Waarom ik naar Amerika op vakantie wil maar naar Duitsland ga

by Mariska

Oeh, naar Amerika staat echt al zolang op mijn wensenlijstje om naartoe te gaan. Het trekt me gewoon enorm en dan niet maar een bepaalde plek bijvoorbeeld. Het is gewoon een land dat ik erg mooi vind en waar je natuurlijk heel veel van ziet op tv. In documentaires, in tv programma’s en in series. Het is zo’n groot land en je hebt er zoveel! Maar ik vind het ook wel eng om naartoe te gaan.. Waarom ga ik je vertellen, maar ook waarom ik naar Duitsland juist wel naartoe ga. Duitsland en Amerika zijn nogal een groot verschil, ik weet het.

Naar Amerika

Naar Amerika gaan is voor mij wel een heel ding trouwens. Je moet er een aantal dingen voor regelen die heel belangrijk zijn, waaronder een Esta aanvragen . Dit is een verplichte reistoestemming om te hebben omdat je anders niet zonder visum naar Amerika kunt afreizen. De Esta kosten zijn €29,95 per persoon wat dan wel weer heel erg meevalt. Meer informatie over een ESTA.

Maar wat wil ik dan nog precies zien als ik in Amerika ben? Nou ik heb best wel wat dingen die ik zou willen zien, maar dat is allemaal niet op een specifieke plek.

  • Graceland. Graceland is het hele grote huis waar Elvis Presley vroeger woonde en ook is overleden. Het lijkt me erg indrukwekkend en mooi om dit ook eens met eigen ogen te zien. Mijn zusje zou zo’n jaar of 10 geleden hier naartoe reizen met een vriendin, maar raakte helaas haar baan kwijt waardoor ze haar centjes beter kon gebruiken op dat moment. Zo zonde!
  • Playboy mansion. Dit is natuurlijk de woning waar Hugh Hefner heeft gewoond met heel veel vrouwen om zich heen. Van deze enorme villa heb ik wel beelden gezien op tv en op internet en dit lijkt me ook indrukwekkend om in het echt te zien. Een aantal jaar geleden spaarde ik ook veel spullen van het merk Playboy :)
  • Florida. Ook zou ik wel naar Florida willen en langs de stranden lopen. Niet alleen dat natuurlijk, maar gewoon zien hoe het eruit ziet en wat mensen daar de hele dag doen.
  • Las Vegas. Je moet er wel tegen kunnen tegen al die knipperende lichten, geluiden van casino’s en die grote billboards maar het staat zeker op mijn wensenlijstje om een keer mee te maken. Hoewel het enorm veel prikkels geeft en ik waarschijnlijk na een paar uur al doodmoe ben wil ik het zeker eens ‘in het echie’ zien.
  • Natuur. Ook lijkt het me heel mooi om daar in de natuur rond te trekken, de Grand Canyon te bekijken en gewoon andere bezienswaardigheden. Hoe vet is zo’n tocht dat je rondtrekt met een  camper bijvoorbeeld? Ik ken een aantal mensen die dit hebben gedaan en lijkt me echt zo vet om dat zelf eens te doen!

Maar ik ga naar Duitsland

Maar ik ga naar Duitsland inderdaad en niet naar Amerika. Hoewel Amerika echt hoog op mijn wensenlijstje staat vind ik Duitsland wat toegankelijker en minder gedoe. Vorig jaar heb ik voor het eerst gevlogen en dat was niet heel eng, maar als je je bedenkt dat je naar Amerika wel heel erg lang in de lucht zweeft benauwd me dat wel een beetje. Ik bedoel de afstand tussen Ibiza en Amerika is nogal een verschil te noemen.

In Duitsland heb ik ook al een aantal steden bezocht als Nordhorn, Düsseldorf, Oberhausen. St. Goarshausen en Dortmund. Dit is natuurlijk eigenlijk altijd door The Kelly Family concerten geweest, maar we hebben ook wel rondgereden. Vooral bij St. Goarshausen (bij de Loreley) is de omgeving echt prachtig. Het ligt in de bergen en je ziet overal van die druiven gaarden (noem je dat zo?). Daar zou je echt eens naartoe moeten gaan.

Zou jij graag naar Amerika willen? En wat staat er op jouw wensenlijst?

Lees ook:
The Kelly Family Over The Hump Tour naar Nederland en België!
De mening van anderen, baseer jij je keuze daarop?
De beautyproducten zijn dichterbij dan je denkt
Mijn liefde voor The Kelly Family

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?