Verhuisd naar Edam!

by Mariska

Geloof dat ik nog nooit zolang niets op mijn blog heb geplaatst, maar het had een hele goede reden. Ik ben namelijk verhuisd! Yes, verhuisd vanaf de woning in Hoorn naar een sociale huurwoning in Edam. (Ik heb een woning!) Verhuisd naar Edam, nooit gedacht dat ik daar zou gaan wonen maar ik voel me hier wel fijn eigenlijk. Ik woon er pas een week maar kan wel zeggen dat ik me op m’n gemak voel. Het voelt vertrouwd en dat zal vast komen doordat ik alles lekker geverfd heb in kleuren die ik mooi vind, een zelf uitgekozen vloer (deze laminaat vloer ) en al ideetjes heb opgedaan van wat ik nog meer wil. Dat helpt dus echt om je meer thuis te voelen en dat merk ik :) Dus even een kleine update met wat foto’s voor ik alles ga laten zien. Dat bewaar ik tot later :)

Verhuisd naar Edam

verhuisd naar edam

Op woensdag 2 mei werd ik verwacht in de woning om het laatste rondje te lopen om alles te controleren, het contract te tekenen en de sleutels op te halen. Daarna kon de eerste rit naar de bouwmarkt beginnen om een kleur verf uit te zoeken. Ik had al heel vaak op Pinterest gekeken en had wel een idee wat ik een beetje wilde. In eerste instantie had ik een heel mooi behang gezien; namelijk zwart met bronzen ‘vegen’ erop. Super mooi, maar best wel duur en daarbij was ik bang dat het zou vloeken met mijn wit eiken vloer. Uiteindelijk gekozen voor een grijstint voor 2 muren en de rest gewoon wit. Niet super wit, maar gebroken wit om het niet zo klinisch wit te maken. Ik heb nog best wat schilderijtjes met een roségouden lijst en dat zou heel mooi staan op een grijze muur. In mijn slaapkamer heb ik Histor Boulevard en voor de woonkamer heb ik Histor Tin gebruikt. Boulevard is een donkerdere kleur en dat wilde ik in mijn slaapkamer. Het moest geen heel donker hok worden, maar ik wilde heel graag een witte ladenkast van Ikea tegen de donkergrijze muur, de Malm kast. Die Malm kast heb ik nog niet maar ik heb alvast wel een leuk kledingrek gekocht. Het kledingrek zie je op de bovenste foto en kocht ik bij Xenos, maar die ik heb is er niet meer zie ik :(

Het verhuizen en de kat halen

Vorige week zaterdag was het tijd om alle grote spullen naar het nieuwe huis te verhuizen. Echt een klote werk als je het mij vraagt. Ik woonde in een maisonnette woning, dus je moet met een trap naar boven om bij de voordeur te komen. Daarbij komt ook nog dat een maisonnette woning een bovenverdieping heeft, dus mijn bed moest 2 trappen af. Wat een werk! Mijn bureau, de bank en de hugte tv kast van Ikea die ik via Marktplaats kocht. Ik ga trouwens een apart artikel maken met mijn Marktplaats aanwinsten wat dat zijn er wel wat :) En dan even over de bank; die paste dus niet door de deur.. op geen enkele manier! Echt jammer want ik vond het een heerlijke bank. Nu heb ik een bank te leen die niet echt mijn smaak is, maar met een paar dekentjes gaat het best de komende tijd. Kan ik mooi sparen voor een andere.

Goed, toen was alles in het nieuwe huis en kwam de grootste uitdaging; mijn kat. Ja, dat schattige diertje op de bovenste foto. Daar ziet hij er lief uit, maar zodra je het reismandje tevoorschijn tovert is het klaar. Dus ik had hem gevangen, mandje rechtop en meneer begon tegen te spartelen en te krabben dus ik had hem maar los gelaten. Uiteindelijk ging hij in een hoekje liggen knorren en z’n eigen liggen wassen. De arrogantie! Ik was er eigenlijk wel klaar mee en had geen zin om een hele strijd te voeren. Op een gegeven moment heb ik die kat gepakt en ben ik in de auto aan de bijrijderskant ingestapt met die kat los op schoot. Hij vond het prachtig! Mooi om zich heen kijken toen ik ging rijden en even later ging hij gewoon op de grond liggen. Ik weet dat het niet echt verantwoord is, maar er was geen andere mogelijkheid dan hem op deze manier mee te nemen. Uiteindelijk de kat naar binnen gebracht, in de huiskamer gezet en snel de overige spullen naar binnen gebracht. Heel gedoe, maar het is gelukt :)

Ja, het is een heel andere woning dan ik voor ogen had omdat ik graag 1 extra slaapkamer wilde voor mijn blog spullen. Dat is niet gelukt, maar ik heb een 2 kamer woning met en kleine tuin van 4×6? Zoiets? Ben daar zo slecht in, haha! Het is afgezet door coniferen (wat heel lelijk is) en heb daar inmiddels kippengaas tegenaan met net erboven zodat mijn kat naar buiten kan zonder dat hij ontsnapt. En hij gaat heel erg graag naar buiten ook.

Dit was het voor nu, snel kom ik met meer foto’s van hoe dingen zijn geworden! :)

Lees ook:
Mijn verhuis wishlist
Hoe bevalt wonen in de grote stad?
Mijn werkplek in het nieuwe huis
Welke interieur musthaves wil ik nog hebben?

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?