Mijn oude Renault Clio of private lease?

by Mariska

Als je me volgt dan weet je dat ik best een paar keer in een jaar naar Duitsland ga voor concerten van The Kelly Family. Ik vond het in het begin wel spannend, want de hele reis naar de Loreley in St. Goarshausen hebben we zo’n 6 uur over gedaan op de weg er naartoe. Dat is erg lang en veel kilometers en dan is het ook wel belangrijk dat je een auto hebt waar je op kunt vertrouwen. Dat was in mijn geval nog best wel een groot vraagteken. Er was al eens iets geweest met de waterpomp waardoor koelvloeistof weg lekte, auto startte af en toe niet en er was iets met de voor assen. Je wilt niet dat je ergens midden in Duitsland staat en vervolgens niet weet wat je moet doen met de situatie. Ik heb dus weleens nagedacht over private lease, maar wat houdt private lease precies in?

Wat is private lease?

Met private lease betaal je een bepaald bedrag (vast) per maand en rijd je een nieuwe auto. Alle kosten die je normaal gesproken aan een auto hebt zijn hierbij inbegrepen, behalve de brandstof, deze moet je zelf betalen. In dit geval gaat het specifiek over Renault Private Lease en neem ik die als voorbeeld. Zelf heb ik nu een Renault Clio en vind dat gewoon een heel fijn merk :) Je stelt dan zelf je eigen Renault samen en kunt de looptijd bepalen en het aantal kilometers dat je verwacht te gaan rijden. Dat is handig, want zo kun je dus precies afstemmen op jouw behoeftes en wensen zonder dat je meer moet bijleggen. Als de leaseperiode voorbij is dan lever je de auto weer in bij de dealer.

  • Eén bedrag per maand voor alle autokosten, exclusief brandstof
  • Geen onverwachte kosten
  • All-risk verzekerd (€ 450,- eigen risico op casco)
  • Vervangend vervoer na 24 uur bij reparatie en onderhoud, in Nederland
  • De zekerheid van het Keurmerk Private Lease
  • Je dealer is je aanspreekpunt voor alle autozaken

Waarom heb ik over private lease nagedacht?

Simpel; mijn auto heeft al best wat kuren gehad waar ik ook best een groot bedrag voor heb neer moeten leggen. Een keer heb ik meer dan €1000 moeten betalen omdat er een heleboel zaken gerepareerd moesten gaan worden. Dat moest ook echt gebeuren omdat het anders niet meer veilig was de weg op te gaan. Als je net als ik en mijn zusje vaak op stap gaat naar Duitsland dan is het een must dat je een goede auto hebt en daar ook van op aan kunt zonder rare fratsen. Je zit erg lang in de auto en legt veel kilometers af. En eerlijk is eerlijk, omdat mijn auto al best wat kuren heeft gehad vind ik het elke keer weer spannend om de grens over te gaan in de hoop dat hij het goed blijft doen. Afgelopen weekend zijn we naar Düsseldorf gegaan voor een concert van Michael Patrick Kelly (Paddy, van The Kelly Family) en ik had ook weer een probleem met mijn koelvloeistof. Gelukkig kwam ik er op tijd achter anders had ik echt wel weer een probleem gehad. Gelukkig zijn we veilig heen en weer gekomen, maar de twijfel om een auto via private lease aan te schaffen blijft.

Heb jij weleens nagedacht over private lease? 

Lees ook:
Lucky List #19 (Kelly Family & Thierry Mugler Alien aanbieding)
Kelly Family Loreley 2018, foto’s en filmpjes
5 gekke tics die ik heb
Mijn liefde voor The Kelly Family

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?