Tele lens met 8x zoom voor je mobiele telefoon

tele lens voor op je mobiele telefoon

Een tele lens voor op je mobiele telefoon, heb je daar al eens van gehoord? Ik ontving voor een review deze tele lens met 8x zoom die te bevestigen is op je mobiele telefoon. Klinkt interessant, want ik wilde natuurlijk ook weten of dit wel echte werkte als gadget freak. Heel gemakkelijk (dacht ik) de tele lens op mijn Huawei P20 Pro te bevestigen maar dat is dus nogal een dingetje op zich. Uiteraard heb ik ook foto’s die zonder zoom zijn gemaakt en mét het tele lensje bevestigd op m’n mobiel.

Tele lens voor mobiele telefoon

tele lens mobiele telefoon

tele lens mobiele telefoon front

tele lens mobiele telefoon

En dit is hoe de tele lens voor je mobiele telefoon eruit ziet van dichtbij. Zoals je kunt zien is het best wel een redelijk groot ding die je bevestigd. Denk ook niet dat het heel handig is om altijd foto’s mee te maken, maar wel leuk om zo nu en dan eens mee te nemen. En natuurlijk leuk als je daadwerkelijk kunt inzoomen om leuke dingen dichterbij te krijgen en op de foto te zetten. Over het algemeen vind ik het niet heel storend dat hij zo groot is. Wat ik wel lastig vind is het bevestigen van de camera op de telefoon.

Waarom het lastig is? Je zult de lens van de camera natuurlijk precies over de lens van je telefoon moeten zetten. Dit lijkt heel makkelijk maar dit is het nog niet. Ik zet mijn camera aan en zet vervolgens de lens erop. Dan kijk ik ondertussen op het scherm van mijn telefoon om te kijken of de tele lens voor mijn mobiele telefoon niet de camera bedekt. Dan kun je namelijk geen foto’s maken, haha. Ook heb ik geprobeerd de lens eraf te draaien en als de klem goed zit, de lens er weer op te draaien. Dit werkt ook niet omdat je dan de klem weer verschuift en hij alsnog over je camera heen valt.

Tele lens mobiele telefoon – voor & na foto’s

tele lens mobiele telefoon zoom sample pictures

Hier zie je een foto die ik maakte vanaf de ene kant van mijn huiskamer waar je naar mijn tuin toe kijkt. Op de vensterbank heb ik dit leuke industriële ‘kastje’ met een potje nep bloemen erop. Je ziet hoe goed je kunt inzoomen, maar je ziet ook dat het nogal vervormt wordt. Dat is wel erg jammer.

tele lens mobiele telefoon zoom sample pictures

Ook vond ik het wel leuk om dit te testen. Als je vanuit mijn raam kijkt dan kijk ik op een veldje en een hofje. Op de foto links zie je heel in de verte als je goed kijkt deze lantaarnpaal met het naambordje van de straat erop. Als ik hem helemaal inzoom en scherp stel dan kom ik tot dit resultaat wat je rechts ziet. Niet heel slecht op zich, maar nu zie je ook nog eens de randen van de lens op de foto. Dit bedoelde ik dus met dat het lastig is deze te bevestigen.

tele lens mobiele telefoon zoom sample pictures

En dit is de tele lens voor de mobiele telefoon vanaf de kant van mijn kast en tv gezien. Wederom zie je bovenin helaas de rand van de camera, maar ik moet zeggen dat mijn laptop en het blikje wel scherp zijn op zich. De spiegel zie je wel vervormen net als het canvasdoek daarboven. En ja, dat is mijn kat ­čÖé

De tele lens voor je mobiele telefoon is dus erg leuk, maar je ziet wel wat vervorming in de beelden en het is lastig de lens te bevestigen aan je telefoon. Om er echt hele professionele foto’s mee te maken? Nee, dat niet. Maar het is een leuke gadget voor €19,95 bij Smartphonehoesjes. Daar kun je ook terecht voor hoesjes, een iPhone Xs max hoesje of een iPad Pro 12.9 hoes. Net wat je wilt dus.

Wat vind jij van het resultaat van deze tele lens voor je mobiele telefoon?

Lees ook:
6 redenen waarom je geen spiegel reflex camera nodig hebt voor je blog
eBay close up filters spiegelreflex camera
Foto’s met mijn Canon 40mm F2.8; verrast!
Valentino schoudertas van zwart leer met gouden accenten

7 Reacties

 1. 19 maart 2019 / 18:46

  Hm ik vind de na foto’s ook een beetje wazig zo, haha! Het idee is leuk maar resultaat is helaas niet m’n centjes waard ­čśŤ

 2. Mieke | mieksmind
  15 maart 2019 / 18:47

  Op de 1e foto dacht ik jezus die is groot maar het valt wel mee haha. Ik vind het resultaat niet top, zelf zou ik het niet aanschaffen

 3. 15 maart 2019 / 15:42

  Ik vind dat wazige, haast analoge effect aan de randen van de foto juist leuk, haha!

  • Mariska
   Auteur
   15 maart 2019 / 17:35

   Ja dan is het een leuke lens, haha! Ben toch meer blij met de zoom camera die ik laatst heb gekocht haha.

 4. 15 maart 2019 / 12:28

  Ik heb precies dezelfde lens ook getest (en nog twee andere zoomlensen), maar ik vond bij allemaal het resultaat tegen vallen. De foto’s zijn vaak grotendeels onscherp. De randen van de lensen zijn te zien. En de belichting gaat hard achteruit. Ik hoop dat ze daar nog eens een goed oplossing voor verzinnen, want dat zou ideaal zijn om op je telefoon een goede zoomlens te hebben.

  • Mariska
   Auteur
   15 maart 2019 / 17:35

   Ja precies, het lijkt ook echt een ideale oplossing maar helaas is de perfecte uitwerking er nog niet.

 5. 14 maart 2019 / 19:54

  haha wat super leuk en handig vooral op vakantie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.