Jaaa, wij gaan verhuizen!

verhuisd

Eindelijk kan ik zeggen dat het officieel is dat wij gaan verhuizen! Wij is dan mijn broertje en ik. Voor degene die mij nog niet zolang volgen; mijn broertje en ik wonen samen voor nu een jaar of 4. Buiten het feit dat het gezellig is scheelt het natuurlijk ook in de kosten. Zo kunnen we gemakkelijk de kosten delen en is er genoeg ruimte voor onze eigen privacy. Maar we zouden voor 1 januari uit ons huidige appartement moeten en we hebben nu dus al iets gevonden. Een geheel huis én in ons dorp! Wij gaan dus verhuizen op korte termijn, eind mei zijn wij verhuisd.

Foto: Shutterstock

Als je gaat verhuizen komt er een hoop op je af. Je zult alles moeten inpakken (rotwerk!) en moeten verhuizen naar de nieuwe plek en daar weer uitpakken. Beiden zijn niet mijn favoriete bezigheden maar het hoort er nu eenmaal bij. Dat is niet het enige. Ik ben in mijn hoofd dus al bezig om mijn adres overal te wijzigen, voor zoveel privézaken als voor mijn bedrijf, mijn blog. Er is een hele handige verhuischecklist . Geloof me, dit gaan wij nodig hebben. Ik ben van mezelf ontzettend chaotisch, dus zonder zo’n lijst ga ik veel vergeten. Daarin staat per week aangegeven wat je kunt gaan doen en kunt dat ook per taak afvinken.
TIP: wat ook handig is, is een doorstuurservice voor je post! Heb ik eerder gehad en erg aan te raden! Eenmaal verhuisd valt er een last van je schouders!

Interieur en accessoires aanschaffen

Dit is wel een van de leukste dingen om te doen, vind ik. Ik ben al heel erg aan het kijken naar banken, eetkamertafel en stoelen en ga zo maar door. Mijn broertje daarentegen ziet het allemaal later wel. Die is er niet zo mee bezig. Waar we het wel over eens zijn is dat onze huidige bank een enkele reis naar de stort krijgt. Er zitten overal gaten in en dat is geen gezicht meer. Dus we gaan wel samen een bank aanschaffen. Nu zitten wij met het feit dat het een split level woning is. Dat betekent eigenlijk dat je boven woont. Echter is ons trapgat zo klein dat er praktisch geen bank doorheen past en dat is wel even puzzelen. In zulke gevallen kun je een verhuislift huren of kijken hoe je de bank wel op zijn plek krijgt. Tegenover ons is een appartementencomplex met lift. Die zouden we kunnen gebruiken en dan kunnen we zo over het dak van de supermarkt naar ons huis lopen. Wordt wel een uitdaging, maar het is te proberen! De vorige bewoners hebben dit ook zo gedaan zeiden ze.

Voor nu is het even afwachten en evengoed nog spannend ook! Normaal hebben wij 3 maanden opzegtermijn, maar onze huidige huurbaas heeft dit verkort tot 2 maanden. Dat betekent dat wij eind juni, begin juli zouden kunnen verhuizen. Nu is dat voor mijn broertje echt een rot tijd. Hij zit namelijk in het agrarische werk en die tijd is het echt ontzettend druk. Ik heb voorgesteld (ook wegens andere omstandigheden) of het niet verkort kan worden naar één maand. Op dit moment wacht ik nog op antwoord. Als dat kan, dan verhuizen wij al eind mei :)

Lees ook:
Badkamer inspiratie – mijn nieuwe badkamer
Op jezelf wonen de voor- en nadelen
6 dingen die ik leuk vind aan verhuizen
Yes, een woning bezichtigen!

Ben jij vaak verhuisd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *