Kelly Family in Westfalenhalle Duitsland dé comeback!

kelly family comeback dortmund westfalenhalle

Oh jongens, mijn zusje en ik waren echt door het dolle heen afgelopen week. Vroeger waren wij enorm fan van The Kelly Family , 9 broers en zussen die vanaf de straat met elkaar op het podium stonden, jaren lang. Op een gegeven moment gingen ze allemaal een beetje hun eigen gang, kregen ze kinderen, dingen solo en werkten aan hun eigen projecten. Een kleine maand terug traden 4 van de Kelly Family leden op in Rossum, op een piratenfeest. Toen wij dit wisten hebben wij direct kaarten gescoord, auto geregeld en we moesten en zouden erheen. Ze zouden de ‘oude Kelly sound’ laten herleven. EN DAT WAS HET! Zo blij dat we geweest zijn! En nu komt het..

Afgelopen weekend was ik bij mijn zusje te slapen, gewoon voor de gezelligheid. Haar vriend lag al in bed, wij keken nog filmpjes op YouTube van Johnny Cash, ACDC, Kelly Family en dat soort dingen. Op een gegeven moment was het best wel laat en gingen we naar bed. Niet heel veel later komt mijn zusje de kamer instormen met haar mobiel en zegt: “Maris, dit moet je echt lezen!!”. Ik dacht er is iets aan de hand met onze vader of iets, ik heb namelijk daar geen telefoonbereik waar ze woont. Maar nee, The Kelly Family gaf aan een comeback concert te geven op 19 mei 2017 in de Westfalenhalle in Dortmund, Duitsland. Zaterdagochtend om 10.00 uur zou de kaartverkoop beginnen dus ja, je snapt het, ik was als een gek aan het refreshen. Ik wist dat dit uitverkocht zou raken. Er was een beperkt aantal staanplaatsen en daar klikte ik op, ging naar de kassa en hup, uitverkocht. KUT! Snel terug, koos voor de duurste zitplaatsen (want ik dacht beste zicht), snel naar de kassa, afrekenen en ja hoor, gelukt! Op 19 mei 2017 zit ik samen met mijn zusje in de supergrote Westfalenhalle in Dortmund. ZO BLIJ! Ze hebben zelfs een promo filmpje gemaakt die je hieronder ziet.

Het concert was binnen een half uur uitverkocht! WOW! Al snel kwam er een 2e concert bij en een 3e en die zijn ook alle 2 uitverkocht. Even getwijfeld om daar ook heen te gaan maar nee, we houden het bij eentje. In de hoop dat ze ook naar Nederland komen, maar dat zal wel niet. Ze hebben voor de Westfalenhalle gekozen met een reden. Vroeger vanaf de 80-er jaren tot en met zo’n beetje 1994, traden ze op op straat. Vader leefde toen nog en ze zongen op straat. Later een klein podium en in 1994 gokten ze het erop en huurde dus de Westfalenhalle af. 17.000 mensen en glad uitverkocht, meerdere dagen achter elkaar. Voor hun dus een speciale plek, vandaar dat ze daar de comeback concerten doen. Mooi verhaal! Om je een indruk te geven van dat eerste concert in 1994 in die betreffende hal..

Dit hebben wij op videoband (heel lang terug ;) ) en hebben we ontelbaar vaak gekeken. Dit is dus wel 22 jaar geleden dus de familie zelf is wel ietwat veranderd. En dan heb ik nog wat van een paar weken terug!

En dit is David’s Song die vele van jullie denk ik wel kennen. Voor hen is dit hét nummer waar ze eigenlijk heel vroeger mee bekend zijn geworden. Verder zijn de meest bekende nummers (voor degenen die The Kelly Family niet kennen) Fell in love with an aliën en I can’t help myself zijn. Uiteraard hebben ze nog veel meer mooie nummers :) Ik schrok wel even van de prijs á €79,50 per kaartje, maar we hebben het er dubbel en dwars voor over. Je had ook goedkopere kaarten, maar dan zit je ergens op een plek waar je het veel minder goed kunt zien. Enige minpuntje is dat Paddy en Maite (vooral Paddy was de bekendste) er niet bij zijn. Zij storten zich op hun solocarrières. Erg jammer, want had graag natuurlijk de hele familie compleet willen zien, haha!

Lees ook:
Nieuw logo, nieuwe telefoon en The Kelly Family
Kelly Family Loreley 2018, foto’s en filmpjes
The Kelly Family in Dortmund, filmpje en foto’s
Linkerarm onder de tattoos

Zijn er lezers van mijn blog die ook iets met The Kelly Family hebben? Wij waren echt enorm fan altijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *