Zo heb ik dus pittig wat geld verdiend van het weekend

by Mariska

Ha! Ik heb dus van het weekend eventjes wat geld verdiend. Tussen de nieuwe Halloween collectie van Lush, de winter producten van Lush en mijn prachtige Ted Baker portemonnee door heb ik dus gewoon geld verdiend. Sparen ben ik nooit goed in geweest en daar maak ik dan ook geen geheim van. Ik ben altijd een voorstander geweest van mooie herinneringen maken met lieve vrienden en kennissen dan dat ik een dikke spaarrekening wilde. Ergens niet handig, maar toch is dat een beetje wie ik ben. Zou zelfs mijn laatste geld nog weggeven aan iemand om diegene te helpen of blij te maken. Dat terzijde. Omdat ik van het weekend dus wat geld heb verdiend kreeg ik gelijk inspiratie voor dit artikel. Wat heb ik precies gedaan?

Tv en internet abonnement aangepast

Wij (broertje en ik) zijn al jaren klant bij KPN. In de huiskamer hebben we interactieve tv en beide hebben we op onze slaapkamers een digitenne aansluiting. Ook hadden we redelijk snel internet, een opnemen pakket bij interactieve tv en nog wat pluspakketten. Ineens kreeg ik een ingeving en ging online mijn abonnement controleren en afstrepen wat niet meer hoefde. In het pluspakket zit bijvoorbeeld E! en RTL Lounge en wat muziek zenders. Wanneer keek ik dat nou? Alleen in het weekend, soms. Niet eens altijd. Hup kon weg, scheelt €10,00 per maand. Vervolgens kwam ik erachter dat we ‘sneller’ internet hadden, maar die snelheid die beloofd werd konden wij op ons adres toch niet krijgen volgen de analyse. Hup weg ermee. Scheelt weer €5,00. Dat is al makkelijk verdiend :)

Slaapkamer veranderen en opruimen

Ook ging ik mijn slaapkamer maar weer eens opruimen en inventariseren. Wat ligt er voor m’n voeten en wat gebruik ik nog wel? Uit ervaring weet ik dat Marktplaats een gedoe kan zijn. Mensen wonen verder weg, je moet iets opsturen of ze doen een bod en reageren niet meer. Laatst ben ik lid geworden van een verkoophoek Facebookpagina van mijn dorp en een paar daar omheen. Dus dat wilde ik wel eens proberen!

Ik zocht mijn nagellak uit en kwam tot de conclusie dat er 92 potjes waren die ik niet meer wilde. Hup verkocht voor €15,00. Een mevrouw op het dorp kwam het direct halen en ging het aan haar dochter geven voor begin december ;) Leuk! Nu ik 2 nieuwe daglichtlampen had besteld bij VidaXL was mijn andere softbox overbodig. Die zette ik er dan ook maar op. Morgenavond wordt ‘ie opgehaald voor €20,00. De macro tussenstukken voor een Canon spiegelreflex zijn nu overbodig, omdat ik geen spiegelreflexcamera meer heb. Hop, wordt dinsdag opgehaald voor €35,00. En vanavond is er een houten hakblok opgehaald voor €25,00. Zo doe je dat dus!

Soms doe ik ook wel eens online een gokje. Niets bijzonders en doe het maar heel af en toe. Ik zette €10,00 in en won €40,00. Dat was vrijdagavond. Ook mooi meegenomen! Alles zet ik lekker apart en ga ik nu wél proberen te sparen. Of ik neem het mee naar het Siepelrock Festival waar ik eind oktober een weekend naartoe ga. Zo zie je maar weer hoe ‘makkelijk’ je eigenlijk wat centjes kunt verdienen. Zoek je spullen uit en wat voor je voeten ligt zet je op Marktplaats of op een plaatselijke verkoopgroep. Een plaatselijke verkoopgroep werkt voor mij dus het beste :)

TIP: mocht jouw dorp geen weggeefgroep of verkoophoek hebben, maak er eentje aan! Ik ben ervan overtuigd dat dit echt werkt. Mensen komen toch sneller naar je toe dan via Marktplaats, denk ik. Vind het zelf ook meer vertrouwd dat ik iets op het dorp bij iemand ophaal dan ergens waar ik nooit kom.

Lees ook:
Zonder internet, niet te doen! Ben jij internet verslaafd?
Mannen in pak, sexy?
Mijn iPhone 8 plus, hoe bevalt ‘ie?
Advertenties, wat verdien je er nou mee + voor- en nadelen

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?