Soms moet je even dingen op een rij zetten

by Mariska

Zo! Inmiddels zitten wij sinds afgelopen zaterdag in het nieuwe huis en ben ik er super blij mee. Het was me wel wat, in het weekend verhuizen met zo’n 30 graden op de thermometer. Ik zag er echt heel erg tegenop, maar gelukkig kregen we goede hulp. Omdat mijn broertje het in deze tijd van het jaar heel erg druk heeft met agrarisch werk, kwam het neer op mijn vrienden en mij om alles te verhuizen. Oké, mijn broertje heeft wel iets gedaan uiteraard, maar wij het grootste gedeelte. Op een gegeven moment zijn we zaterdag tegen de middag gestopt omdat het veel te heet werd. We hebben in de middag pauze genomen, ieder heeft zijn eigen ding gedaan en in de avond gingen we weer verder. Kijk de foto maar! De wolkenlucht vanaf ons dakterras, een heerlijke Jillz aan de nieuwe picknicktafel en… daar staat ‘ie, inclusief parasol! Maar soms moet je even dingen op een rij zetten.

Alles even op een rij zetten…

De laatste tijd zijn er veel dingen gebeurd. Zo moesten wij naar de rechtbank om bewindvoering voor onze vader uit te laten spreken, dingen daarvoor regelen, gebeurde er iets naars met de buurjongen, het verhuizen en geregel eromheen en dan evengoed nog vier dagen in de week werken. Alhoewel, ik de laatste tijd regelmatig vrij had voor dingen. Het weekend Duitsland naar The Kelly Family niet te vergeten. Het is me allemaal wat teveel geworden heb ik gemerkt. Ik weet ook dat ik er gevoelig voor ben. In 2010 ben ik overspannen geweest en sindsdien ben ik erg op mijn hoede en weet ik ongeveer wanneer ik hulp moet inschakelen voor ik weer in de put raak. Dat heb ik na de situatie met de buren ook gedaan. Ik belde de huisarts voor een gesprek en plande die in.

Daar heb ik gepraat met een vrouw van het GGZ. Een aantal jaar geleden heb ik dat ook gedaan en dat heeft me toen ontzettend geholpen. Ik had uitgelegd wat er aan de hand was en ze vertelde me dingen. Het doel is voor mij om aan te geven wat ik wel aan kan, hoe ik voldoende rust en ontspanning kan creëren en gewoon evengoed kan werken. Na dat gesprek ben ik bij mezelf gaan nadenken wat voor mij het beste zou zijn. Ik had geen plan of iets, maar toch ben ik naar mijn leidinggevende op het werk gestapt en aangegeven dat het even teveel werd. Ook met vier dagen werken. De volgende dag had ik een gesprek en zijn we eruit gekomen. De komende tijd (sowieso 2 maanden) ga ik minder werken. 25 uur in de week. Ik begin de vier dagen die ik werk om 10:00 en werk tot 17:00. Op die manier kan ik meer rust creëren in mijn normale werkdag. Vandaag was dat de eerste dag. Na de twee maanden gaan we kijken of het werkt, of dat ik weer meer kan werken of dat we het eventueel zo laten.

Ook heb ik een beslissing gemaakt met betrekking tot de Zwarte Cross . Daar zou ik heen gaan met vrienden en had er enorm veel zin in. Natuurlijk heb ik dan afleiding en heb ik het gezellig, maar een heel weekend op een camping met alleen maar drukte zie ik niet zo zitten op het moment. Er komen nog genoeg andere leuke festivals, dus voor nu heb ik deze afgezegd. Ik wil zoveel mogelijk rust en dingen op mijn gemak kunnen doen. Misschien lastig te begrijpen voor sommige mensen. Dat snap ik, voor ik overspannen was ging ik ook altijd maar door en vond ik mezelf een aansteller als ik door dit soort dingen minder wilde gaan werken bijvoorbeeld. Maar een ding heb ik mezelf wel voor ogen gehouden; niemand anders dan jijzelf weet hoe je je voelt en wat je aankan. Niemand kan in jouw hoofd kijken. Als jij vindt dat je minder kunt werken, geef het aan. Als jij vindt dat je hulp nodig hebt, geef het aan en zoek hulp. Het is het absoluut niet waard om je mond te houden en er vervolgens aan onder door te gaan.

Oké, en nu?

Voor nu zijn dat mijn werktijden en in de tijden dat ik niet werk probeer ik lekker meer met mijn blog ook bezig te zijn. Dat is in principe ook werk, maar het geeft me ook heel veel rust om er mee bezig te zijn. Lekker op de bank, laptop op schoot en ondertussen tv kijken met een half oog. Meer rust dan dit kun je me niet geven en vind ik erg fijn. Minder werken bij mijn baas is oké en heb ik nodig, maar ik ga natuurlijk ook minder verdienen. En hoewel mijn gezondheid voor gaat, wil ik wel gewoon mijn rekeningen kunnen betalen. Wie wil dat niet? ;) Daarom probeer ik meer uit mijn blog te halen en is een soort van drive. Ik ben dus niet depressief of overspannen, maar heb gewoon rust nodig. Rust in mijn hoofd en dingen op mijn gemak te kunnen doen. Haasten en keihard werken zit er voor mij op dit moment niet in. Dus hopelijk gaat het blogwise nog veel beter en kom ik er geestelijk weer snel bovenop! :) Soms moet je het gewoon even op een rij zetten allemaal.

Wat doe jij als je alles even op een rij moet zetten?

Lees ook:
Een frisse en nieuwe wind door de blog gehaald
32 uur werken; 1 hele dag vrij of 2 halve dagen?
Lucky list #15
Dit heb ik meegemaakt door blikseminslag!

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?