Persoonlijke hoogtepunten en dieptepunten van 2018

persoonlijke hoogtepunten en dieptepunten

Als we toch op de persoonlijke weg zijn om het jaar af te sluiten dan horen daar wat mij betreft ook de persoonlijke hoogtepunten en dieptepunten bij. De hoogtepunten zijn natuurlijk erg leuk om over te schrijven en de mindere punten willen we eigenlijk helemaal niet delen op internet. Mijn leven is gewoon niet altijd super geweldig en dat is logisch en niet meer dan normaal. Ook in 2018 is er veel gebeurd op persoonlijk gebied. Zo is er weer iets gebeurd met onze vader, heb ik gebroken met een direct familielied, maar ben ik me ook veel beter gaan voelen sinds ik in Edam ben gaan wonen. Genoeg om over te schrijven en ik deel dus echt alleen wat ik openbaar wil maken šŸ™‚ Ik schrik er altijd weer een beetje van hoeveel mensen mijn blog eigenlijk lezen.

Persoonlijke hoogtepunten

Werkgerelateerd

Dit jaar heb ik de knoop doorgehakt en heb ik voor m’n eigen geluk gekozen. Eerder ging ik al van fulltime naar 32 uur en uiteindelijk heb ik er dit jaar voor gekozen om ‘maar’ 28 uur te werken. Het is wel een lastige beslissing geweest omdat je natuurlijk wel met zekerheid je vaste lasten wilt kunnen betalen en niet in de problemen wilt komen. Dat heb ik goed bekeken en uitgerekend en het is te doen, zeker met mijn blog ernaast. Het geeft me zoveel meer rust en voldoening omdat ik meer mijn tijd zelf kan indelen en het idee heb dat ik veel meer vrije tijd heb en tijd voor dingen die Ć­k wil in plaats van die ik moet doen. En ja, je verdient minder en het is soms wat lastiger, maar voor mij is dit een van de betere keuzes geweest dit jaar die me heel goed heeft gedaan. (artikel: minder werken)

Eerste keer vliegen

Oh ja! We kregen op het werk te horen dat we naar Ibiza gingen in mei en er werd gevraagd of je mee wilde. Volmondig zei ik ‘ja!’, maar ik besefte me ook wel dat ik voor het eerst in mijn leven in een vliegtuig moest gaan stappen. Naar Ibiza is geen lange vlucht maar het was toch wel heel erg spannend. Uiteindelijk viel het me ook wel weer mee op de pijn in mijn oren bij het landen en opstijgen na. Het is voor mij nu veel makkelijker om nog een keer op het vliegtuig te stappen, hoewel ik niet direct zal kiezen voor een hele lange reis haha. (artikel: eerste keer vliegen)

Verhuizen

Het verhuizen naar Edam heeft mij echt heel erg goed gedaan. Voor mijn idee heb ik veel meer rust gekregen door het alleen zijn en heb ik dingen voor mezelf op een rij kunnen zetten. Het leuke is dat ik me erg goed voel en dit ook in mijn omgeving te horen krijg dat ik er goed uitzie. Is toch leuk? Ik heb het hier enorm naar mijn zin in een klein huisje die helemaal naar mijn eigen smaak is ingericht zonder dat ik rekening met iemand hoef te houden. En dat is voor mij echt wat waard, dat ik echt mijn eigen plekje heb helemaal voor mij alleen. Dit hoop ik dan ook zeker de komende tijd door te kunnen zetten. Ik merk dat sinds ik beter in mijn vel zit alles eigenlijk wel beter gaat šŸ™‚ (artikel: verhuisd naar Edam)

The Kelly Family

En natuurlijk hoort alles van en over The Kelly Family bij mijn persoonlijke hoogtepunten. Concerten in Rotterdam Ahoy, Lotto Arena Antwerpen, Michael Patrick Kelly in DĆ¼sseldorf, Kelly’s op de Loreley en natuurlijk afgelopen zondag nog met Angelo Kelly op de foto waarvoor we speciaal naar Dortmund zijn gereden. Dit jaar heb ik dan ook heel wat benzinekosten en geld voor concertkaartjes erdoorheen gejaagd en niet te vergeten hoeveel kilometers ik heb gereden. Maar het was het allemaal dubbel en dwars waard! Voor volgend jaar staan de concerten alweer gepland, 2 tot nu toe. Volgend jaar 2e kerstdag en in juni een open air.

Persoonlijke dieptepunten

Gebroken met familielid

Hierover ga ik niet de hele situatie uitleggen, maar het komt er op neer dat ik na veel gezeik, gezeur en vervelende situaties de keuze heb gemaakt om te breken met een direct familielid. En eerlijk is eerlijk het voelt voor mij niet als een hele slechte keuze en heb er ook geen spijt van. Toch vind ik wel dat het hoort bij persoonlijke dieptepunten omdat het toch wel een soort van domper is een naar iets dat je niet verwacht.

De beroerte van onze vader

Onze vader sinds bijna 3 jaar in een verpleeghuis en is nog heel jong, in maart wordt hij 62. Een tijdje geleden, op een woensdagavond, wilde ik lekker in bed tv kijken toen ik rond een uur of 10 in de avond werd gebeld. Onze vader zou een beroerte of TIA hebben gehad op de maandag en ik schrok me kapot. Dat waren helse dagen voor ons omdat we ook niet begrepen waarom ik woensdagavond pas werd gebeld terwijl het maandag gebeurd zou zijn. Dat was nogal een ding en hebben hier dan ook heftige gesprekken over gevoerd. Hij is er niet in 1 klap heel veel slechter van geworden maar je merkt wel dat hij er last van heeft gehad en het is sowieso emotioneel om hem achteruit te zien gaan. Iemand die altijd heel sterk was en alles kon en nu niets meer kan en altijd hulp nodig heeft.

Ik geloof dat ik over de persoonlijke hoogtepunten wel heb geschreven maar nog nooit over de dieptepunten en dat hoort natuurlijk ook bij mijn leven en vooral dit jaar. Op naar 2019!

Lees ook:
5 ongeschreven regels die van je worden verwacht in het leven
Doelen die ik wil behalen
Mijn liefde voor The Kelly Family
Naar The Kelly Family op de Loreley, Ahoy Ć©n Antwerpen

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook