De eerste keer vliegen; mijn ervaring

by Mariska

Zo! Tijdje geleden alweer dat er een blogpost online verscheen. Op zich begrijpelijk omdat ik het gewoon té druk had in mijn privéleven en dat gaat altijd voor. Laatst vertelde ik dat ik naar Ibiza ging met mijn werk en dat ik dus voor de eerste keer ging vliegen. Eigenlijk had ik niet echt zenuwen voor de eerste keer vliegen en toen we naar het vliegveld reden en ik er eenmaal was, wel een soort gezonde spanning. Wat kan je verwachten? Collega’s zeiden al dat het goed is dat je kauwgom kauwt omdat je oren zich dan kunnen klaren en oordoppen. Oordoppen was ik natuurlijk vergeten, al had ik een goede tip gekregen dat Hema goede oordoppen verkocht. Helaas.. dan maar alleen kauwgom kauwen. Mijn oren zijn al een kwetsbaar punt dus ik was enorm benieuwd.

De eerste keer vliegen, waar gingen we naar toe?

Sommige collega’s waren zo slim om een foto te Googlen die we kregen als sneak peek. Op dat moment was het bekend dat we naar Migjorn Ibiza gingen wat er op de foto’s al prachtig uit zag. Eenmaal daar zag het er in het ‘eggie’ ook echt heel mooi en schoon uit. De binnenplaats was voorzien van mooie witte tegels die iedere ochtend geboend werden met een schrobmachine en alles was super schoon. Het lag vlakbij de bekende club Ushuaia, andere clubs en heel veel souvenirwinkels. Daar heb ik dan ook het nodige gekocht ;) Zelf ging ik niet naar Ushuaia omdat ik dat soort muziek niet echt leuk vind, maar er gingen wel een aantal andere collega’s. Die wilden het graag toch eens meegemaakt hebben en je komt daar natuurlijk niet ieder weekend. De prijzen waren daar geloof ik wel erg hoog. Voor een flesje Heineken betaal je €13! Ik ga nog een apart artikel maken over de spulletjes die ik heb gekocht in Ibiza :) Migjorn heeft trouwens appartementen die best groot zijn, verschillende soorten kamers, ontbijt, fitnessruimte, zwembaden en nog meer moois. Je kunt je er dus zeker vermaken en zit in een hele mooie plek :) De spanning van de eerste keer vliegen was ik snel vergeten ;)

Mijn ervaring met de eerste keer vliegen

Hoe ik de eerste keer vliegen heb ervaren? Ik vond het best wel spannend toen ik eenmaal in het vliegtuig zat eerlijk gezegd. Je zit met z’n drieën naast elkaar en ik zat tegen het gangpad met 2 onbekende mensen naast me. Wel zat er op de rij voor mij 3 van mijn collega’s dus dat viel toch wel een beetje mee. De zenuwen werden het ergst toen het vliegtuig eenmaal begon te rijden naar de startbaan en daar ineens heel hard ging rijden. Voor ik het wist waren we al in de lucht, veel sneller dan ik had verwacht. Op dat moment viel het eigenlijk alles mee en verdwenen de zenuwen ook wel. Last van mijn oren had ik eigenlijk best wel, maar het meest toch wel bij het dalen. Toen kreeg ik echt steken in mijn linker oor en dat was niet echt een pretje kan ik je vertellen. Voor de rest heb ik de hele vlucht kauwgom gekauwd en dat hielp gelukkig wel erg goed. Ik hoorde/voelde mijn oren klaren en dat ging perfect. Ook kreeg ik wel op de vlucht heen erg last van hoofdpijn, wat ik op de terugweg dan weer niet had.

Eenmaal geland waren de kwaaltjes weer weg en ik wilde proberen om op de terugweg bij het raam te zitten. Ik heb enorme last van hoogtevrees en wilde ervaren of het echt zo was dat je daar geen last van hebt in de lucht, zoals vele mensen zeiden. Gelukkig kreeg ik de kans om bij het raam te zitten (daar heb ik de prachtige plaatjes geschoten :) ) en ik had echt helemaal geen last van mijn hoogtevrees gelukkig. Ik zat mooi de hele tijd naar buiten te kijken en heb nog meer mooie foto’s gemaakt. Ik vond het echt prachtig om boven de wolken te vliegen en er ook dwars doorheen te vliegen. Voor nu is het niet echt meer een drempel, maar een hele lange vlucht zal ik nog niet snel maken. De eerste keer vliegen viel dus reuze mee! :)

Wij vlogen met Transavia.

Lees ook:
5x to do op Ibiza
Catrice Berry Potter & Plumbledore
Verhuisd naar Edam!
Kruidvat hydraterende dagcreme

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?