TV abonnement opgezegd, hoe wat waarom?

door Mariska

Ik heb mijn tv abonnement opgezegd en dat vind ik eigenlijk best wel apart moet ik zeggen. Niet dat mijn hele leven van de tv afhangt, maar ik kijk (keek) bijvoorbeeld altijd in de ochtend voor ik naar het werk ging het RTL nieuws. Dan ging ik douchen, gaf mijn kat eten en drinken, plofte op de bank om dingen rondom mijn blog te checken en gooide de tv aan. Als ik thuis kwam van mijn werk ging standaard direct de tv aan en keek ik weer RTL4 de hele avond en in mijn vrije tijd had ik hem vaak op de zender ID staan. Maar kijken deed ik niet echt eigenlijk, ja af en toe met een half oog want 9 van de 10 keer ben ik gefocust op mijn laptop. En in de trant van besparen op mijn vaste lasten wilde ik dit wel proberen.

Foto: Shutterstock/Africa Studio

Tv abonnement opgezegd, maar waarom?

Zo, mijn tv abonnement is opgezegd, maar waarom heb ik dat dus precies gedaan? Ik merkte dat ik betaalde voor iets wat ik amper gebruik. Heel veel series en programma’s kijk ik niet en heb mijn televisie aan staan voor als achtergrond geluid of beeld. Dat vind ik zonde van mijn geld. En Videoland had ik bijvoorbeeld al een tijdje en daar kun je heel veel terugkijken en ook precies die programma’s die ik leuk vind. Niet alles natuurlijk, maar het grootste gedeelte wel. Het nieuws kijk ik altijd elke ochtend, maar dat kan ik net zo goed op social media en de radio volgen. Ik bedoel op het werk hebben we de hele dag radio aan, in de auto heb ik de radio aan en zit zo’n beetje de halve dag op social media. Met name op Twitter volg ik de nieuwszenders dus echt groot nieuws zal ik niet missen. Het is wel even mennen merk ik nu dat ik het schrijf, haha. Vanochtend zette ik automatisch de tv aan, maarja die deed het natuurlijk niet meer 😉 En ik moet bekennen dat Flodder (dat nog steeds uitgezonden wordt op RTL7) nog steeds mijn guilty pleasure is en ik alle afleveringen letterlijk kan meepraten. Maar om daarvoor nou elke maand te betalen? Nee, ook niet.

Videoland en Netflix

Nu is mijn tv abonnement opgezegd en wil ik natuurlijk evengoed wel iets kunnen kijken, logisch. Zoals ik al aangaf heb ik al een tijdje Videoland en daar kijk ik bijvoorbeeld GTST en nog wat programma’s terug op zondag. Net zoals Judas die ik in een dag helemaal weg keek. Ik heb mezelf naast mijn Videoland abonnement ook een Netflix abonnement cadeau gedaan van het laagste bedrag. Daar staan ook nog wat docu’s op die ik heel erg graag wil zien zoals de Ted Bundy tapes en nog meer van dat soort zaken. Vind ik heel erg interessant en daarom geef ik dan liever mijn geld daaraan uit. In beide apps heb ik al een lijstje gemaakt me wat ik graag nog wil bekijken en daar ga ik het weekend maar mee beginnen. Een unlimited telefoon abonnement is handig met dit soort apps, zodat je overal je series en films kunt kijken.

Ik ben heel erg benieuwd hoe het me bevalt nu mijn tv abonnement opgezegd is, maar ik denk dat het allemaal wel went. Zoals ik zei is het een soort van gewoonte en kan ik alles overal vinden als ik ga zoeken dus is het voor mij overbodig geworden op dit moment. En nog een pluspunt voor mij; het scheelt prikkels van dingen die je eigenlijk niet boeien en je dus ook niet hoeft aan te horen. Mij persoonlijk geeft dat vaker een soort gevoel van rust namelijk.

Zou jij je tv abonnement kunnen opzeggen?

Lees ook:
Discussies op internet, zinloos en kinderachtig + voorbeeld
3x mijn chaotische ik
Dit doe ik op een zondag
3 dingen die ik zou willen veranderen

Gerelateerde artikelen

13 reacties

Shirley 3 maart 2019 - 10:27

Ik heb al een paar jaar geen tv-abonnement meer en ik mis het helemaal niet. Binnenkort ga ik samenwonen en dan zal er dus ook weer een tv-abonnement zijn. Zolang de tv maar niet aan staat als achtergrondgeluid 🙂

Reageer
Yvonne 16 februari 2019 - 19:22

Wij hebben het er eind vorig jaar ook uitgegooid. Het abonnement verliep en we wilden sowieso een andere internetaanbieder. Mooie reden om tv eruit te knikkeren. Wij keken er nooit naar. Dan is 15 euro per maand (we hadden echt het meest basic pakket dat er is ;)) snel verdiend. En de grap is, het enige dat ik wilde kijken is de Luizenmoeder, en dat kan ik gewoon via NPO gemist terugkijken. Ideaal! Verder ook alleen Netflix e.d. hier.

Reageer
Mariska 16 februari 2019 - 21:03

Ja inderdaad! Ik keek altijd RTL Boulevard, maar kan ik ook gewoon terugkijken via RTL gemist bijvoorbeeld. Mis het nog steeds niet en geeft me eigenlijk alleen maar rust, haha.

Reageer
Bianca 10 februari 2019 - 14:37

Wij kijken vooral tv via Netflix, Videoland of NPO Start op de “gewone” zenders is tegenwoordig niks leuks meer op en zou het zo kunnen opzeggen alleen is een compleet pakket een stuk goedkoper x

Reageer
rachel 10 februari 2019 - 12:11

ik zou het zo op kunnen zeggen want ik kan bijna tot geen tv!! maarja heb nog 2 pubers en een vent in huis en dan word het lastig alhoewel hun veel netflix kijken

Reageer
Angela | ilovebudgetmakeup.nl 10 februari 2019 - 11:47

Ik kijk dus bijna geen tv meer, want A. Te weinig tijd en geduld voor. En B. Veeeeel te veel reclame op tv.. Hierdoor loop ik dus altijd bij programma’s weg waardoor ik ze vergeet af te kijken, HAHAHAHA!
Ik ga dan liever eens in zo’n tijd naar de bios om een film te kijken zonder een berg reclame. Dus TV heeft het voor mij echt zelf afgedaan door hun XXL reclameblokken..

Ik heb nog wel tv omdat ik niet de enige ben hier in huis. Mijn vriend kijkt soms wel tv namelijk.

Reageer
Deb 8 februari 2019 - 12:34

Ik zou het zelf niet doen, ben er teveel aan gewend en we kijken er toch regelmatig naar. Ik zou eerder eens mijn vaste telefoonabonnement de deur uit willen doen want daar maak ik echt helemaal geen gebruik meer van. Alles doen we met de mobiele telefoons.

Reageer
Nicky 8 februari 2019 - 10:11

Wat goed van je! Zelf kijk ik zelden nog tv, maar de kinderen wel. Als het dus alleen aan mij lag had ik jaren geleden het opgezegd.

Reageer
Sanne 7 februari 2019 - 21:25

Ik denk hier ook wel eens over na, maar heb er toch nog nooit echt werk van gemaakt. Denk dat ik eigenlijk ook best wel zonder zou kunnen. Misschien toch nog eens over nadenken!

Reageer
Jessica J. 7 februari 2019 - 10:07

Mijn vriend en ik wonen intussen al ruim vier jaar samen en hebben al even lang geen tv-abonnement. We missen het absoluut niet. We gebruiken ons tv-toestel voor Netflix en dvd’s en dat gaat prima. 🙂 Via de laptop kunnen we ook gewoon dingen online kijken.

Reageer
engelina 7 februari 2019 - 08:35

Toen ik 5 jaar geleden het huis uit ging had ik simpelweg geen geld voor internet en tv.
Inmiddels heb ik wel internet omdat dat onmisbaar is , maar tv heb ik nog steeds niet.
Wel heb ik sinds een jaar ongeveer Netflix, via het gedeeld account zodat ik iets te kijken heb.
Nu zou ik wel tv kunnen aanschaffen maar ik volg eigenlijk alleen maar the voice of holland of expeditie robinson. Verder mis ik tv niet.

Reageer
Kelly 7 februari 2019 - 08:24

Ik vind het eigenlijk wel lekker, gewoon tv in plaats van Netflix! 🙂

Reageer
Natasja 7 februari 2019 - 08:10

Ik zou het ook gerust kunnen opzeggen, als ik al tv kijk dan is het via de ziggo app, en ik kijk echt maar heel af en toe. Maar bij Ziggo is het goedkoper om een compleet pakket te hebben dan alleen internet, dus ik houd het er gewoon in.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.