3 dingen die ik zou willen veranderen

bloedprikken

Zijn er dingen die ik zou willen veranderen in mijn leven? Ja, zeker. Eerder schreef ik al over hoe chaotisch ik ben en dat is niet altijd makkelijk. Ik ben op zich wel een volhouder, maar als het om bepaalde dingen gaat dan verschuift het al snel weer naar achter en focus ik me weer op andere dingen. Ben slecht in concentreren, snel afgeleid en tel daar bij op dat ik iets leuk vind en ineens weer interesse heb in iets anders. Dat is natuurlijk niet altijd zo, maar er zijn zeker dingen in mijn leven die ik wil veranderen. Ik loop er ook niet mee te koop dat ik sommige dingen wil veranderen dus vind het ergens nog best spannend om dit te schrijven en de reacties die er op dit artikel komen. We zullen zien!

Gezondere leefstijl

Allereerst zou ik wel een gezondere leefstijl willen voor mezelf. Ik weet dat ik te zwaar ben voor mijn lengte maar ik heb er vrede mee. Sinds kort heb ik weer een weegschaal in huis en dat is puur om te kijken hoe het zich ontwikkeld met de leefstijl die ik nu heb. Verrassend genoeg was ik nog even ‘zwaar’ als een jaar geleden ongeveer toen ik voor het laatst op de weegschaal stond. Eerlijk gezegd let ik ook niet op mijn eten en drinken. Ik eet en drink wat ik wil en als ik geen trek heb doe ik het niet. Zo simpel is het. Ooit heb ik ook een dieet gevolgd en ik heb me natuurlijk aangemeld bij de sportschool. Een proteine dieet  heb ik ook al eens over nagedacht, gewoon puur om weer op een gezond niveau te komen en weer van voor af aan te beginnen. Het hoeft niet perse slecht te zijn, alleen is het natuurlijk wel erg belangrijk dat je daarna een gezonde leefstijl ontwikkeld en daarmee verder gaat.

Voor nu houd ik het op zoveel mogelijk groente eten, veel water en thee drinken en zo nu en dan naar de sportschool gaan. Al kan dat laatste wel weer even opgepakt worden want dat is alweer even geleden.

Geld uitgeven en sparen

Geld uitgeven heb ik niet zo’n probleem mee, maar sparen is voor mij nog wel een soort van dingetje. Al heb ik wel wat maatregelen getroffen zoals besparen op mijn vaste lasten. Dat laatste is belangrijk om dat ik ook minder ben gaan werken en dan moet je helaas ook dingen opgeven omdat je minder inkomsten heb. Tot nu toe lukt me dat heel erg goed en wil dan ook graag op deze voet zo door gaan. Ook probeer ik al geld apart te zetten op een rekening waar ik niet direct bij kan en je een bepaalde periode van tevoren moet aangeven als je het wilt gebruiken. Dat werkt voor mij wel erg goed.

Mijn interieur

Ik ben al bezig om mijn interieur te veranderen en dat kun je ook wel voorbij zien komen op mijn Instagram. Beetje bij beetje ben ik afscheid aan het nemen van meubels en accessoires die ik niet gebruik of niet meer mooi vind en zet deze op Marktplaats of plaatselijke Facebookgroepen. Vooral dat laatste lijkt bij mij beter te werken dan iets verkopen via Marktplaats. Mensen kunnen toch vaak sneller handelen en langskomen omdat ze in de buurt wonen. Op die manier ruimt het snel op en dat vind ik dan ook wel erg prettig :) Voor nu ben ik nog niet klaar maar heb zeker al wat leuke items toe kunnen voegen aan mijn huis en interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *