5x afknappers op een blog, mijn mening!

Laat ik even beginnen met de melding dat dit dingen zijn die ik zelf afknappers vind op een blog en niet dat het perse afknappers zijn. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren en de wat de een niet mooi vindt, is wel weer prima voor de ander. Voel je dus vooral niet aangevallen of voor je hoofd gestoten als je dit leest. Het zijn gewoon mijn voorkeuren :)

Schreeuwende lettertypen

Laat ik hier maar mee beginnen. Zelf ben ik iemand die het liefst duizend keer per week mijn lettertype veranderd. Oké, dat is misschien wat overdreven, maar ik verander best wel vaak. Dat komt omdat ik zo veranderlijk ben als het weer :) Wel hou ik altijd van mooie en goed leesbare lettertypen. Ook zie ik wel eens van die lettertypen die óf veel te klein zijn, veel te groot zijn of ook een soort rare onleesbare lettertypen. Niet alleen in de content, maar ook wel eens als titel van een bericht. Sierlijk oké, maar sommigen zijn echt té.

Me, mijn, jou en jouw

Zoals ik al eerder aangaf krijg ik vaak te horen dat mijn spelling niet je van het is. Daar probeer ik op te letter, maar dingen als mijn, me, jou en jouw zijn toch wel pijnlijke foutjes zo openbaar op internet. Grappige is dat dit op mijn blog wel goed gaat (naar mijn idee), maar dat ik mezelf er weleens op betrap dat ik bijvoorbeeld ‘me moeder’ typ als ik in een Whatsapp gesprek zit, haha. Slecht eigenlijk. Ook daar probeer ik uiteraard op te letten, maar daar is het minder pijnlijk dan zo op internet. En hoewel ik me niet erger aan spelfouten in een blog kan ik me wel ergeren aan deze fouten. Wederom alleen op internet, Whatsapp van anderen bijvoorbeeld niet. Krom, I know.

Er niet bijzetten of het gesponsord is

Dit heb je ook al kunnen lezen afgelopen week, wanneer ik schreef over mijn nieuwe disclaimer. Ik vind het heel irritant als iemand er niet gewoon eerlijk bij zet dat iets gesponsord is. Snap gewoon niet waarom anderen dat niet zouden mogen weten? Persoonlijk vind ik het stommer als je het er niet bij zet dan dat je het er wel gewoon bij zet. Wederom mijn mening :)

Onechte foto’s

Zelf bewerk ik foto’s ook wel na. Vaak maak ik ze iets lichter en laat ik de kleur beter overeenkomen met de echte daadwerkelijke kleur die je door je ogen ziet in plaats van de camera. Dit doe ik in Photoshop en soms ook met PicMonkey, maar ik zorg er wel voor dat het geen foto wordt waarin de kleuren niet meer mooi overkomen, het ontzettend overbelicht is of dat soort andere dingen. Je zult het vast op een enkele foto wel zien, maar ik probeer er echt rekening mee te houden. Soms zie ik foto’s van een product of nagellak die ik zelf ook heb en dan zijn de kleuren zó anders door het bewerken. Vind ik jammer en ook totaal niet nodig.

Onoverzichtelijke layout

Dan ga ik nu direct maar bekennen; die van mij kan er ook ontzettend onoverzichtelijk uit zien vind ik zelf. Dat was ook een van de antwoorden die ik kreeg in de enquête die ik laatst online had gezet. Net als met de lettertypen ben ik ook steeds bezig met het aanpassen van de sidebar. De ene keer vind ik dit mooi, de andere keer dat, dan vind ik het te druk en dan weer te saai. Vreemde is dat het me op een andere blog altijd wel gelijk opvalt en ik dat wel een soort van afknapper vind. Plaatjes die helemaal niet bij elkaar passen bijvoorbeeld, verschillende lettertypen en dat soort dingen.

Veel gedoe om een reactie achter te kunnen laten

Dit is vaak bij Blogger/Blogspot het geval en op Wordpress.com is het al helemaal vervelend. Bij de eerste dien je óf allemaal plaatjes te selecteren van een onderwerp en vervolgens moet je nog aanvinken dat je geen robot bent. De soort van beveiliging snap ik hoor, maar dat is wel een klein beetje overdreven vind ik. Soms kun je ook geen reactie achterlaten met naam en URL, nee dan moet je inloggen met een sociaal netwerk. Nou dan ben ik al lang al weg. Heel erg vervelend vind ik dat en vaak laat ik dan ook geen reactie achter.

Lees ook:
Dit zijn mijn valkuilen bij het bloggen
Tag: Mijn blog content tag
Dit spookte ik vroeger op internet uit
Favoriete webwinkels (en fysieke winkels) + de gouden tip!

Wat zijn jouw afknappers op een blog?