Shop mijn favorieten

Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto
Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto

Als je een kitten hebt herken je dit; 10 dingen!

abeltje the kitten

Sinds een paar weken heb ik een kitten en ik had eerlijk gezegd nooit gedacht dat ik dat zou gaan doen. Kreeg zelfs reacties als ‘Maris, ben je ziek?!’. Toch heb ik er tot nu toe nog helemaal geen spijt van gehad. Er zijn alleen toch wel een aantal dingen waar ik niet zo 1, 2, 3 aan had gedacht voor ik hem ophaalde. Natuurlijk heb je wel bepaalde voorzorgsmaatregelen en aanpassingen die je moet doen, maar sommige dingen dus niet. Als je een kitten hebt herken je dit! Ik geef je 10 voorbeelden 🙂

Als je een kitten hebt…

Grit uit de kattenbak ligt door de hele kamer

Meneer heeft een kleine kattenbak, een open ding, maar graaft alsof ‘ie op zoek is naar een bonk goud. Eerst 400x graven, dan eindelijk draaien en zitten, dan weer graven, dan weer draaien, behoefte doen en dan weer 400x graven. Het zal erbij horen, maar omdat die bak dus open is vliegt het kattengrit om je oren. Het ligt daadwerkelijk overal. Een krant eronder doen heeft totaal geen nut. Binnenkort dus alvast maar op zoek naar een grotere kattenbak, want dit is echt 10x niks.

Kat is nergens te vinden

Vanmorgen dus (zaterdagochtend 31 december). Sinds een paar dagen kan hij ook in de keuken en mijn slaapkamer en hij was nergens te vinden. In elke hoek, achter elk gordijn en voor de rest had ik overal gekeken. Riep hem meerdere keren, ging geluidjes maken, maar 0.0 reactie van meneer. Mijn broertje kwam beneden ging even kijken en waar zat ‘ie?! In een keukenkast! Er is zo’n hoekkast die dus aan de onderkant open blijkt te zijn en daar zat hij klem in. Lekker snugger! Hij is ook niet meer in de keuken geweest vandaag dus denk dat hij goed geschrokken is.

Bij je op bed slapen is niet zo’n goed idee

Hartstikke leuk, dacht ik. Afgelopen nacht mocht hij voor het eerst bij me op bed slapen. Koning te rijk voelde hij zich natuurlijk, omdat hij nu nog meer ruimte had dan alleen de woonkamer. Overal in en op, miauwen in elke hoek, prachtig vond ‘ie het. Dus ik ging naar bed gisteravond en hij kwam bij me liggen. Tot je natuurlijk je voeten beweegt om je om te draaien, dan hangt hij zo in je voeten en gaat hij spelen. Of hij rent je hele kamer door. Of van je slaapkamer, naar de keuken, huiskamer en weer terug met een gangetje van weet ik hoe hard. Lekker rustig slapen is het in ieder geval niet. Toch wel lief als je wakker wordt en hij naast je ligt te slapen.

Vaasjes, potjes en andere accessoires

Meneer weet hoe hij nu vanaf een eetkamerstoel op de vensterbank moet springen. Leuk! Behalve voor alle vaasjes, kaarsen standaardjes en andere accessoires die daar staan. Die heb ik voor de zekerheid dus maar even weggehaald. Hij kijkt nergens naar en vindt alles spannend, dus de kans is groot dat dat soort dingen no time kapot op de grond liggen.

Bedelen als je aan het eten bent

Eigenlijk viel dit nog best wel mee, maar dit deed hij wel. Ik zat lekker op de bank mijn pizza te eten zonder dat hij in de buurt was. Meneer ruikt eten binnen no time staat hij naast me op de bank. Elke keer als ik naar de tv kijk, komt hij een stukje dichterbij. Sneakbak. Ik heb hem weggestuurd en uiteindelijk gaat het nu wel beter en bedelt hij eigenlijk niet meer.

De kerstboom…

Deze staat naast zijn bench op een kleedje. Zo kwamen wij erachter dat hij daar precies net aan bij kon, toen wij de kerstboom ineens met kleed en al naar zijn bench toegetrokken zagen worden. Niet zo handig! De slingers en de ballen aan de onderkant van de boom heb ik ook maar even iets hoger in de boom gehangen.

Leuke mand die je koopt waar niks mee gedaan wordt

Bij Action had ik een leuke grote en zachte mand gekocht, zodat hij daar lekker in kon gaan liggen. Een groot fiasco. Het enige wat hij deed was er ongeveer een meter hoog overheen springen en voor de rest vrij weinig. Ook een klein mandje had ik nog, maar daar wil hij ook niets van weten. Meneer ligt liever gewoon op de bank of als ik aan de eettafel zit, ligt hij op de stoel naast mij. Natuurlijk veel leuker als die mandjes.

Je hebt honing aan je reet

Overal waar je naartoe loopt gaat hij mee. Ik zit altijd op de wc met de deur open.. en wie komt er dan om het hoekje kijken en wil naar binnen glippen? Juist! Eten maken, naar de slaapkamer.. honing in overvloed.

Ze hebben niet door dat hun nageltjes heel scherp zijn

Die nageltjes zijn natuurlijk hartstikke schattig omdat ze zo klein zijn, maar vergis je niet in hoe scherp die dingen zijn. Toen hij hier net was had ik al 4 bloedende plekken op mijn hand door die dingen. Ook tijdens het spelen is het voor hem ook nog een beetje nieuw denk ik en heeft hij niet door hoe pijn het kan doen. Of hoe erg hij dingen kan slopen met die nageltjes.. bank, stoel, kleedjes, kleren..

Zielig miauwen als je weggaat

Hier kan ik toch niet echt aan wennen hoor! In het begin mocht hij nog niet overal komen en als ik dan de woonkamer dicht deed (zit glas in), dan zag je hem zielig kijken en zat hij zo zielig te miauwen. Het gaat zeker wel beter worden, maar dit zijn toch wel dingen die ze zeker doen. Als jij degene bent die er altijd is bij de kitten, dan zijn ze erg op je gesteld en willen ze het liefste niet dat je weggaat. Het voelt dan ook een beetje vertrouwd natuurlijk.

Lees ook:
Lucky List #3
Meet Abeltje de kitten
Waarom ik mijn kat binnen houd
Furry Friend tag

Voor zover als je een kitten hebt.. heb jij een kitten en herken je dingen?
deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties

 1. Evelien
  2 januari 2017 / 13:39

  Haha, dit is ook met volwassen katten helaas! Vooral dat met het kattengrind -.- Verder herken ik wel heel veel ja!

 2. 2 januari 2017 / 11:33

  Hahaha ahhh! Ik heb een hondje maar veel is toch ook wel herkenbaar hoor! Vooral dat niet in de mand willen hahaha! Gewoon gezellig bij t vrouwtje op de bank 😉

 3. 1 januari 2017 / 21:51

  Ik herken alles behalve dat kerstboom puntje en het bedelen. Dat hebben we ze afgeleerd. Ik zou echt niet zonder onze poezenbeesten kunnen<3

 4. 1 januari 2017 / 19:21

  Ik kan je vertellen dat mijn 2 katers nog steeds hetzelfde zijn als toen ze kitten waren qua gedrag :’) heb echt stroop aan m’n kont! XD

 5. 1 januari 2017 / 15:36

  Mooi nieuw behang/meubels leven zeer beperkt. Muisjes, propjes of wat er ook is omgedoopt tot speelgoed vind je terug in kieren en gaten waarvan je bestaan niet eens wist. Favoriete speeltje was hier, het papiertje van een chocotoff. Lekker makkelijk, geniet je allebei. Ik het snoepje, meneer het papiertje verfrommelt tot propje en veel lol samen. Helaas is meneer er niet meer. ?
  Lees het laatste blogbericht van Bianca Schrijft – Amazon Prime, wel of niet?My Profile

 6. manon
  1 januari 2017 / 13:21

  Hahaha helemaal herkenbaar. Wij hebben toen 4 kittens gehad die uiteindelijk wel een mooi huisje hebben gekregen maar ow wat was dat geweldig zeg.

 7. 1 januari 2017 / 12:29

  Alles is echt super herkenbaar haha. Ik had de fout gemaakt om ze in het begin bij me te laten slapen. Maar ze gingen nooit slapen altijd spelen, op me klimmen. dus toen gingen ze de huiskamer in, en ja dan ben je al te laat haha. Altijd mauwen en aan de deur krabbelen :P. Nog een gelukkig nieuwjaar gewenst! -x-

 8. 1 januari 2017 / 09:27

  Gelukkig nieuwjaar! Dat het maar een heel mooi jaar mag worden samen met je lieve kitten! Wat een leuk lijstje! Ik herken veel van toen Paco een kitten was. Hij rent trouwens nog steeds achter mijn voeten aan als ik op bed lig, ook al is hij al 9 jaar 😉
  Lees het laatste blogbericht van Romy – Mijn doelen voor 2017My Profile

  • Mariska
   1 januari 2017 / 11:24

   Haha, dan staat mij nog wel wat te wachten denk ik als hij dat na 9 jaar nog steeds doet 🙂

 9. 1 januari 2017 / 07:51

  Allereerst een gelukig liefdevol en gezond nieuwjaar gewenst! Hopelijk mogen al je dromen uitkomen. En Yup allemaal heel erg herkenbaar. Er staat je nog veel meer te wachten hoor haha. Voorproefje die van ons kan deuren openen Door op de deurklink te springen en te blijft hangen.. Dus deurklinken omdraaien. Koelkast en vriezer worden ook vaak geopend kindersloten is een uitkomst. Uit de kraan drinken want dat is zoveel lekkerder dan zn eigen drinkbak. Maar je krijgt er zoveel liefde voor terug bahahahaha.

  • Mariska
   1 januari 2017 / 11:25

   Jij ook Sylvia, dank je wel! Haha, oh oh, dat met die deurklinken is inderdaad wel een tricky dingetje ja!