Laat ik even beginnen met de melding dat dit dingen zijn die ik zelf afknappers vind op een blog en niet dat het perse afknappers zijn. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren en de wat de een niet mooi vindt, is wel weer prima voor de ander. Voel je dus vooral niet aangevallen of voor je hoofd gestoten als je dit leest. Het zijn gewoon mijn voorkeuren 🙂

Schreeuwende lettertypen

Laat ik hier maar mee beginnen. Zelf ben ik iemand die het liefst duizend keer per week mijn lettertype veranderd. Oké, dat is misschien wat overdreven, maar ik verander best wel vaak. Dat komt omdat ik zo veranderlijk ben als het weer 🙂 Wel hou ik altijd van mooie en goed leesbare lettertypen. Ook zie ik wel eens van die lettertypen die óf veel te klein zijn, veel te groot zijn of ook een soort rare onleesbare lettertypen. Niet alleen in de content, maar ook wel eens als titel van een bericht. Sierlijk oké, maar sommigen zijn echt té.

Me, mijn, jou en jouw

Zoals ik al eerder aangaf krijg ik vaak te horen dat mijn spelling niet je van het is. Daar probeer ik op te letter, maar dingen als mijn, me, jou en jouw zijn toch wel pijnlijke foutjes zo openbaar op internet. Grappige is dat dit op mijn blog wel goed gaat (naar mijn idee), maar dat ik mezelf er weleens op betrap dat ik bijvoorbeeld ‘me moeder’ typ als ik in een Whatsapp gesprek zit, haha. Slecht eigenlijk. Ook daar probeer ik uiteraard op te letten, maar daar is het minder pijnlijk dan zo op internet. En hoewel ik me niet erger aan spelfouten in een blog kan ik me wel ergeren aan deze fouten. Wederom alleen op internet, Whatsapp van anderen bijvoorbeeld niet. Krom, I know.

Er niet bijzetten of het gesponsord is

Dit heb je ook al kunnen lezen afgelopen week, wanneer ik schreef over mijn nieuwe disclaimer. Ik vind het heel irritant als iemand er niet gewoon eerlijk bij zet dat iets gesponsord is. Snap gewoon niet waarom anderen dat niet zouden mogen weten? Persoonlijk vind ik het stommer als je het er niet bij zet dan dat je het er wel gewoon bij zet. Wederom mijn mening 🙂

Onechte foto’s

Zelf bewerk ik foto’s ook wel na. Vaak maak ik ze iets lichter en laat ik de kleur beter overeenkomen met de echte daadwerkelijke kleur die je door je ogen ziet in plaats van de camera. Dit doe ik in Photoshop en soms ook met PicMonkey, maar ik zorg er wel voor dat het geen foto wordt waarin de kleuren niet meer mooi overkomen, het ontzettend overbelicht is of dat soort andere dingen. Je zult het vast op een enkele foto wel zien, maar ik probeer er echt rekening mee te houden. Soms zie ik foto’s van een product of nagellak die ik zelf ook heb en dan zijn de kleuren zó anders door het bewerken. Vind ik jammer en ook totaal niet nodig.

Onoverzichtelijke layout

Dan ga ik nu direct maar bekennen; die van mij kan er ook ontzettend onoverzichtelijk uit zien vind ik zelf. Dat was ook een van de antwoorden die ik kreeg in de enquête die ik laatst online had gezet. Net als met de lettertypen ben ik ook steeds bezig met het aanpassen van de sidebar. De ene keer vind ik dit mooi, de andere keer dat, dan vind ik het te druk en dan weer te saai. Vreemde is dat het me op een andere blog altijd wel gelijk opvalt en ik dat wel een soort van afknapper vind. Plaatjes die helemaal niet bij elkaar passen bijvoorbeeld, verschillende lettertypen en dat soort dingen.

Veel gedoe om een reactie achter te kunnen laten

Dit is vaak bij Blogger/Blogspot het geval en op Wordpress.com is het al helemaal vervelend. Bij de eerste dien je óf allemaal plaatjes te selecteren van een onderwerp en vervolgens moet je nog aanvinken dat je geen robot bent. De soort van beveiliging snap ik hoor, maar dat is wel een klein beetje overdreven vind ik. Soms kun je ook geen reactie achterlaten met naam en URL, nee dan moet je inloggen met een sociaal netwerk. Nou dan ben ik al lang al weg. Heel erg vervelend vind ik dat en vaak laat ik dan ook geen reactie achter.

Lees ook:
Dit zijn mijn valkuilen bij het bloggen
Tag: Mijn blog content tag
Dit spookte ik vroeger op internet uit
Favoriete webwinkels (en fysieke winkels) + de gouden tip!

Wat zijn jouw afknappers op een blog?

Gerelateerde artikelen

21 reacties

Evelien 10 oktober 2016 - 22:56

Zo eens met alle punten! En de reden dat we mindere spelling op Whatsapp meer gedogen is omdat dat gewoon een soort van snelle chat is, een blog is formeler, als een tijdschrift of krant.

Reageer
LottesAnekdotes 9 oktober 2016 - 16:33

Ik heb een bloedhekel aan dt-fouten, wat ik helaas heel vaak zie en ook aan te duidelijk bewerkte foto’s en de omslachtige manieren om reacties na te laten.

Reageer
Marle 9 oktober 2016 - 16:05

Helemaal mee eens, vooral het laatste vind ik erg irritant! Grammatica-fouten als dat vind ik ook waanzinnig irritant, dan denk ik echt: hoe moeilijk is het nu?!

http://www.girlalmighty.nl

Reageer
sonja 9 oktober 2016 - 14:57

Teveel engelse woorden gebruiken vind ik ook niet altijd leuk. Vooral als het woorden zijn die dan ook nog verkeerd geschreven worden.

Reageer
Nienke 9 oktober 2016 - 14:04

Juist ja! Ben het helemaal met je eens.

Reageer
Vanessa 9 oktober 2016 - 08:47

Ik vind het reactieformulier bij Blogger ook heel vervelend maar helaas kan ik er zelf weinig aan doen. Daar is Wordpress veel beter voor. Verder begrijp ik je frustratie i.v.m. de spelling ook. Me, mijn, jou en jouw, zijn toch wel basisregels die iedereen zou moeten kennen. Verder erger ik me ook wel eens aan overdreven grote banners op een blog.

Reageer
Sabine 9 oktober 2016 - 00:49

Ben t eigenlijk met alle punten wel eens!!

Reageer
Jonna@Burgertrutjes 8 oktober 2016 - 23:24

Goed geschreven, ik sluit me volledig aan bij bovenstaand punten.
Daarnaast stoor ik me aan bloggers die niet uniek of origineel zijn. Schrijf over de merken waar je zelf blij van wordt, niet omdat je gratis spullen krijgt. Alleen zo word je succesvol, ik weet het zeker 🙂

Reageer
Sharon 8 oktober 2016 - 21:21

Ja herkenbaar! Zie nu ook 1 mini spelfoutje, tikfoutje eigenlijk ik bericht je wel even privé

Reageer
Lonneke 8 oktober 2016 - 20:36

Vooral als een reactie achterlaten met moeite gaat heb ik zo gezegd alweer “gegeten en gedronken” hahah

Reageer
Maureen 8 oktober 2016 - 20:05

Ik herken me er wel een beetje in. Het ergste vind ik een onoverzichtelijk layout met inderdaad een piepsysteem waardoor ik niet eens de moeite neem om nog te reageren, vooral bij blogger zie ik dat en dat vind ik gewoon super irritant. Ik weet van mezelf dat ik geen moeite heb met jou en jouw(bezittelijk), en ‘me’ is geen woord dus dat vind ik soms wel irritant, maar ik moet zeggen dat ik het niet vaak zie bij andere blogs ofzo. Daarnaast ben ik ook van mening, dat mensen moeten vermelden wanneer iets gesponsord is, want het valt toch wel op, dus wees gewoon eerlijk en laat het je bezoekers weten. Bedoel waar doe je moeilijk om? Je bezoekers waarderen het misschien eerder dat je eerlijk bent, dan dat je bezoeker je artikel niet gaan lezen, omdat het gesponsord is. Dat van ‘ik ben geen robot’ bij comments vind ik ideaal, het helpt echt enorm tegen de spam en het is maar een kleine moeite, of eerder gezegd het is geen moeite, het is maar één klik. Echt superfijn tegen spamcomputers.

Reageer
Nicole @ Everyday-Life.nl 8 oktober 2016 - 19:53

Taalfouten inderdaad. Dan ben ik weg. Enorme banners waardoor de site slecht te zien is, storen me ook flink.

Reageer
Melike 8 oktober 2016 - 19:52

Ik vind dat ook, met een reactie achterlaten. Jeetje disqus enzo, ik ga daar echt niet aan beginnen en reageer dan ook gewoon niet meer.

Reageer
Amy 8 oktober 2016 - 18:45

Dat van reacties achterlaten begrijp ik maar al te goed. Vreselijk als je telkens een profiel moet aanmaken of ingewikkelde captcha’s moet invullen. Gewoon e-mail en naam achterlaten vind ik al voldoende!

Reageer
femketje 8 oktober 2016 - 18:18

ohja, dat “me” irriteerd mij ook mateloos :’)

Reageer
Nicole @ Everyday-Life.nl 8 oktober 2016 - 19:54

Irriteert 😉

Reageer
Astrid 8 oktober 2016 - 18:06

Wat interessant om dit te lezen. Ik vind het ook lastig als ik veel moeite heb om een reactie achter te laten (vooral bij Blogger). Zal eens kijken hoe dat op mijn blog is, want ik gebruik geen WordPress.com maar wel het standaard WordPress commentsysteem. Heb zelf een WordPressaccount dus wat dat betreft geen probleem om daar te reageren.

Reageer
Tessa | Daily Inception 8 oktober 2016 - 18:02

Ik maak zelf wel gebruik van een sommetje bij de reacties. Dit komt omdat anders mijn spamfilter volloopt met 10.000 per week. Akismet houdt ze wel tegen, maar het kost een hoop geheugen en verwijderen gaat met 30 reacties per keer! Inloggen op een medium vind ik ook de grootste onzin en daar heb ik dus ook geen zin in. Dan plaats ik maar geen reactie..

Reageer
Sara | MevrouwMiauw 8 oktober 2016 - 16:47

Ik ben het wel eens met deze punten. Vooral “me” schrijven i.p.v. mijn. Dan denk ik echt: koekkoek!! En ik vind het ook super vervelend wanneer het zo’n kriem is om reacties achter te laten. Dan ben ik weg hoor!

Reageer
Annette 8 oktober 2016 - 16:14

Als het lastig is om een reactie achter te laten skip ik ook al snel en te vaak en veel spelfouten ook. Ik heb ook wel eens een misser maar als er echt krom Nederlands gebruikt word zap ik door 🙂 Niet gesponsord of gekregen vind ik ook niet leuk. Kleine moeite om het er even bij te vermelden.

Reageer
Kim 8 oktober 2016 - 15:58

Ik vind het zelf ook wel vervelend om ergens ‘me’ te lezen, omdat ik dan altijd zoiets heb van type dan m’n. Kleine moeite 🙂

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.