Kelly Family in Westfalenhalle Duitsland dé comeback!

Oh jongens, mijn zusje en ik waren echt door het dolle heen afgelopen week. Vroeger waren wij enorm fan van The Kelly Family, 9 broers en zussen die vanaf de straat met elkaar op het podium stonden, jaren lang. Op een gegeven moment gingen ze allemaal een beetje hun eigen gang, kregen ze kinderen, dingen solo en werkten aan hun eigen projecten. Een kleine maand terug traden 4 van de Kelly Family leden op in Rossum, op een piratenfeest. Toen wij dit wisten hebben wij direct kaarten gescoord, auto geregeld en we moesten en zouden erheen. Ze zouden de ‘oude Kelly sound’ laten herleven. EN DAT WAS HET! Zo blij dat we geweest zijn! En nu komt het..

kelly family in westfalenhalle

Afgelopen weekend was ik bij mijn zusje te slapen, gewoon voor de gezelligheid. Haar vriend lag al in bed, wij keken nog filmpjes op YouTube van Johnny Cash, ACDC, Kelly Family en dat soort dingen. Op een gegeven moment was het best wel laat en gingen we naar bed. Niet heel veel later komt mijn zusje de kamer instormen met haar mobiel en zegt: “Maris, dit moet je echt lezen!!”. Ik dacht er is iets aan de hand met onze vader of iets, ik heb namelijk daar geen telefoonbereik waar ze woont. Maar nee, The Kelly Family gaf aan een comeback concert te geven op 19 mei 2017 in de Westfalenhalle in Dortmund, Duitsland. Zaterdagochtend om 10.00 uur zou de kaartverkoop beginnen dus ja, je snapt het, ik was als een gek aan het refreshen. Ik wist dat dit uitverkocht zou raken. Er was een beperkt aantal staanplaatsen en daar klikte ik op, ging naar de kassa en hup, uitverkocht. KUT! Snel terug, koos voor de duurste zitplaatsen (want ik dacht beste zicht), snel naar de kassa, afrekenen en ja hoor, gelukt! Op 19 mei 2017 zit ik samen met mijn zusje in de supergrote Westfalenhalle in Dortmund. ZO BLIJ! Ze hebben zelfs een promo filmpje gemaakt die je hieronder ziet.

Het concert was binnen een half uur uitverkocht! WOW! Al snel kwam er een 2e concert bij en een 3e en die zijn ook alle 2 uitverkocht. Even getwijfeld om daar ook heen te gaan maar nee, we houden het bij eentje. In de hoop dat ze ook naar Nederland komen, maar dat zal wel niet. Ze hebben voor de Westfalenhalle gekozen met een reden. Vroeger vanaf de 80-er jaren tot en met zo’n beetje 1994, traden ze op op straat. Vader leefde toen nog en ze zongen op straat. Later een klein podium en in 1994 gokten ze het erop en huurde dus de Westfalenhalle af. 17.000 mensen en glad uitverkocht, meerdere dagen achter elkaar. Voor hun dus een speciale plek, vandaar dat ze daar de comeback concerten doen. Mooi verhaal! Om je een indruk te geven van dat eerste concert in 1994 in die betreffende hal..

Dit hebben wij op videoband (heel lang terug 😉 ) en hebben we ontelbaar vaak gekeken. Dit is dus wel 22 jaar geleden dus de familie zelf is wel ietwat veranderd. En dan heb ik nog wat van een paar weken terug!

En dit is David’s Song die vele van jullie denk ik wel kennen. Voor hen is dit hét nummer waar ze eigenlijk heel vroeger mee bekend zijn geworden. Verder zijn de meest bekende nummers (voor degenen die The Kelly Family niet kennen) Fell in love with an aliën en I can’t help myself zijn. Uiteraard hebben ze nog veel meer mooie nummers 🙂 Ik schrok wel even van de prijs á €79,50 per kaartje, maar we hebben het er dubbel en dwars voor over. Je had ook goedkopere kaarten, maar dan zit je ergens op een plek waar je het veel minder goed kunt zien. Enige minpuntje is dat Paddy en Maite (vooral Paddy was de bekendste) er niet bij zijn. Zij storten zich op hun solocarrières. Erg jammer, want had graag natuurlijk de hele familie compleet willen zien, haha!

Lees ook:
Nieuw logo, nieuwe telefoon en The Kelly Family
Kelly Family Loreley 2018, foto’s en filmpjes
The Kelly Family in Dortmund, filmpje en foto’s
Linkerarm onder de tattoos

Zijn er lezers van mijn blog die ook iets met The Kelly Family hebben? Wij waren echt enorm fan altijd!

13 Reacties

 1. Anjelica
  6 april 2017 / 12:17

  Ik kwam je blogpost toevallig tegen, super leuk! Wij zijn er ook bij de 19e in Dortmund, mij is het wel gelukt om de staplaatsen te krijgen maar was inderdaad bijna onmogelijk volgens mij! Ga je ook naar een van de concerten volgend jaar?

 2. Heleen Geschiere
  13 november 2016 / 15:43

  Geweldig! Ik was ook in Rossum met mijn dochter en vriendin van mij.Toen ik in de gaten kreeg dat ze in Dortmund kwamen moest en zou ik ook tickets bemachtigen. Een hoop stress ,veel moeite,maar het is me dubbel en dwars waard .Ik heb ze ! Yes!!! 20mei

  • Mariska
   Auteur
   13 november 2016 / 15:45

   Ah wat leuk zeg! Ja het was zó snel uitverkocht voor Dortmund, niet normaal. Hebben jullie goede plekken?

  • Heleen Geschiere
   13 november 2016 / 15:50

   Ik ben tevreden, blok 101 rij 12, ik ben gewoon al zooooo blij dat we er bij zijn..

   • Mariska
    Auteur
    13 november 2016 / 15:53

    Wij blok 116, zal wel iets verder weg zijn, maar wij zij ook superblij! En dat in de Westfalenhalle, waar het allemaal begon voor ze.. nu nog hopen dat ze naar Nederland komen.

    • Heleen Geschiere
     13 november 2016 / 19:27

     Dat hoop ik ook heel erg, zijn ze ons wel beetje verschuldigd 😉 In Rossum is uiteindelijk de vlam weer ontstoken

     • Mariska
      Auteur
      13 november 2016 / 19:28

      Ja wij gingen heen zonder verwachting maar het was zó mooi! Dat John ook David’s song ging zingen had ik nooit verwacht. En dat hij er bij was was echt top. Mis Paddy en Maite wel in Dortmund.

 3. 12 november 2016 / 03:43

  Geweldig! De cd’s heb ik ook nog ergens liggen. Maar zonder Paddy is het eigenlijk niet echt compleet, jammer. Maar toch lijkt het me fantastisch om nog eens te zien.
  Lees het laatste blogbericht van Tamara TS – Unboxing Styletone Box NovemberMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   13 november 2016 / 19:29

   Ja Paddy gaat zich richten op zijn solocarrière had ik gelezen, begrijpelijk op zich! En Maite had nog niets toegezegd stond er.

 4. Dalinka
  9 november 2016 / 20:05

  Wat grappig dat ze een comeback show geven! Ze waren vroeger enorm populair toch? Ook in Nederland. Ik kan me namelijk nog herinneren dat ik op een gegeven moment gek werd omdat hun muziek zo vaak voorbij kwam haha. Paddy is inderdaad de enige naam die ik weet, maar ook al is hij er niet bij, het zal vast tof worden.

  • Mariska
   Auteur
   9 november 2016 / 20:41

   Ze geven er dus 3 en alle 3 al binnen een paar uur uitverkocht. Zo vet! Ja tussen 1995 en 1999 waren ze in Nederland het meest populair denk ik. Hoop ook echt dat het zo leuk wordt 🙂

 5. Marilou
  9 november 2016 / 12:20

  Aaah wat leuk! Ik had dat concert ook op videoband, haha. Heerlijk om terug te zien zeg. *gaat snel weer TKF filmpjes kijken op youtube* 🙂

  • Mariska
   Auteur
   9 november 2016 / 20:40

   Haha echt leuke videobanden zijn dat hè! Mijn zusje en ik gingen dat ook direct weer kijken en filmpjes opzoeken op YouTube 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.