Welke blog apparatuur raad ik aan?

blog apparatuur

Als blogger heb je wel wat apparatuur nodig, maar welke blog apparatuur is natuurlijk persoonlijk. Ik denk dat het ook ligt aan het feit of je blogt voor je plezier en hobby of dat je er echt een salaris mee moet verdienen. Als ik vanuit mijn eigen oogpunt kijk heb ik wel wat tips die ik aanraad om aan te schaffen. Bloggen is mijn hobby, maar ik moet er ook voor zorgen dat ik iedere maand een bepaald bedrag verdien om mijn huur te kunnen betalen. Nu ben ik natuurlijk niet een doorslaggevende factor en alles wat ik aanraad is natuurlijk niet noodzakelijk. Iedereen lost het anders op en heeft een andere voorkeur. Welke blog apparatuur raad ik aan?

Foto: Shutterstock/LanaSweet

Goede laptop of pc

Als allereerst raad ik wel aan om een goede laptop of pc te kopen. Mijn voorkeur gaat altijd naar een laptop omdat ik op die manier makkelijk ergens anders kan gaan werken. Mijn bureau heb ik weggedaan omdat ik daar nooit zat bijvoorbeeld en als ik in een koffietentje wil werken kan dat ook gewoon. Bedenk goed wat je wilt gaan doen en wat je echt nodig hebt. Als je bijvoorbeeld filmpjes voor YouTube moet bewerken, dan zou ik kiezen voor een computer met snellere processor en meer geheugen. Als je alleen foto’s bewerkt dan kun je met een stap minder vaak al toe. Als je echt heel professioneel aan de gang gaat dan kun je ook kiezen voor een workstation. Een workstation is er in verschillende soorten en specificaties die je bijvoorbeeld kunt vinden op Ikbenstil. Het is heel fijn om een stille computer tot je beschikking te hebben, zo weet ik uit ervaring. Als je computer veel geluid maakt kun je je vaak minder goed concentreren. Dit is natuurlijk bij iedereen anders, maar ik had hier heel erg last van. Gelukkig heb ik hem destijds kunnen vervangen voor een stil exemplaar en dat is veel fijner.

Daglichtlampen

Zeker in de donkere periode van het jaar hebben we weinig daglicht om goede foto’s te kunnen schieten. Aangezien we naast onze website vaak nog een baan hebben of andere werkzaamheden lukt het niet altijd om overdag, als het licht is, de foto’s te maken. Zelf heb ik een paar jaar geleden een set gekocht van 2 daglichtlampen die ik vaak gebruik. Het is niet zo dat je foto perfect is als je die gebruikt, maar je hebt wel meer ruimte om te bewerken omdat de foto al wat lichter is en de kleuren beter uitkomen. In mijn ogen hoef je niet hele duren lampen te kopen. De set die ik heb was rond de €80 voor 2 lampen wat ik een prima prijs vind.

Camera of smartphone?

Zelf gebruik ik een Canon 750D met de 40mm f2.8 lens heel erg vaak. Een spiegelreflex camera is niet heel goedkoop, maar ik merk dat ik het fijner vind om met deze camera te fotograferen dan met mijn smartphone. Dit is natuurlijk puur persoonlijk, want de nieuwste smartphones hebben tegenwoordig ook wel echt goede camera’s. Ik heb sinds kort een Huawei P20 Pro en ik moet wel zeggen dat ik erg onder de indruk ben van die camera, maar dat het voor mij niet lekker werkt om deze voor mijn blog te gebruiken. Natuurlijk wel voor social media, maar niet voor productfoto’s. Dat is natuurlijk een keuze die voor iedereen anders kan zijn. Ik kan me ook voorstellen dat je niet zomaar het budget hebt voor een spiegelreflexcamera of een dure smartphone.

Welke blog apparatuur vind jij onmisbaar?

 

14 Reacties

 1. 24 januari 2019 / 00:01

  Handig artikel en leerzaam! Ik vind een goede laptop wel belangrijk. En daarnaast moet ik nog steeds goede verlichting aanschaffen.

 2. 19 januari 2019 / 19:08

  Handig artikel! Een goede en snelle laptop of PC vind ik heel belangrijk. Ik heb zelf een PC en laatst nog een SSD kaart aan toegevoegd om ‘em wat extra power te geven want hij werd een beetje traag en ik werd wat ongeduldig ?. Ik wil ook graag een laptop, maar de laptop die ik op het oog heb, is best duur.. ik denk er nog even overna. Mijn must-haves qua blogapparatuur zijn mijn spiegelreflex, statief, remote en daglichtlampen. Soms gebruik ik mijn mobiel voor foto’s omdat ik de spiegelreflex teveel gedoe vind om mee te slepen. Met de iphone 8 vind ik dat je redelijk goede foto’s kunt maken.
  Lees het laatste blogbericht van Deb – Balm Balm Coconut Cleanser & Tea Tree Foot BalmMy Profile

 3. 18 januari 2019 / 21:50

  Een goede laptop staat op mijn verlanglijstje, en ook om die reden die jij noemt. Als ik een videobewerkingsprogramma wil downloaden en een film wil bewerken duurt dat mega lang… Mijn laptop is echt behoorlijk oud en soms doet mijn beeldscherm ook best eng..
  Ik fotografeer met mijn smartphone en daglichtlampen heb ik ook sinds kort, hoewel ik gewoon daglicht altijd mooier vind. Vooral als de zon lekker schijnt!

  • Mariska
   Auteur
   19 januari 2019 / 10:07

   Meestal als het beeldscherm gek doet is het niet heel goed, hopelijk houdt hij het nog een tijdje vol 🙂

 4. 18 januari 2019 / 19:53

  Handig artikel! Wat gaaf dat je Huawei Pro 20. Ik ben benieuwd naar je foto`s

  • Mariska
   Auteur
   19 januari 2019 / 10:06

   Op Instagram plaats ik eigenlijk alleen foto’s die ik daarmee heb gemaakt 🙂

 5. 18 januari 2019 / 18:04

  Ik moet hoogdringend investeren in daglichtlampen. Ik kan nu inderdaad enkel in het weekend fotograferen en zelfs dan zijn er soms van die dagen waarop het amper licht lijkt te worden … En mijn camera is ook bijna aan vervanging toe, vrees ik. Nu ik erover nadenk, heb ik hem volgens mij al zes jaar!
  Lees het laatste blogbericht van Jessica J. – Lush Haul • Sale en Kerstmis!My Profile

  • Mariska
   Auteur
   18 januari 2019 / 19:42

   Dan heb je al best lang met je camera gedaan, 6 jaar is een lange tijd! Daglichtlampen raad ik echt aan en hoeven niet duur te zijn. Je hebt dan zoveel meer mogelijkheden om te bewerken vind ik.

 6. 18 januari 2019 / 12:20

  Fijne tips ! Zelf maak ik geen video’s dus heb ik een laptop uit de middenklasse genomen voor mijn blog.
  Ik heb wel een nieuwe smartphone besteld met hopelijk een betere camera. Ik verdien niks met bloggen dus het is meer hobby voor mij met af en toe een leuke samenwerking.

  • Mariska
   Auteur
   18 januari 2019 / 19:40

   Maar als hobby is het ook leuk als je fijn kunt werken natuurlijk. En een middenklasse laptop is toch ook prima? 🙂

 7. 18 januari 2019 / 08:51

  Vooral een goede laptop vind ik erg belangrijk, momenteel ben ik een poging aan het doen om voor een nieuwe camera te sparen die van mij is écht aan vervanging toe x

  • Mariska
   Auteur
   18 januari 2019 / 19:40

   Wil je toch een nieuwe camera? Ja, een laptop is zeker heel belangrijk.

 8. Tineke
  18 januari 2019 / 06:40

  Een goede camera staan nog wel op mijn wishlist, maar foto’s voor mijn hobby blog maak ik alleen maar met mijn mobiel. Mijn blog bestaat vooral uit plogs dus dat werkt ook een stuk beter.
  Lees het laatste blogbericht van Tineke – Naar een Dikkie Dik voorstellingMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   18 januari 2019 / 07:03

   Als je inderdaad alleen plogs plaatst is dat helemaal niet zo gek. Altijd een camera meeslepen is ook niet handig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.