Zo kun je als blogger je geld verdienen!

geld verdienen met bloggen

Het leek mij leuk om eens een artikel te schrijven over hoe je als blogger nu precies je geld kunt verdienen. Het klinkt misschien logisch en misschien heb je al wat ideetjes in je hoofd, maar wellicht kom je ook iets tegen wat je nog niet wist! Ik praat puur uit eigen ervaring en wat mijn mening bij de genoemde manieren zijn. Je hebt nu eenmaal manieren waar je voorkeur naar uit gaat. Het is een cliché en ik blijf horen en lezen dat er mensen zijn die zeggen dat je niet moet gaan bloggen om geld te verdienen. Gedeeltelijk ben ik het daar mee eens, maar wie wil er nu geen geld verdienen met zijn of haar hobby? Of dit nu als bijverdiensten is of dat je er echt van wilt gaan leven.. you should give it a try!

Google Adsense

Google Adsense ken je waarschijnlijk wel en deze advertenties zie je ook op mijn blog. Je kunt het vervelend vinden (dan zet je je adblocker aan 😉 ) of je kunt er gewoon overheen kijken. Zelf heb ik mijn adblocker uit staan en draag ik mijn steentje bij aan inkomsten van een blogger.
Bij Google Adsense krijg je betaald als er iemand op een advertentie klikt, maar het gaat ook per zoveel pageviews. Dat betekent dat je voor 1000 pageviews een X bedrag krijgt wat steeds verschilt. Dit heeft te maken met wat voor soorten, maten en merken advertenties er op je blog worden weergegeven. De drempel is €70,00 en dat betekent dat je uitbetaald wordt als je dat bedrag hebt bereikt. Je kunt alles netjes inzien en is heel uitgebreikd (bijvoorbeeld op welke advertenties er geklikt zijn of het aantal pageviews). Op dit moment verdien ik daar een klein bedrag mee per maand en dat zie ik steeds groter worden 🙂

Voordelen: je kunt heel gemakkelijk codes en advertenties aanmaken en op je blog zichtbaar maken, duidelijke rapporten en inzicht.
Nadelen: als je nog niet zoveel bezoekers hebt krijg je ‘maar’ een paar cent per dag, soms advertenties die niet gerelateerd zijn aan jouw blog.

Samenwerkingen

geld verdienen met bloggen
Samenwerkingen zijn er natuurlijk ook; de bedrijven die jou een email sturen met de vraag een gesponsord artikel te schrijven voor een X bedrag. Uit eigen ervaring weet ik dat veel bedrijven aangeven geen budget te hebben of heel weinig budget te hebben. Wat ik altijd doe is kijken waar een bedrijf mee aankomt. Als ze in de eerste email van benadering al een (té) laag bedrag aangeven, geef ik mijn tarieven door voor wat er mogelijk is. Mochten zij niet direct een prijs geven, dan vraag ik eerst aan welke vergoeding zij zitten te denken. Ik heb namelijk al een aantal keer gehad dat een bedrijf dan (veel) meer biedt dan dat mijn tarief was op dat moment. Is dat mooi meegenomen! Zet ook altijd iets hoger in. Er is vaak ruimte voor onderhandelen en als je allebei een beetje toegeeft zit je (als het goed is) nooit lager dan minimum tarief dat je vraagt. Vergeet niet te denken aan de vermelding bij het artikel dat het gaat om een gesponsorde post. Er zijn bedrijven die zeggen dat dit niet hoeft etc. maar dit is niet waar. Het dient er áltijd bij te staan en dit is ook transparant naar je bezoekers toe. Wat ik heel erg belangrijk vind.

Voordelen: je kunt onderhandelen en dat vind ik persoonlijk heel erg fijn.
Nadelen: dat een bedrijf laks met jou als blogger om gaat, achteraf vraagt allerlei dingen aan te passen of veel te laat betaalt.

Affiliate links

Affiliate links kan op zich ook erg goed werken, mits je dit wel goed aanpakt. De bekende platformen zijn bijvoorbeeld Daisycon, Zanox en Tradetracker. Een affiliate link is een speciale link naar een bepaald product of bepaalde website en als iemand via die link iets bestelt, krijg jij een bepaald percentage van de verkoop. Als je dit goed aanpakt dan kun je een leuk bedrag bijverdienen! Zo kun je bijvoorbeeld heel erg tevreden zijn over artikelen en de links naar die artikelen verwerken als affiliate links. Snap je het nog? 😉 Voorbeeld zie je in het artikel over de Hema Cedar lijn die ik reviewde.
Zo heb je bijvoorbeeld Boozyshop die bij Tradetracker zit net zoals ICI Paris, Douglas bij Zanox en The Body Shop bij Daisycon. Dit zijn maar een paar voorbeelden.

Voordelen: als je het goed aanpakt kun je dus best wat sales maken! En daarbij bepaal je zelf welke advertenties je op je blog zet (welk merk, welke winkel etc.). Dus wat het beste bij je blog past.
Nadelen: je krijgt alleen een X percentage over verkochte artikelen. Dit gaat niet per pageview.

Aansluiten bij een advertentie netwerk

Ook kun je je aansluiten bij een advertentienetwerk. Dit is bijvoorbeeld zoals Google Adsense, maar ik heb bijvoorbeeld ook advertenties van JustPremium. Dit zijn verschillende formaten die je voorbij ziet komen en waar je per aantal views betaalt wordt. Het mooiste is als je minimaal 5000 bezoekers per maand hebt, zodat je er een klein bedrag mee kunt bijverdienen. Ook bij JustPremium kun je inloggen en kun je zien wat je tot dan toe verdient hebt. Zelf vind ik dit fijn werken. Als je echt heel veel bezoekers hebt (20.000+ bijvoorbeeld), kun je ook de stoute schoenen aantrekken en contact zoeken met een mediabureau. Zij zullen dan de advertenties voor jou regelen!

Voordelen: geen omkijken naar en advertenties worden automatisch op je blog weergegeven. Inloggen en bijhouden wat je in een bepaalde periode hebt verdient vind ik enorm fijn.
Nadelen: het loont niet als je niet zoveel bezoekers hebt, dan kun je beter eerst beginnen met Google Adsense.

Langere termijn samenwerkingen

Zelf heb ik ook wat samenwerkingen lopen die voor langere termijn zijn. Het moet natuurlijk wel bij je blog passen! Voor de samenwerkingen die ik heb, ben ik een aantal keer benaderd door het bedrijf zelf maar ik heb zelf ook gemaild! Je moet wel de stoute schoenen aan durven trekken op het moment dat je denk dat je voor beide kanten iets kunt betekenen. Zo’n samenwerking vind ik ook heel fijn en daardoor heb ik wat leuke contacten opgebouwd inmiddels 🙂

mocht jij een leuke blog hebben (vanaf 5000 unieke bezoeken per maand), mail me dan even en wellicht heb ik een leuke samenwerking voor je!

Voordelen: Vast bedrag / verdienste per afgesproken periode, leuk contact en kunnen leuke dingen samen opzetten.
Nadelen: Tot nu toe heb ik deze hier niet mee ervaren 🙂

Ik hoop dat je iets wijzer bent geworden en dat ik je op ideeën heb kunnen brengen! Mocht je vragen hebben, mail me gerust! Ik vind het leuk om mensen op weg te helpen 🙂 heb het zelf ook moeten leren daarom deel ik ook mijn ervaringen.

32 Reacties

 1. 7 februari 2016 / 15:15

  Interessant stuk! Goed geschreven, als ik ern blog begin zal ik hier zeker rekening mee houden!

 2. Evelien
  20 december 2015 / 21:58

  Hoewel ik als blogger niet blog voor het geld of de gratis producten, is het altijd leuk om wat bij te verdienen. Toch zie ik vaak genoeg dat bloggers op gegeven moment doorslaan in het ‘verdienen’ met hun blog en dat verpest hun blog. Dit zijn trouwens heel handige tips voor beginners, goed geschreven!
  Lees het laatste blogbericht van Evelien – 25x leuke kersttruienMy Profile

 3. Danisha
  17 december 2015 / 17:31

  Handig artikel..maar hoe zit dat met belastingdienst en kvk? Niet ieder blogger staat ingeschreven bij kvk. inkomsten moet men toch aangeven via belastingdienst?

 4. Lysanne
  17 december 2015 / 16:14

  Handige tips! Thanks. Ik ga me zeker eens verdiepen in Google Adsense!

 5. Nilou
  17 december 2015 / 10:13

  Goede punten kaart je aan!

 6. 17 december 2015 / 08:35

  Ontzettedn leuk geschreven en duidelijk uitgelegd! Wij hebben zelf ook adsense en beginnen nu rustig aan op perslijsten te komen of worden benaderd. Daarnaast schrijven we zelf ook veel bedrijven aan. Ik heb verder geen vragen over het verdienen. Maar wel een andere vraag. Hoe zorg je er het beste voor dat je blog sneller groeit. (Zitten nu op ruim 1400 per maand)

  Groetjes
  Kelvin – Dagelijkse hap!
  Lees het laatste blogbericht van Kelvin – Onze foto op Dibond van Photogifts.nlMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   17 december 2015 / 08:38

   Je artikelen delen op social media (niet spammen), veel (goede) artikelen schrijven! 🙂

 7. 16 december 2015 / 13:29

  Heel interessant om te lezen en goede tips! 🙂

 8. Darina
  15 december 2015 / 12:16

  Goede tips! Ik heb nog geen duizenden bezoekers per maand :(, maar wie weet ooit…heb nu wel Google Adsense op mijn blog
  Lees het laatste blogbericht van Darina – Weekend Notes #37My Profile

 9. Neelke
  15 december 2015 / 07:43

  Net begonnen met bloggen, dus voor mij nog niet zo relevant, maar wel leuk en interessant om te lezen. Weet je ook vanaf hoeveel unieke bezoekers per maand Google Adsense wat gaat opleveren?

  • Mariska
   Auteur
   15 december 2015 / 07:46

   Zoals mn advertenties nu staan en met zo rond de 7500-8000 unieke bezoekers per maand, ongeveer 50 a 60 cent per dag. Vaak iets meer.

 10. Mandy
  14 december 2015 / 23:02

  Voor beginnende bloggers erg handig artikel! Zelf blog ik al een aantal jaartjes dus de meeste tips kende ik al, hoewel ik van JustPremium nog nooit had gehoord. Ik ben heel tevreden over Google Adsense, dus dit JustPremium lijkt me ook wel wat! Ik heb me gelijk ingeschreven, haha. Thanks voor de tip!
  Lees het laatste blogbericht van Mandy – Kerst wallpapersMy Profile

 11. 14 december 2015 / 22:19

  Misschien ook een nadeel die niet heel onbelangrijk om te noemen is aan het draaien van advertenties op je website, is dat heel veel bezoekers ook een Adblocker hebben waardoor je advertenties niet zichtbaar zijn en waardoor je dus ook inkomsten misloopt.

 12. Janine
  14 december 2015 / 22:17

  Handig artikel!

 13. 14 december 2015 / 21:51

  Super handige informatie. Vind het ook heel goed uitgelegd met voor delen en nadelen. Bedankt voor de tips. Ik heb er veel aan

 14. 14 december 2015 / 21:46

  Fijn artikel! Makkelijk op een rijtje zo.
  Ik zie je blog nu voor het eerst en het ziet er mooi uit, maar ik vind de hoeveelheid advertenties héél groot. Ik snap dat je er geld mee verdient, maar ben je dan niet bang dan lezers het irritant vinden dat er zoveel, soms bewegende, advertenties op je blog staan? Liefs
  Lees het laatste blogbericht van Claudia – CadeautjesMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   14 december 2015 / 21:53

   Dan hebben zij altijd nog een keuze om bijvoorbeeld een adblocker aan te zetten, zodat je kunt bepalen wat je wel en niet ziet 🙂 Op die manier zul je niets qua advertenties op mijn blog zien.

   • 14 december 2015 / 21:57

    Daar had ik nog niet aan gedacht 🙂 maar in dat geval loop jij inkomsten mis toch?

    • Mariska
     Auteur
     14 december 2015 / 22:14

     Dat klopt, maar dat is ieder z’n eigen keus natuurlijk 🙂 Zou het jammer vinden, maar als iemand het vervelend vind snap ik het ook.

 15. 14 december 2015 / 21:40

  Ik vind samenwerkingen wel een goeie maar voor “het grote geld” moet je denk ik toch bij een media bureau kunnen aansluiten en in Belgie hebben wij die niet denk ik. Google ads vind ik trouwens niks, na een jaar nog geen €30 verzameld. Ga er dan ook mee stoppen als ik eindelijk uitbetaald ben haha

 16. 14 december 2015 / 21:38

  Zelf vind ik affiliate marketing fijn en goed werken. JustPremium kende ik nog niet, daar ga ik eens even naar kijken 🙂

 17. 14 december 2015 / 21:38

  Bedankt voor de goede tips! Handig zo een overzichtje 🙂 Ik heb nog lang niet zoveel bezoekers per maand, dus er zal nog niet veel inzitten. Ook wil ik graag eerst mijn eigen domein en een host, die heb ik ook nog niet haha. Leuke ideeën voor 2016 😀

 18. 14 december 2015 / 21:28

  Interessant om te lezen, altijd handig z’n artikel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.