TV abonnement opgezegd, hoe wat waarom?

tv abonnement opgezegd

Ik heb mijn tv abonnement opgezegd en dat vind ik eigenlijk best wel apart moet ik zeggen. Niet dat mijn hele leven van de tv afhangt, maar ik kijk (keek) bijvoorbeeld altijd in de ochtend voor ik naar het werk ging het RTL nieuws. Dan ging ik douchen, gaf mijn kat eten en drinken, plofte op de bank om dingen rondom mijn blog te checken en gooide de tv aan. Als ik thuis kwam van mijn werk ging standaard direct de tv aan en keek ik weer RTL4 de hele avond en in mijn vrije tijd had ik hem vaak op de zender ID staan. Maar kijken deed ik niet echt eigenlijk, ja af en toe met een half oog want 9 van de 10 keer ben ik gefocust op mijn laptop. En in de trant van besparen op mijn vaste lasten wilde ik dit wel proberen.

Foto: Shutterstock/Africa Studio

Tv abonnement opgezegd, maar waarom?

Zo, mijn tv abonnement is opgezegd, maar waarom heb ik dat dus precies gedaan? Ik merkte dat ik betaalde voor iets wat ik amper gebruik. Heel veel series en programma’s kijk ik niet en heb mijn televisie aan staan voor als achtergrond geluid of beeld. Dat vind ik zonde van mijn geld. En Videoland had ik bijvoorbeeld al een tijdje en daar kun je heel veel terugkijken en ook precies die programma’s die ik leuk vind. Niet alles natuurlijk, maar het grootste gedeelte wel. Het nieuws kijk ik altijd elke ochtend, maar dat kan ik net zo goed op social media en de radio volgen. Ik bedoel op het werk hebben we de hele dag radio aan, in de auto heb ik de radio aan en zit zo’n beetje de halve dag op social media. Met name op Twitter volg ik de nieuwszenders dus echt groot nieuws zal ik niet missen. Het is wel even mennen merk ik nu dat ik het schrijf, haha. Vanochtend zette ik automatisch de tv aan, maarja die deed het natuurlijk niet meer ;) En ik moet bekennen dat Flodder (dat nog steeds uitgezonden wordt op RTL7) nog steeds mijn guilty pleasure is en ik alle afleveringen letterlijk kan meepraten. Maar om daarvoor nou elke maand te betalen? Nee, ook niet.

Videoland en Netflix

Nu is mijn tv abonnement opgezegd en wil ik natuurlijk evengoed wel iets kunnen kijken, logisch. Zoals ik al aangaf heb ik al een tijdje Videoland en daar kijk ik bijvoorbeeld GTST en nog wat programma’s terug op zondag. Net zoals Judas die ik in een dag helemaal weg keek. Ik heb mezelf naast mijn Videoland abonnement ook een Netflix abonnement cadeau gedaan van het laagste bedrag. Daar staan ook nog wat docu’s op die ik heel erg graag wil zien zoals de Ted Bundy tapes en nog meer van dat soort zaken. Vind ik heel erg interessant en daarom geef ik dan liever mijn geld daaraan uit. In beide apps heb ik al een lijstje gemaakt me wat ik graag nog wil bekijken en daar ga ik het weekend maar mee beginnen. Een unlimited telefoon abonnement is handig met dit soort apps, zodat je overal je series en films kunt kijken.

Ik ben heel erg benieuwd hoe het me bevalt nu mijn tv abonnement opgezegd is, maar ik denk dat het allemaal wel went. Zoals ik zei is het een soort van gewoonte en kan ik alles overal vinden als ik ga zoeken dus is het voor mij overbodig geworden op dit moment. En nog een pluspunt voor mij; het scheelt prikkels van dingen die je eigenlijk niet boeien en je dus ook niet hoeft aan te horen. Mij persoonlijk geeft dat vaker een soort gevoel van rust namelijk.

Zou jij je tv abonnement kunnen opzeggen?

Lees ook:
Discussies op internet, zinloos en kinderachtig + voorbeeld
3x mijn chaotische ik
Dit doe ik op een zondag
3 dingen die ik zou willen veranderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *