The Body Shop Shea shampoo & conditioner eerste indruk

door Mariska

Wat was ik blij dat ik vanochtend een perspakketje binnen kreeg van The Body Shop. Totaal niet verwacht want dit had ik nog nooit eerder gehad en ook nog eens nieuwe producten in mijn favoriete geur. The Body Shop Shea is mijn favoriete Body Shop geur en ik zag dat er dus een Shea shampoo en conditioner in zat dat nieuw is in de lijn. Ik wachtte de avond even af en ben gelijk met de producten onder de douche gedoken. Zouden die The Body Shop Shea shampoo en conditioner net zo lekker zijn als de overige producten? En kijk eens naar de leuke doos waar de producten in zaten! Ik ontving de Shea  shampoo, conditioner, haarmasker, body lotion en een zakje met shea boter dat je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. In dit artikel geef ik de eerste indruk van onder andere de shampoo en conditioner.

The Body Shop Shea shampoo en conditioner

the body shop shea shampoo conditioner

Onze nieuwe Shea Haircare-lijn is geïnspireerd op eeuwenoude tradities van vrouwen in Ghana om hun droge haar te verzorgen en te beschermen. De lijn reinigt en verzorgt droog en beschadigd haar op subtiele wijze in 3 eenvoudige stappen.

Stap 1 – reinigen – maak je haar net, masseer Shea Butter Richly Replenishing Shampoo in je haar en spoel het zorgvuldig uit.
Stap 2 – verzorgen – breng Shea Butter Richly Replenishing Conditioner aan op je vochtige, gewassen haar en spoel het goed uit.
Stap 3 – extra verzorging – verwen je haren met ons romige Shea Butter Richly Replenishing Hair Mask. Eén keer per week inmasseren in vochtig, gewassen haar en 5 minuten laten inwerken.

The Body Shop Shea shampoo en conditioner zitten in de welbekende flesjes waar ook de douchegel vaak in zit. Je kunt goed doseren en er zit zoals je ziet 250ml in het flesje. De eerste indruk van de Shea shampoo is dat het een rijke, wat dikkere shampoo is die wel echt naar de Shea lijn ruikt van The Body Shop, zo lekker! Je hebt niet heel erg veel nodig en als je het uitsmeer begint het lekker te schuimen. Hij ruikt heerlijk en ik heb het gevoel dat door de dikkere rijke substantie mijn haar een goede boost krijgt.

De Shea conditioner heeft bij mij ook een goede eerste indruk achtergelaten. De geur is wederom echt super lekker en ruikt ook echt weer precies naar de Shea lijn zoals je gewend bent. Je hebt ook maar een klein beetje nodig die je over je haren kunt verdelen. Ik was een beetje bang dat het mijn fijne haar heel dof en sluik zou laten worden, maar dat is gelukkig niet waar. Het geeft mijn haar niet perse volume, maar wel een mooie glans en het is super zacht. Ook deze formule voelt weer rijk en voedend aan. Als mijn haren zijn opgedroogd is het niet sluik en slap, maar krijg ik er evengoed wel wat volume in. Het haarmasker heb ik nog niet gebruikt.

The Body Shop shea body lotion

the body shop shea body lotion

Shea body lotion is ook 100% vegan en heeft een nieuwe, romige textuur die onmiddellijk op de huid smelt. Hij bevat nu ook drie keer zoveel meer sheaboter dan voorheen.

Ook zat er in dit leuke perspakket een Shea body lotion. Eerder heb ik weleens een body butter gehad, maar de body lotion nog niet. Uiteraard gebruikte ik deze ook direct na het douchen en ik ben zeer onder de indruk. De geur is hemels en weer typisch Shea, hij smeert fijn uit, je hebt niet zoveel nodig, je huid wordt lekker zacht en gevoed en de geur blijft ook lekker lang hangen. Vooral het hele voedende en de geur die blijft hangen is voor mij pluspunten waard. Op de verpakking zie je al dat hij geschikt is voor de droge tot zeer droge huid

the body shop shea boter en hair mask

Naast de fijne producten die ik al gebruikte, zat er ook een ziplock zak in met 150ml aan shea boter. Hoe leuk! Er zat ook een boekje bij met uitleg over de producten en 4 ‘recepten’ om deze shea boter te gebruiken. Zo kun je er een 2 in 1 lippenbalsem & scrub van maken, een douche scrub, als haarverzorging en een douchegel voor de droge huid. Er wordt precies uitgelegd wat je nog meer nodig hebt en hoe je dit dan moet gaan maken. Hoe origineel?! Ik ben zeker van plan iets te gaan maken om te kijken hoe dit gaat.

The Body Shop Shea shampoo en conditioner en de rest van de vernieuwde shea collectie is vanaf februari 2019 verkrijgbaar in de winkels en online bij The Body Shop.

Lees ook:
Grahams Hair Care voor de gevoelige hoofdhuid (natuurlijk!)
The Body Shop Shea bestelling
Jo Malone Honeysuckle & Davana
The Body Shop body butter trio Christmas gift

Gerelateerde artikelen

11 reacties

Kelly 13 januari 2019 - 21:46

Ik ben de laatste tijd weer helemaal fan van de douchegel van the body shop! Deze geur vind ik ook heerlijk!

Reageer
Deb 13 januari 2019 - 20:33

Dit is zeker een perspakket om je vingers bij af te likken! Ik vind het leuk en ook origineel dat ze er een zakje pure shea butter bij hebben gedaan, met recepten. Het meest benieuwd ben ik naar het haarmasker. Mijn haar heeft op dit moment behoefte aan iets extra’s naast conditioner. En ben wel benieuwd wat het shea butter haarmasker voor mijn droge haren zou doen.

Reageer
Mariska 14 januari 2019 - 08:33

Gisteren had ik een beetje pure shea boter op mijn hand gesmeerd, zo lekker zacht! Dat haarmasker ga ik apart testen 🙂

Reageer
Evelien 13 januari 2019 - 19:44

Fijn hé die perspakketten van ze? Altijd zo mooi en leuk ingepakt! Shea Butter lijn is heerlijk, leuk om te zien dat er nu een shampoo en conditioner van is, die ga ik zeker nog eens proberen.

Reageer
Mariska 14 januari 2019 - 08:30

Dit is m’n eerste en totaal niet verwacht én mijn favoriete geur haha! Dus was wel een leuke verrassing ja. Die lijn is echt goddelijk!

Reageer
Bianca 13 januari 2019 - 10:05

Deze lijn is heerlijk! Kan niet wachten tot ik de producten zelf kan testen (eerst even foto’s maken haha) x

Reageer
Mariska 13 januari 2019 - 14:58

Haha zeker doen, weet zeker dat jij ze ook lekker vindt 🙂

Reageer
Romy 13 januari 2019 - 09:59

Dit klinkt zeker als een heerlijke lijn! Ik ben sowieso gek op de gehur van de shea-lijn van The Body Shop, dus ik weet zeker dat ik deze fijne producten ook wel zal kunnen waarderen 🙂

Reageer
Mariska 13 januari 2019 - 14:58

Ja deze ruiken precies hetzelfde, echt zo lekker! Was blij verrast toen ik het pakketje ontving en dan ook nog met die nieuwe producten uit de shea lijn.

Reageer
Tessa 13 januari 2019 - 09:31

Wat een leuk pakket heb je gekregen. Veel plezier er mee. ga je ook een artikel schrijven over wat je met de losse seabutter hebt gemaakt?

Reageer
Mariska 13 januari 2019 - 14:57

Thanks! Ja ik wil wel iets gaan maken uit dat boekje, lijkt me erg leuk om te doen 🙂 Kan het nog niet beloven, maar het staat wel op de planning.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.