Persoonlijke hoogtepunten en dieptepunten van 2018

persoonlijke hoogtepunten en dieptepunten

Als we toch op de persoonlijke weg zijn om het jaar af te sluiten dan horen daar wat mij betreft ook de persoonlijke hoogtepunten en dieptepunten bij. De hoogtepunten zijn natuurlijk erg leuk om over te schrijven en de mindere punten willen we eigenlijk helemaal niet delen op internet. Mijn leven is gewoon niet altijd super geweldig en dat is logisch en niet meer dan normaal. Ook in 2018 is er veel gebeurd op persoonlijk gebied. Zo is er weer iets gebeurd met onze vader, heb ik gebroken met een direct familielied, maar ben ik me ook veel beter gaan voelen sinds ik in Edam ben gaan wonen. Genoeg om over te schrijven en ik deel dus echt alleen wat ik openbaar wil maken 🙂 Ik schrik er altijd weer een beetje van hoeveel mensen mijn blog eigenlijk lezen.

Persoonlijke hoogtepunten

Werkgerelateerd

Dit jaar heb ik de knoop doorgehakt en heb ik voor m’n eigen geluk gekozen. Eerder ging ik al van fulltime naar 32 uur en uiteindelijk heb ik er dit jaar voor gekozen om ‘maar’ 28 uur te werken. Het is wel een lastige beslissing geweest omdat je natuurlijk wel met zekerheid je vaste lasten wilt kunnen betalen en niet in de problemen wilt komen. Dat heb ik goed bekeken en uitgerekend en het is te doen, zeker met mijn blog ernaast. Het geeft me zoveel meer rust en voldoening omdat ik meer mijn tijd zelf kan indelen en het idee heb dat ik veel meer vrije tijd heb en tijd voor dingen die ík wil in plaats van die ik moet doen. En ja, je verdient minder en het is soms wat lastiger, maar voor mij is dit een van de betere keuzes geweest dit jaar die me heel goed heeft gedaan. (artikel: minder werken)

Eerste keer vliegen

Oh ja! We kregen op het werk te horen dat we naar Ibiza gingen in mei en er werd gevraagd of je mee wilde. Volmondig zei ik ‘ja!’, maar ik besefte me ook wel dat ik voor het eerst in mijn leven in een vliegtuig moest gaan stappen. Naar Ibiza is geen lange vlucht maar het was toch wel heel erg spannend. Uiteindelijk viel het me ook wel weer mee op de pijn in mijn oren bij het landen en opstijgen na. Het is voor mij nu veel makkelijker om nog een keer op het vliegtuig te stappen, hoewel ik niet direct zal kiezen voor een hele lange reis haha. (artikel: eerste keer vliegen)

Verhuizen

Het verhuizen naar Edam heeft mij echt heel erg goed gedaan. Voor mijn idee heb ik veel meer rust gekregen door het alleen zijn en heb ik dingen voor mezelf op een rij kunnen zetten. Het leuke is dat ik me erg goed voel en dit ook in mijn omgeving te horen krijg dat ik er goed uitzie. Is toch leuk? Ik heb het hier enorm naar mijn zin in een klein huisje die helemaal naar mijn eigen smaak is ingericht zonder dat ik rekening met iemand hoef te houden. En dat is voor mij echt wat waard, dat ik echt mijn eigen plekje heb helemaal voor mij alleen. Dit hoop ik dan ook zeker de komende tijd door te kunnen zetten. Ik merk dat sinds ik beter in mijn vel zit alles eigenlijk wel beter gaat 🙂 (artikel: verhuisd naar Edam)

The Kelly Family

En natuurlijk hoort alles van en over The Kelly Family bij mijn persoonlijke hoogtepunten. Concerten in Rotterdam Ahoy, Lotto Arena Antwerpen, Michael Patrick Kelly in Düsseldorf, Kelly’s op de Loreley en natuurlijk afgelopen zondag nog met Angelo Kelly op de foto waarvoor we speciaal naar Dortmund zijn gereden. Dit jaar heb ik dan ook heel wat benzinekosten en geld voor concertkaartjes erdoorheen gejaagd en niet te vergeten hoeveel kilometers ik heb gereden. Maar het was het allemaal dubbel en dwars waard! Voor volgend jaar staan de concerten alweer gepland, 2 tot nu toe. Volgend jaar 2e kerstdag en in juni een open air.

Persoonlijke dieptepunten

Gebroken met familielid

Hierover ga ik niet de hele situatie uitleggen, maar het komt er op neer dat ik na veel gezeik, gezeur en vervelende situaties de keuze heb gemaakt om te breken met een direct familielid. En eerlijk is eerlijk het voelt voor mij niet als een hele slechte keuze en heb er ook geen spijt van. Toch vind ik wel dat het hoort bij persoonlijke dieptepunten omdat het toch wel een soort van domper is een naar iets dat je niet verwacht.

De beroerte van onze vader

Onze vader sinds bijna 3 jaar in een verpleeghuis en is nog heel jong, in maart wordt hij 62. Een tijdje geleden, op een woensdagavond, wilde ik lekker in bed tv kijken toen ik rond een uur of 10 in de avond werd gebeld. Onze vader zou een beroerte of TIA hebben gehad op de maandag en ik schrok me kapot. Dat waren helse dagen voor ons omdat we ook niet begrepen waarom ik woensdagavond pas werd gebeld terwijl het maandag gebeurd zou zijn. Dat was nogal een ding en hebben hier dan ook heftige gesprekken over gevoerd. Hij is er niet in 1 klap heel veel slechter van geworden maar je merkt wel dat hij er last van heeft gehad en het is sowieso emotioneel om hem achteruit te zien gaan. Iemand die altijd heel sterk was en alles kon en nu niets meer kan en altijd hulp nodig heeft.

Ik geloof dat ik over de persoonlijke hoogtepunten wel heb geschreven maar nog nooit over de dieptepunten en dat hoort natuurlijk ook bij mijn leven en vooral dit jaar. Op naar 2019!

Lees ook:
5 ongeschreven regels die van je worden verwacht in het leven
Doelen die ik wil behalen
Mijn liefde voor The Kelly Family
Naar The Kelly Family op de Loreley, Ahoy én Antwerpen

 

13 Reacties

 1. 30 december 2018 / 23:00

  De eerste keer vliegen is zeker spannend, maar uit ervaring weet ik dat de keren erna nog steeds spannend zijn. Ik stap niet echt fluitend in een vliegtuig, blijf het bizar vinden dat zo een kolos in de lucht blijft hangen.
  Wat je vader betreft is inderdaad heel triest, en zo jong… ik kijk naar mijzelf en wij zijn dan zo een beetje van de dezelfde leeftijd. Eng dat dit soort dingen zomaar kunnen gebeuren en zo een impact heeft.

 2. 30 december 2018 / 20:03

  Het is altijd vreselijk om te breken met iemand maar soms geeft het ook een opluchting en zie je dingen van een afstandje.

  • Mariska
   Auteur
   30 december 2018 / 21:13

   Ja en dat geeft het ook hoor, maargoed nooit leuk zoiets.

 3. 30 december 2018 / 19:44

  Dieptepunten horen helaas ook bij het leven, en die mogen ook best gedeeld worden vind ik. Maar zo te lezen was 2018 vooral een mooi jaar voor je gelukkig!

 4. 30 december 2018 / 16:42

  Gelukkig zijn het vooral hele mooie hoogtepunten ♥ Alvast een hele fijne jaarwisseling xxx

 5. 30 december 2018 / 14:27

  Mooie hoogtepunten om op terug te kijken en goed dat je ook de dieptepunten deelt. Hoe vervelend ook, ze horen er helaas ook bij. Vind het erg om te lezen over je vader, hoopt dat hij nog opknapt of in ieder geval stabiel blijft. Fijn dat hij een lieve familie heeft waar hij op kan terugvallen. Ik wens je voor nu alvast een heel mooi en gezond nieuwjaar toe!

  • Mariska
   Auteur
   30 december 2018 / 21:12

   Ze horen er zeker bij daarom deel ik het ook. Wil op m’n blog zo eerlijk mogelijk zijn tot op zeker hoogte 🙂 Ik wens jou hetzelfde! x

 6. 30 december 2018 / 00:30

  Juist mooi dat je zowel de mooie dingen als de minder fijne dingen van het afgelopen jaar deelt! Ook die dieptepunten horen er helaas bij. IK kan me voorstellen dat de situatie met je vader ook heel wat verdriet met zich meebrengt. Wel goed dat je hebt aangekaart dat het niet fijn is om pas later ingelicht te worden als er iets aan de hand is!
  Fijn om te horen dat je qua werk deze mooie stap hebt kunnen zetten en dat het wonen in Edam je zo goed bevalt. Hopelijk brengt 2019 je ook heel veel moois.

  Trouwens, klein dingetje: op mijn laptop verschijnt de advertentie op je blog (een video) over de tekst van je artikel heen en kan ik hem niet wegklikken. Daardoor kon ik 1,5 alinea van je artikel niet lezen. Ik dacht: ik geef het even door, want misschien is daar met het instellen van de advertentieruimte iets misgegaan 😉

  • Mariska
   Auteur
   30 december 2018 / 09:47

   Dankjewel voor je reactie. Om de tijd dat je je comment postte was ik wel bezig met de layout dus dat zou hebben gekund 🙂 als het nog een keer voorkomt hoor ik het graag 🙂

 7. Marilou
  29 december 2018 / 13:01

  Hopelijk wordt volgend jaar het lijstje met hoogtepunten nog veel langer en het lijstje met dieptepunten korter (en het liefst is er daarvan natuurlijk helemaal geen lijstje). Ik wens je alvast een mooi uiteinde en alle goeds voor jou em je familie <3

  • Mariska
   Auteur
   30 december 2018 / 00:12

   Helaas horen ze er wel bij. Dank je wel voor je lieve bericht! x

  • Mariska
   Auteur
   29 december 2018 / 11:25

   Helaas wel en dat mag ook wel gezegd worden. Ik wens jou hetzelfde! ♥

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.