Deze bijbaantjes heb jij ook gehad!

koelcellen

Laatst zat ik eens te denken welke bijbaantjes ik allemaal heb gehad vroeger. Eigenlijk werd het me wel al met de paplepel ingegoten vroeger. Zodra ik aan een bijbaantje kon beginnen (was geloof ik 12), dat ik dat dan ook moest doen. Ik moest de waarde van geld leren kennen en ook dat je moe(s)t werken voor je geld. Op dat moment vervloek je je ouders en vraag je je af wat hen bezielt dat ze jou aansporen om te gaan werken, maar geloof me, het is goed dat je ouders dat doen of hebben gedaan. Je leert inderdaad de waarde van geld en dat niet zomaar alles vanzelf gaat. Hieronder vertel ik je welke bijbaantjes ik heb gehad.

Foto: Shutterstock

De grote gele M

Dit was in 2003 als ik me niet vergis. Ik zat op de middelbare school en 2 klasgenootjes werkten bij de Mac Donalds. Eigenlijk zocht ik ook een bijbaantje en besloot daar te solliciteren. Kort daarna werd ik aangenomen en werkte ik achter de kassa, maakte ik het restaurant schoon en ik stond zelfs bij beide ramen bij de Mac Drive. Mensen keken me raar aan, maar wat heb ik daar met veel plezier gewerkt! Het werk is misschien niet het allerleukste, maar het was er echt heel erg gezellig. In de keuken staan was het meest gezellige omdat je constant met elkaar kon praten en grapjes uithalen, maar ook uit de vriescel de producten halen om alles weer bij te vullen. Ik weet nog dat we toen eens een zak M&M topping uit de koeling hadden gehaald en stiekem mee naar huis hadden genomen. Absoluut niet goed te keuren natuurlijk!

Op de markt

Ook heb ik nog op de markt gestaan en ik weet niet meer precies hoe oud ik was. Wel weet ik dat mijn ouders nog bij elkaar waren en we met zijn vijven nog bij elkaar woonden. Een buurman van ons handelde in antieke spullen en stond daar elke zondag mee op een markt, gewoon door het hele land heen. Hij vroeg of ik meewilde en hem wilde helpen met wat dingetjes en dan zou ik voor een dag helpen 50 gulden krijgen! Nou, daar zei ik geen nee tegen. Het was echt nog in de gulden tijd besef ik me nu. Koning te rijk voelde ik me als ik zondag weer thuis kwam van een dag helpen.

Krantenwijk en folders

Dit was een van m’n eerste echte baantjes. Ik ging folders rondbrengen. In die tijd had je nog niet van die pakketjes in plastic gewikkeld zoals nu. Nee, je moet zelf de folders in de huis aan huis krantjes vouwen, daarna alles in je fietstassen krijgen en vervolgens door weer en wind die krantjes wegbrengen. Als het mooi weer was ging het wel, maar zodra het herfst was en regende bijvoorbeeld.. bah! Heb het echt vaak vervloekt hoor. Maar als je het er eenmaal op hebt zitten voel je je wel een bikkel.

Schoonmaken in een bakkerij

Dit deed ik tussen m’n krantenwijk en het werken bij de Mac Donalds in, geloof ik. Via via kwam ik bij een bakkerij in het dorp terecht waar een schoonmaakbedrijf op zaterdag dan alle machines en koelcellen ging schoonmaken. Het is natuurlijk belangrijk dat alles goed schoon wordt gemaakt in verband met de hygiëne en het was dan ook een lange dag van 7:00 tot 16:00. Wat was ik gesloopt aan het einde van de dag zeg. Maar als je dan weer je loonstrookje kreeg en zag hoeveel je had verdiend was je weer helemaal in de wolken. Volgens mij verdiende ik tussen de 100 en 150 euro? Zoiets?

Lees ook:
In het Engels bloggen? Eh, no way!
Gedragen kleding? Niet weggooien, maar doe dit!
Bloggende Leeuw Desirée van Curvacious
32 uur werken; 1 hele dag vrij of 2 halve dagen?

Welke bijbaantjes heb jij gehad?
Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook