Waarom ik naar Amerika op vakantie wil maar naar Duitsland ga

door Mariska

Oeh, naar Amerika staat echt al zolang op mijn wensenlijstje om naartoe te gaan. Het trekt me gewoon enorm en dan niet maar een bepaalde plek bijvoorbeeld. Het is gewoon een land dat ik erg mooi vind en waar je natuurlijk heel veel van ziet op tv. In documentaires, in tv programma’s en in series. Het is zo’n groot land en je hebt er zoveel! Maar ik vind het ook wel eng om naartoe te gaan.. Waarom ga ik je vertellen, maar ook waarom ik naar Duitsland juist wel naartoe ga. Duitsland en Amerika zijn nogal een groot verschil, ik weet het.

Naar Amerika

Naar Amerika gaan is voor mij wel een heel ding trouwens. Je moet er een aantal dingen voor regelen die heel belangrijk zijn, waaronder een Esta aanvragen. Dit is een verplichte reistoestemming om te hebben omdat je anders niet zonder visum naar Amerika kunt afreizen. De Esta kosten zijn €29,95 per persoon wat dan wel weer heel erg meevalt. Meer informatie over een ESTA.

Maar wat wil ik dan nog precies zien als ik in Amerika ben? Nou ik heb best wel wat dingen die ik zou willen zien, maar dat is allemaal niet op een specifieke plek.

  • Graceland. Graceland is het hele grote huis waar Elvis Presley vroeger woonde en ook is overleden. Het lijkt me erg indrukwekkend en mooi om dit ook eens met eigen ogen te zien. Mijn zusje zou zo’n jaar of 10 geleden hier naartoe reizen met een vriendin, maar raakte helaas haar baan kwijt waardoor ze haar centjes beter kon gebruiken op dat moment. Zo zonde!
  • Playboy mansion. Dit is natuurlijk de woning waar Hugh Hefner heeft gewoond met heel veel vrouwen om zich heen. Van deze enorme villa heb ik wel beelden gezien op tv en op internet en dit lijkt me ook indrukwekkend om in het echt te zien. Een aantal jaar geleden spaarde ik ook veel spullen van het merk Playboy 🙂
  • Florida. Ook zou ik wel naar Florida willen en langs de stranden lopen. Niet alleen dat natuurlijk, maar gewoon zien hoe het eruit ziet en wat mensen daar de hele dag doen.
  • Las Vegas. Je moet er wel tegen kunnen tegen al die knipperende lichten, geluiden van casino’s en die grote billboards maar het staat zeker op mijn wensenlijstje om een keer mee te maken. Hoewel het enorm veel prikkels geeft en ik waarschijnlijk na een paar uur al doodmoe ben wil ik het zeker eens ‘in het echie’ zien.
  • Natuur. Ook lijkt het me heel mooi om daar in de natuur rond te trekken, de Grand Canyon te bekijken en gewoon andere bezienswaardigheden. Hoe vet is zo’n tocht dat je rondtrekt met een  camper bijvoorbeeld? Ik ken een aantal mensen die dit hebben gedaan en lijkt me echt zo vet om dat zelf eens te doen!
waarom ik naar amerika wil maar naar duitsland ga

Maar ik ga naar Duitsland

Maar ik ga naar Duitsland inderdaad en niet naar Amerika. Hoewel Amerika echt hoog op mijn wensenlijstje staat vind ik Duitsland wat toegankelijker en minder gedoe. Vorig jaar heb ik voor het eerst gevlogen en dat was niet heel eng, maar als je je bedenkt dat je naar Amerika wel heel erg lang in de lucht zweeft benauwd me dat wel een beetje. Ik bedoel de afstand tussen Ibiza en Amerika is nogal een verschil te noemen.

In Duitsland heb ik ook al een aantal steden bezocht als Nordhorn, Düsseldorf, Oberhausen. St. Goarshausen en Dortmund. Dit is natuurlijk eigenlijk altijd door The Kelly Family concerten geweest, maar we hebben ook wel rondgereden. Vooral bij St. Goarshausen (bij de Loreley) is de omgeving echt prachtig. Het ligt in de bergen en je ziet overal van die druiven gaarden (noem je dat zo?). Daar zou je echt eens naartoe moeten gaan.

Zou jij graag naar Amerika willen? En wat staat er op jouw wensenlijst?

Lees ook:
The Kelly Family Over The Hump Tour naar Nederland en België!
De mening van anderen, baseer jij je keuze daarop?
De beautyproducten zijn dichterbij dan je denkt
Mijn liefde voor The Kelly Family

Gerelateerde artikelen

14 reacties

Tessa 1 maart 2019 - 20:12

Ik zou ook weer terug willen naar Amerika. Dit jaar ga ik naar Londen en daarna sparen voor mijn vakantie in 2021: Finland, lallend en Zweden

Reageer
Petra 1 maart 2019 - 17:13

Ik ben een echte Amerika-fan, vind het geweldig daar!
Maar kan je alvast wel zeggen, de Playboy mansion kan je vanop de straat niet zien, enkel de gate maar daar heb je dan uiteindelijk ook niet veel aan. Wij zijn er ook al eens gepasseerd 😉
Maar er zijn nog zoveel plekken die ik er wil zien, al vind ik Duitsland voor een korte vakantie ook leuk.

Reageer
Bianca | Stripes & Stars 1 maart 2019 - 16:46

Amerika is zo leuk! Als ik jou was zou ik alvast een planning maken ( dat is ook al erg leuk om te doen). Ik hou ook niet van vliegen, maar het is het echt waard 😀 Misschien heb je nog wat aan de tips op mijn blog.
Veel plezier in Duitsland.

Reageer
Deb 1 maart 2019 - 14:50

Ik zou zeker ook weer eens naar Amerika willen en dan naar Florida en gelijk Disneyworld bezoeken. Maar voor nu kiezen we opnieuw voor een zon, zee en strand vakantie en ook een niet al te lange vliegreis en gaan we dit jaar opnieuw naar Gran Canaria.

Reageer
Jessica J. 1 maart 2019 - 09:23

Weer deze overbodige website … Als je je ESTA aanvraagt via de officiële website van de Amerikaanse regering, betaal je minder dan de helft: $14. Geen kritiek op jou, hoor. Jij moet natuurlijk ook gewoon je rekeningen kunnen betalen, maar ik begrijp die bedrijven die meer dan het dubbele aanrekenen gewoon écht niet.
In ieder geval, veel plezier in Duitsland. ? Wij vertrekken vanavond naar Londen!

Reageer
Mariska 1 maart 2019 - 09:40

Ik snap wel wat je zegt, maar hoeveel bedrijven bestellen geen spullen van AliExpress en verkopen dat voor veel meer in Nederland? Denk dat ze dit ook doen om een soort van ‘gemak’ te tonen bij de mensen die een ESTA nodig hebben. En thanks natuurlijk, jullie ook in Londen! 🙂

Reageer
johan corthals 28 februari 2019 - 22:24

druiven gaarden zijn wijngaarden en dat U naar Duitsland gaat i.p.v. naar Amerika is alleen maar goed voor het klimaat. Mocht U toch naar Amerika willen vliegen blijf dan lang genoeg daar (minstens 6 weken) en bedenk ook, vliegen is nog altijd het veiligste gemotoriseerde vervoermiddel. U bent ook welkom op mijn blog “tgebrokenwiell.com” over reizen en zoveel meer.

Reageer
Mariska 1 maart 2019 - 09:41

Wijngaarden, dat was het woord die ik zocht 🙂

Reageer
Sanne 28 februari 2019 - 20:31

Ik wil ook heel graag (weer) naar Amerika! Stel deze vakantie voorlopig alleen nog even uit en vooral (of alleen?) omdat het zo prijzig is. Kan een paar dingen van je wishlist al afvinken, ik ben naar Graceland geweest (was wel een ervaring op zich!), Playboy Mansion van een afstandje gezien, maar er stond zo’n hoog hek omheen dat dat maar een glimp was en ik ben naar Las Vegas gegaan. De natuur en Florida wil ik ook nog zien! 🙂

Reageer
Mariska 1 maart 2019 - 09:42

Super vet dat je bij Graceland bent geweest! Heb er wel veel van gezien op tv en in docu’s, maar in het echt is het natuurlijk heel anders.

Reageer
Simone 28 februari 2019 - 18:49

Ik heb precies hetzelfde. Ik wil zo graag naar Amerika en naar Bali maar voor nu staan er Europa tripjes op de planning en weet je.. eigenlijk vind ik dat ook fantastisch!

Reageer
Mariska 1 maart 2019 - 09:44

Dat is ook heel erg leuk! Sowieso is het leuk om mooie andere landen en omgevingen te bezoeken, ook al is het niet zo heel ver weg.

Reageer
Bianca 28 februari 2019 - 17:08

Ik zou zo graag naar Amerika willen en dat zou misschien dit jaar gebeuren, helaas gaat het ivm het budget niet door…even wat beter sparen 🙂

Reageer
Mariska 1 maart 2019 - 09:44

Ah jammer zeg!

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.