Zo, ik ben het jaar rood begonnen

door Mariska

Zo, ik ben dit jaar rood begonnen. We kennen allemaal het nummer van Marco Borsato – Vandaag is rood, maar bij mij is dat het begin van 2019. Maar hoezo rood zul je denken? Eigenlijk een geluk bij een ongeluk en ik ging ook nogal uit mijn comfortzone. Uit mijn comfortzone is iets wat ik sowieso steeds vaker wil gaan doen en dat heb je al kunnen zien in de review over het Midnight Mauves palette van Primark waar ik ook een heuse ooglook maakte en mijn Instagram foto’s van de laatste tijd waarop ik mezelf meer neerzet. Goed, maar waarom is mijn jaar rood begonnen? Ik trap af met het betere nieuws!

Rood haar

Ik wilde mijn haren weer verven en had iets van donkerblond in gedachten. Zelf zijn mijn ogen best lichtblauw en vind ietwat donkere haren dan heel mooi staan omdat mijn ogen mooi uitkomen. Dus ik stond met mijn zusje ongeveer een half uur in de winkel tot ik op het idee kwam om het misschien wel rood te verven. Niet oranje rood, maar donkerrood met een donkerdere uitgroei zodat het niet allemaal rood zou zijn. Stiekem wilde ik het al best lang maar ik durfde het nooit. Want hoe zou het staan? Uiteindelijk pakte ik de pakjes verf en deed ik het gewoon en liet ik mijn zusje mijn haren verven. Als het niet zou staan dan zou ik er wel iets anders overheen gooien of naar de kapper gaan. Ik bedoel er zijn ergere dingen dan een kleur verf die je niet staat. Op Facebook en Instagram heb ik al wat foto’s gedeeld en eerlijk waar, ik heb nog nooit zoveel complimenten gehad over geverfd haar. Zo leuk! En ik ben er dan ook erg blij mee en vind het mezelf ook leuk staan. Dat ik dat ooit over mezelf zou zeggen 🙂

Nieuwe auto

Helaas is mijn Renault Clio niet meer. Gelukkig (zo noem ik het maar) gebeurde het in Volendam en dus niet zover van mijn huis. Ik was op weg naar Kruidvat om nog wat verf te halen tot ineens een geel lampje ging branden, mijn accu lampje ging branden en mijn auto er zomaar midden op de weg mee stopte. Stond ik dan, half op een bus stop en half op de weg. Gelukkig konden er nog wel auto’s langs en godzijdank reed er net een politiebusje langs met 2 agenten die mij geholpen hebben mijn auto aan de kant te zetten. Uiteindelijk kwam mijn broertje om hem met een vriend naar mijn huis te slepen, haalde ik op oudjaarsdag een leenauto op en werd mijn Renaultje op 2 januari met een aanhanger afgevoerd. Was ik ‘blij’ dat dit in Volendam gebeurde en niet in Dortmund waar mijn zusje en ik 2 weken geleden naartoe waren gegaan. Dan had ik echt een groot probleem gehad! Shiittt.. en geen auto is geen optie.

Maar daar was de eigenaar van de garage die nog wel een auto had staan die voor mij te betalen zou zijn. Ik heb nou eenmaal niet genoeg gespaard om een hele nieuwe luxe auto te kopen. Samenloop van omstandigheden en natuurlijk had ik beter mijn best moeten doen. Mijn jaar is rood begonnen door én mijn rode haren én mijn nieuwe Fiat Punto die rood van kleur is. Ik kan me weer redden en ik ben uit mijn comfortzone gestapt 🙂 Wat wordt het volgende rood? De liefde? 😉

Lees ook:
Checklist voor een weekend buitenland
Zakelijke hoogtepunten en dieptepunten van 2018
Dit heb ik gedaan met kerst (staatsloten, gourmetten en Volendam)
Wat bedrijven vergeten bij een samenwerking

Gerelateerde artikelen

15 reacties

Maaike 8 januari 2019 - 23:57

Je haar is echt heel leuk! 😀 Staat je super goed!

Reageer
Petra 8 januari 2019 - 21:30

Superleuk je nieuwe haarkleur!

Reageer
Jessica J. 7 januari 2019 - 10:06

Ik vind je haar echt zooo mooi! Ik heb het mijne nog nooit gekleurd, maar wil het binnenkort toch eens laten doen. Ik heb m’n hele leven al sluik, donkerbruin haar. Stilaan tijd voor iets anders! 🙂

Reageer
Tessa 7 januari 2019 - 07:38

Staat goed dat rode haar! Veel veilige km met je nieuwe auto

Reageer
Missynicolekatje 6 januari 2019 - 16:45

Ik vind het je erg leuk staan hoor.

Reageer
Deb 5 januari 2019 - 21:27

Ik vind je haar je geweldig staan! Totaal iets anders, maar het staat je super. Een beetje rock, chic en glam tegelijk. Heel veel plezier met je nieuwe bolide!

Reageer
Daphne - verdraaidmooi 5 januari 2019 - 19:51

Rood haar staat je goed! Vervelend van je auto. Gelukkig heb je weer een andere gevonden!

Reageer
Silkeblogs 5 januari 2019 - 15:41

Dat rode haar staat je zooo goed! Echt een powervrouw =)

Reageer
Mariska 5 januari 2019 - 18:11

Ah wat lief Silke! ♥

Reageer
Evelien 5 januari 2019 - 14:08

RIP Clio! Maar veel veilige kilometers toegewenst in je Punto. Ik vind je haar ook enorm mooi, staat heel classy en warm.

Reageer
Mariska 5 januari 2019 - 18:10

Thank you! Helaas vervaagd het wel snel 🙁

Reageer
bychristiana 5 januari 2019 - 07:56

Ah, dat zou toch heerlijk zijn Mariska, als het volgende rood in jouw leven de liefde zou zijn?! Ik vind de kleur je oprecht heel mooi staan. Je kan natuurlijk ontzettend verkeerd gaan met rood, maar dit vind ik echt tof en erg goed bij jou passen.

Reageer
Mariska 5 januari 2019 - 09:39

Je weet het nooit, ik heb natuurlijk al iemand op het oog 🙂 En bedankt voor je lieve compliment! Ik was ook een beetje bang maar gelukkig is het goed gekomen.

Reageer
Rachel 4 januari 2019 - 22:18

Wat gaaf zeg ik heb ook weleens rood haar gehad maar ik vond het echt tof!

Reageer
Mariska 5 januari 2019 - 09:38

Ja heb ik toen wel gezien op je blog en Instagram volgens mij, erg leuk! 🙂

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.