Mijn onzekerheid: gewicht en postuur

normaal

Oké, dit is best wel een persoonlijk artikel en ik vind het heel erg lastig om over te schrijven en vooral ook toe te geven. Er zijn heel veel mensen die iets aan zichzelf niet zo mooi vinden, ergens niet helemaal tevreden over zijn of zelfs iets laten veranderen. Vaak wimpel ik het weg en durf ik het niet echt toe te geven, maar ik ben erg onzeker over mijn uiterlijk. Met name mijn postuur eigenlijk en mijn onzekerheid over gewicht. Gekke is dat ik mensen helemaal niet ‘raar’ vind die wat voller zijn. Een van de voorbeelden is Maite Kelly, die vroeger ook bij The Kelly Family zat/zit. Zij is ook stevig en heeft haar eigen collectie bij Bonprix , wellicht kennen jullie dit :) Super leuk gekleed en dat vind ik trouwens ook van andere mensen die een vol(ler) postuur hebben. Zoals ik het omschrijf bedoel ik het niet naar, maar weet niet zo goed hoe ik het anders moet omschrijven.

Maar dan ga je toch afvallen?

Ja, dat heb ik meerdere malen geprobeerd. Ik heb Weight Watchers geprobeerd en ook Herbalife heb ik geprobeerd. En voor mij werkt dit niet. Waarom niet? Ik ben dol op lekker eten en lekker drinken. En niet alleen dat.. als ik stress heb eet ik, als ik me alleen voel eet ik, als ik blij ben eet ik, als ik ergens moet wachten eet ik. Nu zul je denken, ja je bent gewoon verslaafd aan eten? Nou, zo erg is het allemaal ook weer niet, maar ik hou van lekker eten. Elke keer als ik vol goede moed begin met afvallen, dan val ik altijd weer terug. Als er iets rottigs gebeurt stop ik er weer mee. Het afvalleen lukt mij dus gewoonweg niet. En waar een wil is, is ook een weg is altijd mijn lijfspreuk, maar het lukt me gewoon niet. Ik eet zeker niet de hele dag door, maar het is gewoon wel vaak.

Je bent mooi zoals je bent

Dit is zeker een gedachte van mij ‘je bent wie je bent’. Ik ben van mening dat ik nu precies hetzelfde ben qua karakter als dat ik 30 kilo af zou vallen. Er zijn dagen dat ik helemaal niet onzeker ben en me ook echt aan deze gedachte vast kan houden ‘je bent wie je bent’. Als ik in de spiegel kijk valt het allemaal wel mee, maar als ik mezelf van kop tot teen op de foto zie staan schaam ik me soms op een of andere manier. Dan gaan dus echt de gedachten door mij heen dat ik moet afvallen, dat ik te dik ben en dat er echt iets moet gebeuren. Walgen van mezelf is het zeker weten niet, maar ik schrik dan toch wel. Een kledingmaat zegt niets over jou als persoon namelijk en dat weet ik ook. En daarbij speelt het dunne haar dat ik heb ook niet mee, verschrikkelijk vind ik dat! Maar oké daar gaat mijn blogpost niet over. Je bent mooi zoals je bent. De ene dag heb ik schijt aan iedereen en houd ik dit vast, de andere dag ben ik zo onzeker als ik weet niet wat. Ik zou willen dat ik mij niet onzeker hierover zou voelen. De ene dag boeit het me niet, de andere dag verban ik het liefst alle foto’s van mijn Facebook. Op onderstaande foto heb ik mezelf af laten knippen..

siepelrock onzekerheid gewicht

Op deze foto sta ik links, mijn zusje in het midden en een vriendin rechts. Toen deze foto gemaakt werd en ik zag hem.. heb ik mezelf eraf laten knippen. Vond (of misschien wel vind), mezelf hier zo lelijk op staan. Dit is nou typisch een voorbeeld van wat ik bedoel. Ik voel mezelf de vetklep op de foto, terwijl dat helemaal niet hoeft. Nu zegt een kledingmaat vrij weinig en toch kijk ik er naar. Is het erg dat ik voor de bovenkant maat 42/44 heb? En voor mijn broekmaat 33 heb van H&M? Of dat ik zo’n 94 kilo weeg? Ja, het is zeker overgewicht en soms heb ik daar last van. Om deze getallen te noemen schaam ik me absoluut niet. Het is gewoon dat het een grote onzekerheid voor me is, terwijl dit waarschijnlijk helemaal niet nodig is. En ja, je bent mooi hoe je bent. Maten maken niet uit. Of je nu 50 kilo of 150 kilo weegt, je karakter blijft hetzelfde.

Ooit heb ik iets heel gemeens gehad trouwens. Iemand was jarig op het werk waar ik toentertijd werkte en deelde gebak uit. Eind van de middag was er nog iets over en we pakten allemaal een tweede. Op het moment dat ik een tweede pakte zij een van de mensen op mijn werk tegen me: “Maris, misschien kan je beter een appel pakken, dat is veel gezonder!”. DES DUIVELS was ik. Hoe kan je zoiets als grapje proberen over te brengen?

Normaal ben ik echt een doorzetter en wil ik alles oplossen waar ik niet tevreden over ben. Afvallen lukt mij dus niet. Misschien zijn er een aantal die dit niet begrijpen, maar dit is wel hoe het zit. Misschien is de knop bij mij niet ver genoeg omgedraaid, is mijn wil niet groot genoeg of zie ik verder geen problemen.

Ik wilde dit eigenlijk gewoon van me afschrijven. Erover praten doe ik namelijk eigenlijk niet echt en het is toch fijn om het kwijt te kunnen. Reacties op deze blogpost zijn natuurlijk meer dan welkom, maar het is niet zo dat ik medelijden probeer te krijgen ofzo. Respectloze reacties worden dan ook zonder pardon verwijderd. Een goede discussie is niet erg, maar respectloze reacties wel.

Lees ook:
6 redenen waarom afvallen niet lukt
Maar ik ben 32 en heb geen kinderwens
Mijn favoriete thee (o.a. Celestial sleepytime & Kruidvat)
11 dingen die niet bij mij passen

Bedankt voor het lezen! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *