Zó maak ik mijn blogfoto’s

Ik ga je eens een kijkje laten nemen hoe ik mijn blogfoto’s maak en welke apparatuur ik daarvoor gebruik. Daarmee bedoel ik natuurlijk niet dat jullie allemaal naar de winkel moeten vliegen en precies hetzelfde gaan doen, maar je kunt wel een beetje een idee krijgen wat ik gebruik en hoe ik het doe. Iedereen heeft  en krijgt natuurlijk in de loop van de tijd een beetje een eigen werkwijze en uitstraling van foto’s. Dat is leuk, dat mensen jouw foto’s gaan herkennen :) Goed, laat ik beginnen met te laten zien en lezen wat ik gebruik voor foto’s.

Apparatuur die ik gebruik

Voor al mijn foto’s en filmpjes gebruik ik de Canon G7x. Deze camera is nu (geloof ik) niet meer verkrijgbaar, maar wel een nieuwe versie hiervan. Dat is de Canon G7x Mark 2  die net wat betere specificaties heeft. Ik ben echt verrast hoeveel mooie foto’s ik al heb gemaakt met deze kleine compactcamera en ook qua filmpjes vind ik de kwaliteit wel echt goed. Natuurlijk kun je duurdere camera’s aanschaffen (kriebel bij mij ook weer om een spiegelreflexcamera aan te schaffen), maar dit ding doet het gewoon prima. En daar bij is hij makkelijk mee te nemen, licht en maakt dus goede kwaliteit foto’s en filmpjes. Nadeel is dat je geen lenzen kunt wisselen. Ook is het uitklapbare schermpje echt super fijn! Denk bijvoorbeeld aan het dichtbij maken van een foto van een ooglook. Gaat echt heel erg goed. Ik hoop echt nog lang gebruik te kunnen maken van deze camera.

Qua licht maak ik gebruik van gewoon daglicht en pas ik het eventueel aan in Photoshop. Daar maak ik het vaak lichter, doe het contrast iets beter en soms de verzadiging zodat de kleur beter uitkomt. Als ik foto’s wil maken in het donker gebruik ik mijn daglichtlampenset. Dat is deze set behalve de kappen. Ook wel heel betaalbaar en je hebt er echt heel veel aan!

Achtergrond en items

blogfoto's

Mijn favoriet om als achtergrond te gebruiken is een wit dienblad van Action. Dat zie je ook op de bovenstaande foto. Ik had eerst een kleiner dienblad, maar omdat ik meer met foto’s wil gaan doen (zoals mijn Etsy Shop) heb ik een grotere gekocht. Die heb je nu bij Action, van die grote witte dienbladen en ben daar heel blij mee. Zo kun je veel meer bij elkaar neerleggen en blijft het binnen de lens om het zo te zeggen. Dus mocht je een mooi wit dienblad willen zou ik wel nu gaan rennen naar Action ;) Het is trouwens niet bovenstaande dienblaadje, maar kan je ook prima gebruiken!

Verder heb ik afgelopen week wat herfst spulletjes gekocht om foto’s wat leuker te maken, heb ik wat stationary items gekocht bij Action en gebruik ik die ook. Het zijn maar kleine dingen, maar het kan je foto’s echt een hele leuke uitstraling geven. Zoals de magneetjes, de pennen, de papiertjes met allemaal leuke printjes. Net dat beetje meer.

Lees ook:
Action shoplog (marmeren achtergrond voor foto’s!)
Flatlay maken, zo doe ik dat (tips, apps en producten!)
Action shoplog (met foto probs!)
Opvouwbare foto studio Xenos

Wat gebruik jij het liefst?