Zo krijg je snel meer bezoekers op je blog!

bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Meer bezoekers op je blog, hoe doe je dat nou eigenlijk? Dat is de vraag die je stelt op het moment dat je bijvoorbeeld net een nieuwe blog bent gestart. Dan heb je waarschijnlijk een handjevol bezoekers en lukt het je bij lange na niet om er duizenden per maand te halen. Op zich is dat natuurlijk logisch, maar er zijn natuurlijk manieren om wel (redelijk) snel meer bezoekers op je blog te krijgen en die ga ik je geven. Ik weet zeker dat het je op deze manier lukt om duizenden bezoekers per maand op je blog te krijgen!

Deel je artikelen

Je wilt natuurlijk dat je artikelen gelezen worden door zoveel mogelijk personen. Google pakt op een gegeven moment wel je artikelen op, maar dit is vaak niet binnen een paar dagen. Daar zou ik niet op wachten. Je kunt ze bijvoorbeeld delen op Facebook en ik geef je hier 14 groepen waar je dat kunt doen op Facebook. Ook zou ik ervoor zorgen dat je evengoed Bloglovin aanmaakt (hoewel Bloglovin niet meer perse nodig is naar mijn idee) en zorg ervoor dat mensen zich kunnen abonneren via de mail. Ik heb zo’n widget in mijn sidebar zodat mensen zich kunnen abonneren. Er zijn nog steeds mensen die geen Social Media hebben en die krijgen graag een mailtje als er een nieuw artikel op hun favoriete blog(s) staat.

Laat reacties achter op andere blogs

Het lijkt heel simpel en dat is het eigenlijk dus ook; laat reacties achter op andere blogs. Bij de meeste blogs kun je namelijk in het veld waar je een reactie typt ook je blog URL achterlaten. Je zult daar niet superveel bezoekers vandaan halen, maar de kans is groot dat als jij een leuke reactie achterlaat mensen ook doorklikken naar jouw blog. Dat is natuurlijk hartstikke leuk! Als je dan ook nog artikelen hebt geschreven die de ander aanspreekt, dan heb je misschien wel nieuwe volgers erbij :)

Zorg voor interactie

Ik schreef een artikel over hoe je meer interactie op je blog krijgt, dus die zou ik sowieso even lezen. Dat is dus wel belangrijk. Als ik een vraag stel aan een blogger in de reactie, dan vind ik het heel fijn als ik ook daadwerkelijk een antwoord krijg. Je stelt natuurlijk niet voor niks een vraag. Draai die rol eens om. Als een lezer aan jou een vraag stelt op jouw blog in de reacties, dan vinden zij het ook fijn om een reactie terug te krijgen. Dat is sowieso al een goede stap om meer interactie te krijgen én de lezer weet dat ze dus antwoord geven als ze iets willen weten. Dat zorgt er ook voor dat degene weer terug komt op jouw blog.

Organiseer winacties

Winacties organiseren kun je zeker doen, maar er zijn ook reden waarom je geen winacties moet organiseren. Je kunt bijvoorbeeld een leuk pakketje samenstellen met jouw favoriete make-up artikelen en deze weggeven. Wat je ook kunt doen is een cadeaubon weggeven van bijvoorbeeld Action of Hema. Dat is nu eenmaal een hele leuke en gewilde winkel en omdat dit zo geliefd is komen er veel mensen op af. Op die manier krijg je wel weer een beetje naamsbekendheid en ook dat heb nodig als je net een blog bent gestart. Mensen moeten van jouw bestaan afweten en jouw blog weten te vinden. Je kunt ook verspreiden over meerdere dagen. Wat daarbij leuk is om een prijs weg te geven, lezers een formulier in laten vullen met hun gegevens die naar jou wordt gemaild en vervolgens de prijs naar iemand opsturen waarvan diegene niet weet dat hij of zij heeft gewonnen. Dat heb ik ook ooit gedaan en viel heel erg goed :) Let er wel op dat bij het organiseren van een winactie er ook vaak mensen op je blog komen puur en alleen voor de winactie en niet voor jouw blog of jou als persoon. Echte winactie jagers.

Lees ook:
Meer bekendheid voor je blog? Hier mijn tips!
Zó maak je in 2018 een goede start met je blog
30 kanalen wat mij het meeste bezoekers bezorgd
Waarom ik de blogwereld soms zo gemeen en irritant vind

Hoe krijg jij de meeste bezoekers op je blog?

Geverifieerd door MonsterInsights