Welke blog apparatuur raad ik aan?

blog apparatuur

Als blogger heb je wel wat apparatuur nodig, maar welke blog apparatuur is natuurlijk persoonlijk. Ik denk dat het ook ligt aan het feit of je blogt voor je plezier en hobby of dat je er echt een salaris mee moet verdienen. Als ik vanuit mijn eigen oogpunt kijk heb ik wel wat tips die ik aanraad om aan te schaffen. Bloggen is mijn hobby, maar ik moet er ook voor zorgen dat ik iedere maand een bepaald bedrag verdien om mijn huur te kunnen betalen. Nu ben ik natuurlijk niet een doorslaggevende factor en alles wat ik aanraad is natuurlijk niet noodzakelijk. Iedereen lost het anders op en heeft een andere voorkeur. Welke blog apparatuur raad ik aan?

Foto: Shutterstock/LanaSweet

Blog apparatuur – goede laptop of pc

Als allereerst raad ik wel aan om een goede laptop of pc te kopen. Mijn voorkeur gaat altijd naar een laptop omdat ik op die manier makkelijk ergens anders kan gaan werken. Mijn bureau heb ik weggedaan omdat ik daar nooit zat bijvoorbeeld en als ik in een koffietentje wil werken kan dat ook gewoon. Bedenk goed wat je wilt gaan doen en wat je echt nodig hebt. Als je bijvoorbeeld filmpjes voor YouTube moet bewerken, dan zou ik kiezen voor een computer met snellere processor en meer geheugen. Als je alleen foto’s bewerkt dan kun je met een stap minder vaak al toe. Als je echt heel professioneel aan de gang gaat dan kun je ook kiezen voor een workstation. Een workstation is er in verschillende soorten en specificaties die je bijvoorbeeld kunt vinden op Ikbenstil. Het is heel fijn om een stille computer tot je beschikking te hebben, zo weet ik uit ervaring. Als je computer veel geluid maakt kun je je vaak minder goed concentreren. Dit is natuurlijk bij iedereen anders, maar ik had hier heel erg last van. Gelukkig heb ik hem destijds kunnen vervangen voor een stil exemplaar en dat is veel fijner.

Daglichtlampen

Zeker in de donkere periode van het jaar hebben we weinig daglicht om goede foto’s te kunnen schieten. Aangezien we naast onze website vaak nog een baan hebben of andere werkzaamheden lukt het niet altijd om overdag, als het licht is, de foto’s te maken. Zelf heb ik een paar jaar geleden een set gekocht van 2 daglichtlampen die ik vaak gebruik. Het is niet zo dat je foto perfect is als je die gebruikt, maar je hebt wel meer ruimte om te bewerken omdat de foto al wat lichter is en de kleuren beter uitkomen. In mijn ogen hoef je niet hele duren lampen te kopen. De set die ik heb was rond de €80 voor 2 lampen wat ik een prima prijs vind.

Camera of smartphone?

Zelf gebruik ik een Canon 750D met de 40mm f2.8 lens heel erg vaak. Een spiegelreflex camera is niet heel goedkoop, maar ik merk dat ik het fijner vind om met deze camera te fotograferen dan met mijn smartphone. Dit is natuurlijk puur persoonlijk, want de nieuwste smartphones hebben tegenwoordig ook wel echt goede camera’s. Ik heb sinds kort een Huawei P20 Pro en ik moet wel zeggen dat ik erg onder de indruk ben van die camera, maar dat het voor mij niet lekker werkt om deze voor mijn blog te gebruiken. Natuurlijk wel voor social media, maar niet voor productfoto’s. Dat is natuurlijk een keuze die voor iedereen anders kan zijn. Ik kan me ook voorstellen dat je niet zomaar het budget hebt voor een spiegelreflexcamera of een dure smartphone.

Welke blog apparatuur vind jij onmisbaar?