TIP: Prepaid creditcard

by Mariska

Jullie hebben mijn artikel kunnen lezen over hoe je schulden kunt voorkomen en hoe je eruit komt. Daarin had ik het over een creditcard, iets wat niet handig is als je niet goed met geld om kunt gaan. Er is namelijk een alternatief en dat is de prepaid creditcard. Dat is wellicht een optie en ik ga je nu uitleggen wat een prepaid creditcard precies inhoudt en wat je ermee kunt doen. Uiteraard is het gebruik van een creditcard wel voor eigen risico en geef ik dit alleen als tip!

Foto: Shutterstock

Wat is een prepaid creditcard?

Een prepaid creditcard is eigenlijk zoals een normale creditcard, echter zijn hier wel een aantal punten die positief zijn en waarom deze vorm van creditcard een oplossing zou kunnen zijn:

  • Geen BKR toetsing
  • Geen minimaal vereist inkomen
  • Geen oplopende schuld, u kunt alleen zoveel uitgeven als u er zelf op zet
  • Simpel om aan te vragen

Dit is een greep uit de voordelen, maar er zijn natuurlijk wel een aantal nadelen. Buiten dat, is er niet maar één type prepaid creditcard maar zijn er verschillende aanbieders die verschillende mogelijkheden bieden. Zo heb je kaarten die alleen virtueel zijn en je hebt een kaart die je ook fysiek bij je kunt hebben. Als je een virtuele kaart hebt krijg je alleen een creditcardnummer en kun je er buiten internet helemaal niets mee. Als je een fysieke kaart hebt kun je er mee pinnen en in fysieke winkels mee betalen. Een complete lijst van prepaid creditcards vind je hier. Goed om te weten is dat je zelf geld op dit type creditcard zet en deze creditcards niet geheel gratis zijn. Bij sommige betaal je een eenmalig bedrag bij aanschaf en bij sommige creditcards betaal je jaarlijks een bedrag. Bij het overzicht kun je ook direct zien welke prepaid creditcard welke functies precies heeft. Handig!

Hotel boeken zonder creditcard

Mijn zusje en ik gaan aanstaande vrijdag 19 mei naar The Kelly Family in Dortmund en dat is best een stukje rijden vanuit Noord Holland. Ik was dus aan het rondkijken waar we zouden kunnen slapen, in welk hotel. Aangezien ik geen creditcard heb is dat dus vrij lastig te regelen, omdat je veel hotelkamers alleen kunt reserveren met een creditcard. Ook heeft niemand in onze omgeving deze, dus ja, dat is best wel een probleem. Een hotel boeken zonder creditcard is dus vrij lastig te noemen. Inmiddels ben ik er wel achter dat er ook websites zijn waarop je gewoon een kamer direct kunt afrekenen met iDeal en je dus evengoed verzekerd bent van een kamer. Wel zijn er bepaalde hotels die evengoed een prepaid creditcard accepteren, maar dan moet je wel eerst uitzoeken of een bepaald hotel dat accepteert. Het is dus niet zo dat dit zeker is omdat het een vorm van een creditcard is. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dus totaal niet bekend was met het feit dat je een hotelkamer vaak alleen kunt boeken met een creditcard + dat ik nooit in een buitenlands hotel zit.

Lees ook:
Deze bijbaantjes heb jij ook gehad!
Lunchen bij Van der Valk Hoorn
Op zoek naar een nieuw bed
6 favoriete beauty & lifestyle items

Is een prepaid creditcard iets voor jou? Ik wist niet dat het bestond!

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?