelijk terug te vinden.
  Lees het laatste blogbericht van Romy – 12 foto’s die nét geen plekje op mijn blog kregenMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   16 januari 2019 / 15:13

   Grappig dat je het zegt over té veel spullen. Ik ben kritisch door mijn huis aan het gaan om te kijken wat ik weg kan doen en wat ik nooit gebruikt.