Shop mijn favorieten

Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto
Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto

Zó bewerk ik mijn Instagram foto’s nu (+ mijn VSCO recipe!)

instagram foto's bewerken vsco

Al eerder schreef ik een artikel over hoe ik mijn Instgram foto’s bewerkte op dat moment maar dat is alweer een tijdje verleden tijd. Eerst pakte ik een foto en gooide er een filter overheen en klaar was ik. Dat dacht ik toen, maar achteraf vind ik het helemaal niet zo heel erg mooi. Dat kan natuurlijk ook omdat ik nogal veranderlijk ben qua karakter, haha. Nu bewerk ik mijn foto’s met VSCO voor ik deze op mijn Instagram account plaats. Op de foto hierboven kun je mijn laatste foto’s zien die ik geplaatst heb en ik wil je graag vertellen hoe ik ze bewerk en wat ik ervoor gebruik. Zo moeilijk is het allemaal niet 🙂

VSCO

Mijn foto’s bewerk ik met de app VSCO (iTunes & Android) en die was niet gratis. Ik betaalde er volgens mij een paar euro voor zover ik me kan herinneren, maar ik was zo benieuwd dat ik het kocht. In de VSCO app heb je de keuze uit betaalde filters of gratis filters. Als je de app opent dan kan je in een soort bibliotheek kijken waar je alle filters kunt vinden. Er zijn dus betaalde filter packs maar ook gratis filters. Als ik jou was zou ik die gratis zijn direct downloaden omdat ze soms maar voor een bepaalde tijd gratis zijn. Zonde als je ze dan niet hebt! Het VSCO filter dat ik gebruik voor mijn foto’s was destijds ook gratis en dat is mooi meegenomen.

Ook heb je de mogelijkheid om te kiezen voor VSCO X. Dat is een abonnement die je aangaat en je betaalt daar zo’n €10 per maand voor. Dat gaat mij wel te ver en daarom houd ik het mooi bij de gratis functies. In VSCO kun je ook als je geen abonnement hebt een ‘recipe’ maken. Dat is vertaald naar het Nederlands een ‘recept’ en dat zegt het eigenlijk al. Je kunt een filter selecteren, andere aanpassingen verrichten en dat opslaan als recept. Je kunt dan als je een foto wilt bewerken dit standaard recept bijvoorbeeld gebruiken om je foto’s dezelfde look te geven. Als je dat als recept hebt opgeslagen kun je uiteraard nog wel bijvoorbeeld verlichting, scherpte en dat soort dingen aanpassen omdat je foto’s ook nooit hetzelfde belicht zijn. Je hebt enorm veel mogelijkheden en dat is fijn.

Mijn VSCO recipe

vsco recipe hb1 filter

Hierboven zie je een afbeelding met 4 recente Instagram foto’s die ik bewerkt heb geplaatst én daarbij ook de instellingen en het VSCO filter die ik heb gebruik. Dit is mijn zogenaamde VSCO recipe met het filter HB1. Zelf vind ik dit wel mooi op deze manier.

Gebruik jij een bepaalde VSCO recipe?

Lees ook:
Close up filters eBay 50mm lens + afstandsbediening
Mijn iPhone 8 plus, hoe bevalt ‘ie?
Foto’s met mijn Canon 40mm F2.8; verrast!
Mijn nieuwe elektrische haard, lekker warm!

deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 Reacties

 1. 16 januari 2019 / 11:12

  Ziet er mooi uit! Bedankt om je tips te delen.

 2. 16 januari 2019 / 09:39

  Vroeger gebruikte ik ook VSCO, maar sinds ik m’n nieuwe telefoon heb, bewerk ik voornamelijk in Snapseed. De bloggerelateerde foto’s gaan door Lightroom en/of Photoshop. Mijn feed is totaal niet eenvormig, maar ik vind dat eerlijk gezegd geen ramp. 🙂
  Lees het laatste blogbericht van Jessica J. – MSL #113 • Billie’s Craft Beer Fest en een geurige kerstMy Profile

 3. 15 januari 2019 / 20:34

  Ik heb die app wel eens voorbij zien komen, maar ik bewerk eigenlijk nooit m’n foto’s op Instagram ergens mee, behalve in Instagram zelf. Het is wel mooi, vooral als alle foto’s zo zijn, dan krijg je wel een heel nette feed!

  • Mariska
   Auteur
   15 januari 2019 / 20:39

   Ja ik vind het niet nodig om een heel bijpassende feed te hebben, maar vind dit wel leuk 🙂

 4. 15 januari 2019 / 19:45

  Ik vind het nog steeds moeilijk om me aan één filter te houden, maar ik bewerk mijn foto’s altijd met Snapseed en probeer dat altijd op dezelfde manier te doen.

  • Mariska
   Auteur
   15 januari 2019 / 20:06

   Snapseed heb ik ook goede verhalen over gehoord inderdaad.

 5. 15 januari 2019 / 15:17

  Wat leuk om te zien hoe jij het doet. Ik gebruik zelf geen VSCO maar Lightroom.

  • Mariska
   Auteur
   15 januari 2019 / 20:05

   Hoor ik ook goede verhalen over, alleen vind ik het heel lastig welke presets nu zo mooi zijn.

 6. 15 januari 2019 / 11:16

  Leuk om te zien! Mijn foto’s zijn heel licht en wit, dus dat is weer totaal verschillend qua bewerking haha 🙂
  Lees het laatste blogbericht van Kelly – LUSH ShoplogMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   15 januari 2019 / 20:05

   Ja dat heb ik gezien, je maakt super mooie foto’s!

 7. 15 januari 2019 / 08:28

  Je hebt de foto’s heel mooi bewerkt en het klinkt zeker als een superfijne app. Misschien moet ik die ook eens overwegen. Ik gebruik tot nu toe geen filters, maar bewerk mijn foto’s steeds op dezelfde manier (qua verzadiging en lichtinvulling) via de standaard bewerkingsapp op mijn telefoon. Ik ga eens kijken of VSCO wat voor mij is.

  • Mariska
   Auteur
   15 januari 2019 / 20:05

   Dat kan natuurlijk ook, dat is net wat je zelf fijn vindt werken natuurlijk 🙂