SEO, de basisregels!

SEO search engine optimization, marketingbureau

SEO, oftewel search engine optimization is iets wat bij ons bloggers ook heel veel ter sprake komt. Je wilt natuurlijk dat jouw artikelen wel goed worden gevonden door Google en Google ook bezoekers naar jouw blog stuurt. Niet dat het zo simpel is, want je moet er zelf ook wel iets voor doen. De meest belangrijke is de YOAST SEO plugin voor WordPress. Deze plugin helpt je enorm met het optimaliseren van je artikelen voor Google. Staar je er niet blind op! Soms is het gewoon niet mogelijk om alle bolletjes groen te krijgen en dat is helemaal niet erg. Voor bedrijven en webshops is er ook een marketingbureau zoals River Online Een SEO bureau voor onder andere SEO marketing. Buiten deze handige plugin zijn er wat SEO basisregels.

Foto: Shutterstock

SEO basisregels

Zoek een trefwoord die bij je tekst past

Als je schrijft over een mascara van Catrice, zoals ik deed een aantal dagen geleden, gebruik dan de volledige naam van de mascara. Dit kun je dan als beste gebruiken voor je titel, omdat het beter vindbaar is. Dit is op zich niet zo heel erg moeilijk. Ik zou dus wel aanraden om dus de volledige naam van de mascara dan te gebruiken in plaats van alleen ‘mascara’. Dat is te breed. Iets specifieker is dus handiger.

Laat een trefwoord meerdere keren in je tekst terugkomen

Ook is het belangrijk om de volledige naam van de mascara dan een aantal keer terug te laten komen in de tekst. Als je de genoemde plugin gebruikt, dan zul je snappen wat ik bedoel. De plugin meet namelijk ook hoe vaak het trefwoord in de tekst staan en of dat onder of boven het gemiddelde is dat wordt aangeraden.

Zorg voor ALT teksten bij je afbeeldingen

Als je een afbeelding upload op je WordPress account in je artikel, dan kun je ook kiezen voor een ALT tekst. Dit is heel belangrijk om je artikel goed vindbaar te laten zijn. Google kan dit namelijk uitlezen. Je kunt dus, als je over de betreffende mascara schrijft, de volledige naam van de mascara weer gebruiken. Dit kan zowel bij titel als bij de ALT tekst.

Laat het trefwoord in je titel terugkomen

Het trefwoord dat je gebruikt zal ook, voor de goede vindbaarheid, in je titel moeten voorkomen. Je kunt er eventueel nog een toevoeging als ‘review’ aan toevoegen, om het nog duidelijker te laten zijn waar je artikel over gaat. Het beste zou zijn als het trefwoord dat je gebruikt, zo goed als vooraan in de titel staat. Dat zegt namelijk de YOAST plugin ook!

Lees ook:
6 tips om een goede start te maken met je blog
Zo krijg je meer interactie op je blog, 6 super tips!
Het geheime project van Astrid (miss Sentinelli) en mij is online!
Zó maak je in 2018 een goede start met je blog

Wat doe jij om jouw SEO te optimaliseren?

9 Reacties

 1. Agnetha
  14 mei 2017 / 18:55

  Deze SEO is vooral gebaseerd op tekst. Uiteraard is dat ook nodig, maar heel vaak wordt technisch SEO nogal weggelaten. Terwijl dat zo belangrijk is. Een trage blog (meer dan 1,5 sec) zal verder zakken in Google dan dat je denkt ook al is je tekst 100% SEO perfect.

  Mocht je ooit een artikel over technisch SEO wilt schrijven, mag je mij altijd vragen stellen.

 2. 7 februari 2017 / 21:35

  Zelf ben ik nog maar net begonnen met bloggen dus deze post is heel leuk om te lezen! Ook fijn dat ik bijna alles kan afvinken van wat jij aangeeft, jeej ! 🙂

 3. 6 februari 2017 / 17:54

  Handige tips! Ik vind SEO erg ingewikkeld, maar dit zijn handige tips!

 4. 6 februari 2017 / 16:27

  Pas sinds ik blog op wordpress is deze wereld een stukje duidelijker geworden voor mij. Hele handige tips!

 5. Kim Bakker
  6 februari 2017 / 13:27

  Aah wat leuk! Ik heb dit als leerdoel voor m’n stage, dus ik ben het helemaal aan het uitzoeken haha 🙂

 6. 5 februari 2017 / 14:28

  Taggen helpt ook van en linken. Mooi geschreven.

 7. Nienke
  5 februari 2017 / 14:05

  Ik hou me eigenlijk bizar weinig met SEO bezig als ik eerlijk ben. :/

 8. 5 februari 2017 / 13:28

  Ik doe eigenlijk precies wat hier allemaal staat beschreven. De Yoast plugin is wel echt een must als je bezig wilt zijn met SEO. Het helpt je enorm, en het is hierdoor helemaal niet zo moeilijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.