Netflix: The Disappearance of Madeleine McCann

the dissapearance of madeleine mccann

Ik keek op Netflix The Disappearance of Madeleine McCann zo gauw ik de mail kreeg van Netflix dat ze weer iets hadden toegevoegd dat in mijn straatje zou passen. Ik hou enorm van dit soort docu’s net als Leaving Neverland die laatst op tv was en maar liefst 4 uur duurde. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik nooit heel veel gevolgd heb van Madeleine McCann, maar ik hoorde weleens iets of las wel eens iets. Al wist ik wel dat de ouders van Madeleine McCann op een gegeven moment als verdacht werden aangemerkt. Vandaag heb ik dit vanaf vanmorgen gekeken en geef er nu mijn mening over. Simple as that :)

The disappearance of Madeleine McCann

Deze Netflix docu bestaat uit meerdere afleveringen, namelijk 8 die gemiddeld een uur duurt per aflevering. Je kunt begrijpen dat het wel heel erg lang duurt voor je deze documentaire hebt afgekeken, maar ik deed het. Ik moet zeggen dat ik de eerste 2 afleveringen niet zo interessant vond, of nou ja, minder interessant. Het was een beetje lastig inkomen en mijn zusje keek om dezelfde tijd ook vanuit haar huis en zij heeft de eerste 2 afleveringen overgeslagen. Dat ging eigenlijk voornamelijk over de toeristen die er waren in de Ocean Club (het resort), wat ze van de Ocean Club vonden en een klein beetje van het verhaal.

Vanaf aflevering 3 vond ik The Disappearance of Madeleine McCann wel interessant worden. Je ziet rechercheurs die hebben meegewerkt in Portugal maar ook in Engeland en je ziet ook andere mensen die betrokken zijn geweest bij deze zaak. De ouders van Madeleine, Gerry en Kate McCann, die zie je niet spreken in de docu maar je ziet wel beelden van tv beelden bijvoorbeeld.

Iets verder in de docu over Madeleine McCann..

Ongeveer bij de derde aflevering zie je ook meer van de tijdlijn die de McCann’s en hun vrienden beweren te hebben gedaan, je ziet dat ze met een speciaal getrainde hond het ‘beruchte’ appartement 5A ingaat en die zogenaamde sporen ruikt. Ik ga niet alles verklappen omdat ik vind dat je het gewoon zelf moet kijken als je het interessant vindt.

Er zijn bepaalde momenten dat je wel echt denkt dat de ouders ermee te maken hebben en dat ze ook de bewijzen opnoemen die er zouden zijn. Als je door blijft kijken dan is het verhaal helemaal anders en krijg je ook te zien en te horen welke ‘bewijzen’ die er waren uiteindelijk helemaal niet kloppen en dus niet gegrond zijn. Je ziet nog beelden van de FBI die ingeschakeld is en welke sporen die hadden gevonden. Maar ook mensen die zichzelf aanboden om te helpen en uiteindelijk dingen voor het geld deden en niets wisten. Of iemand zijn naam die gezuiverd wordt en die in het begin wel verdachte was.

Mijn mening

Ik vond het een hele interessante docu om naar te kijken maar eerlijk is eerlijk; het was wel moeilijk om erin te blijven de eerste paar afleveringen. Pas vanaf aflevering 3 vond ik het wel interessant en ben toen echt aan de tv gekluisterd geweest. Je ziet veel wat mensen nog niet wisten (denk ik) en ook is het verschrikkelijk om te zien wat die ouders allemaal over zich heen hebben gekregen in die tijd. Het was zeker interessant, maar het wijkt af naar andere zaken en is op sommige punten toch wel iets te langdradig vind ik.

Wat vind jij van The Disappearance of Madeleine McCann?

Lees ook:
Netflix nieuwkomers december 2016.
The Kelly Family Over The Hump Tour naar Nederland en België!
Videoland en Judas, wat keek ik en kijk ik op dit moment?
Wat vind ik van Fuller House op Netflix?

Geverifieerd door MonsterInsights