Videoland serie Judas, wat vind ik ervan?

Al eerder schreef ik over mijn interesse in criminaliteit en ik steek dan ook niet onder stoelen of banken dat ik alles rondom Willem Holleeder enorm interessant vind. Het boek ‘dagboek van een getuige‘ dat geschreven is door Astrid Holleeder heb ik ook gelezen. Judas wilde ik ook lezen maar dat is zo’n dik boek dat ik die heb overgeslagen en gewacht heb tot de Videoland serie Judas op zondag 6 januari online kwam. Hij is ook elke zondag te zien op RTL4, maar ik kon niet elke week een aflevering afwachten en besloot de Videoland serie Judas in één keer helemaal te kijken. Lekker op een zondag onder mijn dekentje op de bank. Maar wat vind ik ervan?

Videoland serie Judas

De angst voor je eigen familie. In de bloedstollend spannende Videolandserie Judas volgen we Astrid die los probeert te komen van haar criminele broer Willem Holleeder.

De Videoland serie Judas wordt gespeeld door niet de minste acteurs (in mijn ogen) Gijs Naber, Rifka Lodeizen, Marit van Bohemen, Carry Tefsen, Bas Keijzer en Bianca Krijgsman. Je hebt verschillende tijden die je ziet, dus vroeger en een paar maanden geleden bewijzen van spreken en dat wordt dan weer gespeeld door andere acteurs en actrices, maar dit zijn de hoofd acteurs. Je ziet beelden van vroeger die nagespeeld zijn en de ‘kinderen’ nog jong zijn en bij hun moeder wonen en beelden die echt letterlijk vorig jaar hebben afgespeeld. Heel interessant maar soms vond ik het wel lastig te volgen. Je ziet namelijk bijvoorbeeld een beeld van vorig jaar en dan ineens een beeld van vroeger tussendoor waarnaar ze terugblikken. Uiteraard allemaal nagespeeld en je ziet geen echte beelden.

Wel vind ik het enorm interessant om te zien en hoe in de Videoland serie Judas Willem Holleeder en de hele situatie naar voren komt. Een scene is bijvoorbeeld dat Willem in de auto zit bij zijn zus en hij Peter R. de Vries belt (ook acteur uiteraard) en ze praten over het voorval van de bedreiging van Peter R. de Vries door Willem Holleeder en de film die gemaakt zou worden. Of het echt een heel goed beeld geeft van de ‘echte’ situatie weet ik natuurlijk niet, maar ik herken wel punten uit het boek ‘dagboek van een getuige‘ bijvoorbeeld en fragmenten die op het nieuws waren. Peter de Vries heeft vaak genoeg gepraat over het zogenaamde ‘Passage proces’ bij RTL Boulevard en dat volg ik zo goed als altijd. De herkenningspunten zijn er dus zeker en dat is indrukwekkend. Ik zeg indrukwekkend omdat je je dus moet voorstellen dat dit soort dingen dus grotendeels allemaal waargebeurd zijn (er zit ook fictie in) en dat verspreid over zoveel jaren met verschillende vreemde en ook angstaanjagende situaties.

Ik vind dat de acteurs super goed spelen en vooral hoe Gijs Naber de rol van Willem Holleeder neerzet. Je herkent hem echt niet als zichzelf omdat hij zo goed onder handen is genomen en goede make-up en een masker op heeft. Ook de overige acteurs en actrices zijn heel fijn om naar te kijken en ja, ik weet dat er veel zijn die niet van Nederlandse series houden. Dit vind ik niet een ‘normale’ Nederlandse serie, dit vind ik echt een van de indrukwekkendste Nederlandse series naast Penoza. Hoewel Penoza natuurlijk niet waargebeurd is.

Heb jij Judas al gezien?

Lees ook:
Netflix: 13 Reasons why
Wat vind ik van Fuller House op Netflix?
Famke Louise Videoland documentaire, mijn mening!
Videoland en Judas, wat keek ik en kijk ik op dit moment?

6 Reacties

 1. 10 januari 2019 / 22:56

  De serie heb ik nog niet gezien, maar het boek heb ik wel gelezen en heb ik echt verslonden. Ik zag er eerst tegenop omdat het zo’n dik boek was, maar ik was er zo doorheen. Ik denk dat ik het opnieuw ga lezen.

  • Mariska
   Auteur
   11 januari 2019 / 07:22

   Ja ik zie er ook tegenop omdat hij zo dik is. Misschien toch maar doen. Dagboek van een getuige heb ik ook in één keer uitgelezen.

 2. Anke
  10 januari 2019 / 21:02

  je moet echt het boek judas lezen,zo snap je veel meer van de serie,het is een dik boek maar je leest het zo uit,omdat het erg spannend is,en bijna niet te geloven.

  • Mariska
   Auteur
   11 januari 2019 / 07:22

   Ja iemand bood me aan hem te lenen, maar vind hem zo dik. Wellicht binnenkort! Maar van de serie snapte ik evengoed genoeg 🙂

 3. Sonja Van de Sande
  10 januari 2019 / 20:25

  Ik zag een fragment recent en ik ben weer weg gegaan… ik kon er niet naar kijken.

  • Mariska
   Auteur
   11 januari 2019 / 07:21

   En kon je er niet naar kijken omdat je het confronterend vind of dat je het niks aan vind?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.