Checklist voor een weekend buitenland

autoverzekering weekend buitenland

Afgelopen weekend ben ik in Duitsland geweest, bij het comeback concert van The Kelly Family. Mijn zusje en ik hebben daar echt onwijs genoten. Dit was de eerste keer dat wij zo ver weg zijn gegaan voor een concert. In het verleden gingen we altijd alleen in Nederland, maar toen waren we nog jong. Nu heb ik zelf een auto en kunnen we gaan en staan waar we willen. Voor een weekend buitenland zijn er wel wat dingen die ik moest regelen! Ik dacht vrij simpel, maar achteraf zijn er toch best veel dingen waar je op moet letten als je een weekend buitenland doet.

Foto: Shutterstock

Weekend buitenland – check je autoverzekering

Wat je ook kunt doen is autoverzekeringen vergelijken. Het kan zijn dat je op dit moment een autoverzekering hebt die niet alles dekt. Dit hoeft niet perse in het buitenland te zijn, want je hebt natuurlijk altijd nog een hele weg door Nederland af te leggen voor je überhaupt in het buitenland bent. Het zou enorm zuur zijn als je onderweg met pech komt te staan en je huidige verzekering vergoedt niet wat je op dat moment nodig hebt. Misschien is er zelfs een goede autoverzekering van AFM.nl die meer aan je wensen en eisen voldoet en kun je op dat moment nog snel overstappen.

Heb je een reisverzekering?

Een reisverzekering heb ik nooit afgesloten voor zover ik weet. Of ik ging met mijn ouders op vakantie of ik ging niet. Ook hier had ik niet bij nagedacht en dacht zelfs dat ik een doorlopende reisverzekering nodig zou hebben waar ik maandelijks voor zou moeten betalen. Zonde, want ik ga bijna nooit naar het buitenland. Bij mijn huidige verzekering ontdekte ik dat ik ook een kortlopende reisverzekering kon krijgen. Je kunt aangeven wat je gedekt wilt hebben en hoelang je weggaat (van welke en tot welke datum) en op basis daarvan betaal je dan een eenmalig bedrag. Zo kostte het mij geloof ik een euro of 9 voor een weekend buitenland.

Heb je een milieusticker nodig?

Mijn zusje en ik gingen naar Dortmund. Mijn oom attendeerde mij erop dat ik dan een milieusticker nodig zou hebben. Daar had ik echt nog nooit van gehoord, maar als je die niet hebt kun je een boete riskeren. Het heeft te maken met het behouden van de luchtkwaliteit. Zonder zo’n sticker kun je een boete riskeren en dat wil je niet. Zeker niet in een land waar je niet bekend bent. Ik kon er via internet heel makkelijk een aanvragen en had hem met een paar dagen in huis. In sommige steden heb je dit nodig, niet in alle.

Eten en drinken onderweg

Onderweg eten en drinken kopen bij bijvoorbeeld een tankstation is vaak best duur. Wij zijn voor we weggingen nog even langs de supermarkt gegaan en hebben daar genoeg eten en drinken gekocht zodat we de hele weg konden overbruggen. Uiteindelijk haal je toch teveel, wij ook haha. Maar beter teveel dan te weinig. Alles wat we over hadden konden we mooi op zaterdagochtend weer gebruiken, omdat we geen ontbijt bij het hotel hadden geboekt. Dat is best wel geldbesparing!

Lees ook:
Mijn week in foto’s #4 Duitsland en erg naar nieuws
Waarom kreeg ik geen autoverzekering?
My good old Reebok sneakers
Sneeuw en autorijden like hell (ik slipte!)

Wat is jouw ultieme tip of tips voor een weekend buitenland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *