32 uur werken; 1 hele dag vrij of 2 halve dagen?

32 uur werken

Sinds 1 maart werk ik weer 32 uur op kantoor. Wens een nare gebeurtenis vorig jaar waar ik erg last van had, is toentertijd besloten dat ik minder kon gaan werken. Bijna een jaar lang heb ik maar 25 uur gewerkt en ik was er meer dan klaar voor om gewoon weer 32 uur te werken. Het duurde even voor het weer geregeld was maar sinds 1 maart doe ik dat dus. In het begin dat ik bij mijn huidige baan kwam werken was ik elke woensdag vrij. Dat vond ik heerlijk! 2 dagen werken, dag vrij en weer 2 dagen werken en daarna weekend. Nu mocht ik dat in principe weer, maar wilde ik nog wel 1 hele vrije dag? Ik heb er even over na moeten denken maar heb nu toch wel de ultieme oplossing als je het mij vraagt.

Lees ook: Minder werken? Hier liep ik tegenaan

32 uur werken – 1 hele vrijdag

Voorheen was ik dus altijd op de woensdag vrij. Daar keek ik altijd naar uit en wist dat ik op die dag dingen kon plannen als bijvoorbeeld de dokter, tandarts of gewoon lekker lui niets doen. Uitslapen kan ik niet zo goed. Wat ik wel erg lekker vind is dat als ik geen wekker hoef te zetten, lekker rustig aan kan opstaan, rustig kan douchen en vervolgens in mijn kloffie op de bank kan ploffen. Dat is dan ook wat ik vaak deed op mijn vrije dagen en eigenlijk is dat best zonde. Ik heb geen sport op een bepaalde dag, geen andere terugkomende afspraken en de dokter en tandarts is natuurlijk maar af en toe een keer. Een hele vrije dag vond ik dus best wel fijn, maar uiteindelijk brengt het me niets omdat ik zo goed als niks doe op zo’n dag. Ook ben ik afgestapt van de gedachten om ooit fulltime met mijn blog bezig te kunnen zijn. Ik weet zeker dat ik dan collega’s ga missen, naar buiten gaan ga ik missen en gewoon de interactie en het praatje wat ik op kantoor wel heb. Dus het werd tijd om na te denken wat ik dan wel wilde en in mijn hoofd was ik constant aan het puzzelen over hoe ik mijn week het beste (en natuurlijk het gunstigste voor mezelf :) ) kon indelen.

2 halve dagen

Als je 1 vrije dag kunt hebben, dan kun je dat natuurlijk ook in 2 delen opsplitsen. Dan kun je er 2 halve dagen van maken en ook dat leek mij wel een idee op zich. Aangezien ik geen uitslaper ben, ik geen terugkerende afspraken heb op bepaalde dagen en als ik dan toch naar de dokter of tandarts moet dan kan ik dat wel op een middag of ochtend plannen dat ik vrij ben. Dan heb ik geen loze luie dag waarop ik over het algemeen toch niks doe. Dus oké, stel ik zou 2 halve dagen werken, welke dagen zouden dat dan worden? Geen dagen waaraan ik me perse moet gaan houden, dus keuze genoeg. En ineens had ik het. Wat nou als ik maandagochtend vrij neem en de vrijdagmiddag? Dan werk ik maandag van 13:00 tot 17:00 en op vrijdag van 8:30 tot 12:30. Dan heb ik dus een soort van lang weekend omdat ik ook op die maandagochtend gewoon rond een uur of 8:00 m’n bed uit ben. Nog een pluspunt is dat ik dus eigenlijk met gemak op zondag uit kan gaan, ergens anders kan slapen of een lang weekend weg kan plannen zolang ik maar op maandagmiddag op mijn werk ben. En mocht ik vrij moeten nemen dat kost me dat maar een halve dag en geen hele! En 4 uurtjes werken is zo voorbij..

Uiteindelijk heb ik gekozen om 2 halve dagen te werken in de week en dus 2 halve dagen vrij te zijn. Nu ben ik dus op maandagochtend vrij en op vrijdagmiddag. Eigenlijk heb ik dus elk weekend een lang weekend en dat idee bevalt me wel :) Dit doe ik nu sinds 1 maart en vind het heel fijn om op deze manier mijn week in te kunnen delen. Mijn blog heeft wel op een iets lager pitje gestaan door drukte en andere privézaken, maar nu wil ik dat ook weer oppakken. Ik voel me er weer goed genoeg voor ook. Kan ik het evengoed heel mooi combineren en dit is voor mij een goede indeling van mijn week.

Lees ook:
Truien bestelling bij Wehkamp (+ 1e outfit foto’s ever!)
Onze vader is dement, hoe gaan we hier mee om?
Deze bijbaantjes heb jij ook gehad!
TIP: Prepaid creditcard

Wat zou jij het liefste doen? 2 halve dagen werken zoals ik of gewoon 1 hele vrije dag?