Zo krijg je meer interactie op je blog, 6 super tips!

by Mariska

Wil jij meer interactie op je blog artikelen? Altijd ben ik bezig met het verbeteren van mijn blog en daar hoort ook het verbeteren van artikelen bij. Kijken of het qua SEO nog goed in elkaar zit, links aanpassen die niet meer werken en ga zo maar door. Dan zie ik de artikelen van een jaar geleden of zelfs twee, en dan valt het me op dat ik in die tijd wel veel meer reacties kreeg op een artikel. Ik vroeg mij gelijk af waarom dit is. We zijn natuurlijk allemaal drukker, lezen niet alle blogs meer misschien of heeft het een andere reden? Interactie, soms mis ik dat wel eens.

Foto: Shutterstock

Sluit je artikel af met een vraag – meer interactie

Het is eigenlijk heel erg simpel, maar ik ga hem toch noemen. Als je een artikel schrijft kun je het beste afsluiten met een vraag. Uiteraard wel een vraag die bij de content past, maar op die manier lok je een antwoord uit van de lezer. Zelf lees ik namelijk altijd wat de vraag is en als ik daar een antwoord op kan geven, dan doe ik dat ook zeker. Ik vind het ook nog eens leuk om mijn mening te geven namelijk als het artikel mij aan staat.

Installeer een plugin voor als er een antwoord is

Dit mis ik op heel veel blogs! Reden voor mij om hem erin te noemen. Een plugin installeren zodat als jij (of een andere lezer) op iemand zijn reactie reageert, dat degene van de eerste reactie een mail krijgt dat er een antwoord is. Ik gebruik de plugin ‘Simple comment reply notification‘ die kunt downloaden via de plugin bibliotheek in je WordPress omgeving. Ik ben er heel blij mee en heb er al wat andere bloggers mee kunnen helpen. Zo weet degene die een vraagt stelt ook wanneer hij of zij reactie krijgt en komt hij of zij waarschijnlijk weer kijken op je blog en reageert.

Wat mij betreft onmisbaar. Je hoeft niet perse deze plugin te gebruiken, er zijn er meerdere.

Meer interactie? Reageer op andere blogs

Wat ik al aangaf in het eerste stukje; als je reageert op andere blogs dan is de kans groot dat de betreffende blogger bij jou komt kijken en reageert op een van je artikelen. En niet alleen de blogger zelf waar je een reactie achterlaat, maar ook andere lezers van de blog waar je reageert. Uit mijn ervaring blijkt wel dat als je een lange(re) reactie achterlaat, dat je meer kans hebt dat iemand op jouw naam klikt en op jouw blog terecht komt. Logisch, want het staat leuker en je valt ook wel op als jouw reactie inhoudelijk wat langer en leuk is.

Reageer op reacties

Je kunt natuurlijk ook makkelijk reageren op de reacties die op jouw artikelen worden achtergelaten. Zelf vind ik dit ook leuk om te doen en vind het ook leuk als andere bloggers op mijn reactie reageren als ik hun blogs lees. Op die manier kun je elkaar vragen stellen en ontstaat er toch weer interactie, wat natuurlijk uiteindelijk de bedoeling is! Je hoeft echt niet op elk artikel ‘dank je wel’ te zeggen of iets in die trant, maar wat uitgebreider is wel net zo leuk.

Lok een discussie uit voor meer interactie

Je kunt natuurlijk ook een discussie uitlokken. Daarmee bedoel ik een leuke en interessante discussie en geen haat en nijd gaan lopen zaaien. Je kunt een discussie uitlokken door bijvoorbeeld een vraag te stellen onderaan je artikel. Op die manier kan er een leuke interactie ontstaan tussen jou en je lezers. Ook nog eens gezellig en je kunt tips & tricks uitwisselen waar iedereen misschien iets aan heeft.

Schrijf herkenbare content

Als je reacties wilt moet je natuurlijk wel zorgen dat er mensen reageren onder je artikelen. Ik denk dat het het beste werkt als je herkenbare content schrijft waar lezers zich in herkennen. Denk maar eens na. Als nieuwe regenlaarzen jou niets interesseren, dan ga  je (denk ik), ook niet uitgebreid reageren onder een artikel waarin iemand zijn of haar nieuwe regenlaarzen laat zien.

Als lees je een artikel over bijvoorbeeld Netflix 13 Reasons Why of een nieuwe kitten, en je vindt dat wel leuk, dan is de kans groot dat jij natuurlijk gaat reageren omdat je je erin herkent. Je kunt 2 dingen doen; verplaats je in de lezer of houdt voet bij stuk en schrijf puur over dingen die jij leuk vindt en kijk welke mensen zich in jou herkennen. Zo schreef ik over dat mijn blog niet goed loopt momenteel en kreeg ik veel reacties op van mensen die zich hierin herkennen.

Lees ook:
6 Dingen die je niet moet doen als beginnende blogger
5x afknappers op een blog, mijn mening!
SEO, de basisregels!
Zo krijg je snel meer bezoekers op je blog!

Wat doe jij voor meer interactie op je blog of social media?

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?