SEO, de basisregels!

SEO search engine optimization, marketingbureau

SEO, oftewel search engine optimization is iets wat bij ons bloggers ook heel veel ter sprake komt. Je wilt natuurlijk dat jouw artikelen wel goed worden gevonden door Google en Google ook bezoekers naar jouw blog stuurt. Niet dat het zo simpel is, want je moet er zelf ook wel iets voor doen. De meest belangrijke is de YOAST SEO plugin voor WordPress . Deze plugin helpt je enorm met het optimaliseren van je artikelen voor Google. Staar je er niet blind op! Soms is het gewoon niet mogelijk om alle bolletjes groen te krijgen en dat is helemaal niet erg. Voor bedrijven en webshops is er ook een marketingbureau zoals River Online Een SEO bureau voor onder andere SEO marketing. Buiten deze handige plugin zijn er wat SEO basisregels.

Foto: Shutterstock

SEO basisregels

Zoek een trefwoord die bij je tekst past

Als je schrijft over een mascara van Catrice, zoals ik deed een aantal dagen geleden, gebruik dan de volledige naam van de mascara. Dit kun je dan als beste gebruiken voor je titel, omdat het beter vindbaar is. Dit is op zich niet zo heel erg moeilijk. Ik zou dus wel aanraden om dus de volledige naam van de mascara dan te gebruiken in plaats van alleen ‘mascara’. Dat is te breed. Iets specifieker is dus handiger.

Laat een trefwoord meerdere keren in je tekst terugkomen

Ook is het belangrijk om de volledige naam van de mascara dan een aantal keer terug te laten komen in de tekst. Als je de genoemde plugin gebruikt, dan zul je snappen wat ik bedoel. De plugin meet namelijk ook hoe vaak het trefwoord in de tekst staan en of dat onder of boven het gemiddelde is dat wordt aangeraden.

Zorg voor ALT teksten bij je afbeeldingen

Als je een afbeelding upload op je WordPress account in je artikel, dan kun je ook kiezen voor een ALT tekst. Dit is heel belangrijk om je artikel goed vindbaar te laten zijn. Google kan dit namelijk uitlezen. Je kunt dus, als je over de betreffende mascara schrijft, de volledige naam van de mascara weer gebruiken. Dit kan zowel bij titel als bij de ALT tekst.

Laat het trefwoord in je titel terugkomen

Het trefwoord dat je gebruikt zal ook, voor de goede vindbaarheid, in je titel moeten voorkomen. Je kunt er eventueel nog een toevoeging als ‘review’ aan toevoegen, om het nog duidelijker te laten zijn waar je artikel over gaat. Het beste zou zijn als het trefwoord dat je gebruikt, zo goed als vooraan in de titel staat. Dat zegt namelijk de YOAST plugin ook!

Lees ook:
6 tips om een goede start te maken met je blog
Zo krijg je meer interactie op je blog, 6 super tips!
Het geheime project van Astrid (miss Sentinelli) en mij is online!
Zó maak je in 2018 een goede start met je blog

Wat doe jij om jouw SEO te optimaliseren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *