The Body Shop Shea Butter haarmasker review

the body shop shea butter haarmasker

Eerder kon je mijn review al lezen over de Shea shampoo en conditioner van The Body Shop en nu is het tijd om The Body Shop Shea butter haarmasker te reviewen. Een haarmasker dat ik nu een aantal keer heb geprobeerd op mijn beschadigde haren. Daar heb ik dus wel een oordeel over. De geur is sowieso mijn favoriet van The Body Shop en heb al meerdere keren meerdere producten gekocht uit deze geurlijn. Heerlijk! Zelfs de eau de toilette en die ruikt ook goddelijk. Goed, op naar het Shea butter haarmasker.

The Body Shop Shea Butter haarmasker

the body shop shea butter hair mask
the body shop shea butter hair mask closed
the body shop shea butter hair mask ingredienten
the body shop shea butter hair mask werking

De pot is eigenlijk in de stijl zoals we gewend zijn van The Body Shop en niet super speciaal. De pot is van donkerbruin plastic gemaakt (wel zo handig voor in de badkamer) en heeft voldoende informatie op de verpakking. Zo kun je hier de ingrediënten vinden aan de onderzijde van de pot, in verschillende talen wat voor product het is en in het Engels de uitleg en de toepassing. Bovenop de deksel kun je de welbekende afbeelding zien die altijd gebruikt wordt voor de Shea lijn van The Body Shop. De pot bevat 240ml aan product dus dat is naar mijn idee wel flink omdat je niet zo heel veel nodig hebt. In mijn geval een voordeel met mijn fijne haar :)

the body shop shea butter hair mask structuur

De structuur van The Body Shop Shea butter haarmasker is heel stevig en ziet er super voedend uit. Ook ruik je de geur van de Shea dat je gewend bent erg terug in het product. Zelf vind ik dit erg lekker en totaal niet overheersend. Je hebt ook maar een klein beetje nodig om deze goed in je haar te kunnen verdelen. Zelf breng ik het alleen op mijn lengte aan en dus niet op mijn hoofdhuid en de haarwortels, omdat mijn haar al zo fijn is gaat het alleen maar meer hangen en dat is zonde. Mijn haarwortels hebben ook geen verzorging nodig op deze manier en het is gewoon beter om geen ‘zwaar’ voedende producten in op de wortels te gebruiken als je al fijn haar hebt zonder volume. Bij mijn haar weet ik dat ik er dan heel weinig volume nog in krijg achteraf.

the body shop shea butter pinterest

The Body Shop Shea Butter haarmasker is dus speciaal gemaakt voor droog haar dat beschadigd is. Het beste werkt dit in combinatie met de shampoo en de conditioner als je dit gebruikt, maar dit doe ik niet altijd in verband met mijn rood geverfde haren. Die hebben andere producten nodig op dit moment omdat rood gewoon een hele lastige kleur is om te onderhouden. Maar het haarmasker kan ik goed gebruiken dus die gebruik ik zo nu en dan.

Ik vind het Shea Butter haarmasker heel erg fijn in gebruik, maar er zit wel een maar aan. Het masker is zo ontzettend voedend dat het voor mijn fijne haar wel oppassen geblazen is. Als ik het Shea Butter haarmasker gebruikt heb merk ik wel dat mijn haar heerlijk zacht is en niet meer zo droog aanvoelt als daarvoor, maar het nijgt ook wel een beetje naar ‘over gevoed’ als je snapt wat ik bedoel. Mijn haar is al fijn en als het te intens gevoed wordt dan voelt het nog dunner en misschien zelfs wel vetter aan. Dus het masker is heel fijn en zeker aan te raden, maar met dun en fijn haar moet je wel echt even oppassen. Maar voor de prijs hoef je het niet te laten, want hij is echt super voedend en de werking is echt heel erg fijn.

The Body Shop Shea Butter haarmasker is verkrijgbaar voor €15. Hiervoor krijg je 240ml aan product en is verkrijgbaar in de webshop of in de winkel.

Lees ook:
Goodiebox Powered By van februari 2019, what’s in it?
Mijn beste aankopen van dit jaar tot nu toe
Maria Nila Curlicue Cream
Mijn hele kleine badkamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *