Tag: Car confessions

car confessions tag

Weer eens een goede oude tag, net zo leuk! Deze stond al een eeuwigheid bij m’n favorieten en heb ik op verschillende blogs voorbij zien komen. En onder het mom van we gaan persoonlijker worden, hier is de ‘car confessions’ tag die ook precies op het goede moment komt nu ik een nieuwe auto heb. En zo zijn er nog wel wat gerelateerde auto en rijbewijs dingetjes die je misschien nog niet eens van me wist. Die ga je nu wel te weten komen als je deze tag leest. En sommige dingen zijn wel heel erg persoonlijk. Check!

HEB JE EEN AUTO?

Ja! Eerst had ik een zilveren Renault Clio maar die is helaas op 30 december 2018 officieel overleden. Ik reed naar Volendam en ineens stopte hij ermee en reparatie zou duurder zijn dan dat de auto waard was. Heel jammer. Gelukkig had de garage waar ik altijd kom nog een andere auto staan die ik kon overnemen en dat is de Fiat Punto (rood) op de foto! Geen auto is voor mij geen optie dus ik kon ook niet anders.

WAAROM HEB JE EEN AUTO?

Eigenlijk vind ik een auto echt puur luxe. Autorijden op zich vind ik helemaal niet echt leuk, maar ik doe het omdat het makkelijk is. En ik heb hem ook wel nodig om naar mijn werk te gaan en naar vrienden waar het openbaar vervoer niet komt (of heel slecht rijdt). Ik kan natuurlijk niet verwachten dat diegene waar ik naartoe reis mij steeds op plekken op komt halen of ergens heen brengt. Het geeft mij gewoon veel vrijheid, zoals dat we een paar weken geleden spontaan in de middag naar Dortmund gingen om bij de Westfalenhalle met Angelo op de foto te gaan.

WAT WAS JE EERSTE AUTO?

Mijn allereerste auto was een Citroën AX met maar 4 versnellingen, haha! Ik weet het nog zo goed, het was echt een oud ding. Maar oh zo trots dat ik was! Ook weet ik dat ik deze kocht van de eindejaarsbonus die wij kregen op het werk. Niet de beste en de nieuwste auto dus, maar ik was er zo blij mee en het besef dat ik kon gaan en staan waar ik wilde op dat moment.

WAT VOOR EEN KLEUR HEEFT JE AUTO?

Deze Fiat Punto, mijn nieuwe auto, is een beetje bordeauxrood van kleur. Normaal zou ik zeggen rood, maar hij is gewoon niet fel rood en deze kleur vind ik stiekem leuker dan zilver. Dit straalt gewoon net iets meer uit :)

HEB JE AL EENS EEN BOTSING GEMAAKT? WAT GEBEURDE ER EN HOE LIEP DAT AF?

Ooit, met mijn eerste auto, heb ik weleens tegen een andere auto aangereden van mijn buurman jaren geleden. Ik had mijn rijbewijs nog niet zo heel erg lang en kon heel slecht inschatten hoever ik nog achteruit kon rijden. En toen hoorde ik boem en dacht ik: hm.. volgens mij is niet wel een beetje te ver. Voor de rest gelukkig nog nooit en dat ga ik even afkloppen.

HEEFT JE AUTO EEN BIJNAAM?

Nee, niet echt. Soms gein ik weleens over ‘mijn wagen’, maar dat klinkt of hij vet groot en luxe is, haha. Mijn broertje had ooit een Volkswagen Passat en die noemde we Passaratie, haha! Zo kinderachtig.

HEB JE AL EENS EEN LEKKE BAND GEHAD? HOE HEB JE HET OPGELOST?

Nou eigenlijk niet. Van alle narigheid die ik gehad hem met mijn vorige auto en de auto’s ervoor heb ik dus nog nooit een lekke band gehad. Voor de rest is alles wel een beetje vervangen volgens mij wat er in een auto zit en heb ik bijvoorbeeld al een lekke koelvloeistof tank gehad, te weinig profiel op mijn banden, uitlaat die eronderuit viel, 2 keer distributieriem gebroken en ga zo maar door. Het geluk met auto’s lijkt voor mij niet echt weggelegd helaas. Alhoewel, de zilveren Clio (van hiervoor) heeft het bijna 2 jaar uitgehouden en dat was wel een record.

IN WAT VOOR AUTO RIJD JE OVER 10 JAAR?

Ik heb werkelijke waar echt geen idee. Als ik mijn gedachten de vrije loop laat gaan dan zal het ongeveer een jeep-achtige auto worden denk ik. Of in ieder geval zo’n auto waar je hoog in zit. Mijn broertje heeft een Mercedes ML en daar zit je zo lekker hoog in en dat vind ik wel erg fijn. Die hebben ook nog wel wat pk’s.

HOE VAAK WAS JE JE AUTO?

Eerlijk? Mijn vorige heb ik dus precies nooit gewassen in die 2 jaar. Heel erg slecht I know, maar op een of andere manier durf ik niet echt door de wasstraat ofzo. Ooit heb ik dat weleens gedaan met een andere auto en was toen vergeten mijn antenne eraf te halen. Die was natuurlijk zo krom als een hoepel op het einde en daardoor vind ik het nu een beetje spannend ofzo. Maar het voornemen is wel om het nu vaker te doen. Eerst zien dan geloven, haha.

IN WELKE AUTO REED JE ALS JE 20 JAAR GELEDEN LEEFDE?

I don’t know! Ik heb daar echt nooit bij nagedacht.

Welke van de 3 kun je wel missen: airconditioning, automaat of 5 deuren?

Eigenlijk alle 3 wel, want mijn auto’s hebben nooit een van deze 3 dingen gehad haha! Hoewel de auto van mijn broertje een automaat is en dat vind ik wel heel erg fijn rijden moet ik zeggen. Airco zou ook fijn zijn of 5 deuren, maar voor mij zeker niet onmisbaar.

AUTOMAAT OF VERSNELLING?

Ik heb zelf nooit een automaat gehad maar wel in gereden. Dus als ik moest kiezen zou ik zeker voor een automaat gaan, dat vind ik gewoon veel handiger.

HEB JE WEL EENS GELIFT?

Nope en dat ga ik niet doen ook. Je weet nooit bij wie je in de auto stapt.

WAT KUN JE HET MINST GOED: ACHTERUIT INPARKEREN, HELLINGPROEF, KEREN OP DE WEG?

Achteruit inparkeren. Sowieso is parkeren niet mijn sterkste punt maar achteruit doe ik gewoon niet. Mijn broertje zei eens dat dat veel makkelijker was en ik dat maar moest doen. Dat was dus in zijn toen nog Volkswagen Passat en hij zat ernaast aanwijzingen te geven. Prima, ik stuurde en toen schaafde ik zo langs het hek waardoor er allemaal krassen op zaten. Daarna heb ik het nooit meer gedaan.

HOE LANG HEB JE JE RIJBEWIJS AL?

In 2006 heb ik mijn rijbewijs gehaald en was toen 21. In 2010 ben ik mijn rijbewijs een keer kwijtgeraakt. Daar heb ik ook al eens over geschreven en is iets waar ik natuurlijk niet trots op ben, maarja, het is gebeurd.

WAT IS JE DROOM AUTO?

Ik ben niet zo heel erg thuis in alle auto’s en modellen, maar dan zou ik gaan voor iets als een Range Rover denk ik. Of in ieder geval iets wat er op lijkt.

ZING JE WEL EENS IN DE AUTO?

Als ik alleen ben wel maar met anderen mensen erbij niet. Dat doe ik ze niet aan! :)

WAAR LUISTER JE NAAR IN DE AUTO?

Bijna altijd naar mijn USB stick waar meer dan 500 nummers op staan. Van The Kelly Family tot Normaal, van Wolter Kroes tot Mooi Wark en zelfs van die hele oude muziek. Ik heb een vrij brede muzieksmaak dus er staat ook zelfs nog Nederlandse muziek op, André Hazes en hardcore.

ZOU JE DE WEG NOG KUNNEN VINDEN MET BEHULP VAN EEN OUDERWETSE WEGENKAART?

Dat den ik niet, maar ik heb het dan ook nog nooit geprobeerd eerlijk gezegd. Weet wel dat mijn vader dat vroeger deed als ze naar Frankrijk gingen of toen ik met mijn oom mee ging op de vrachtwagen. Toen had je dingen als navigatie op je telefoon of Tom Tom nog niet. Nu gebruik ik altijd standaard de navigatie op mijn telefoon.Ik hoop dat jullie het leuk vonden zo een toch wel persoonlijke tag te lezen!

Wat is jouw droom auto?

Lees ook:
Lucky List #14 (Kelly Family in Westfalenhalle Dortmund!)
Alles valt op zijn plaats
Heb jij ook een down gevoel in de winter? Zó ga ik er mee om!
Lucky List #4