11 dingen die niet bij mij passen

dingen die niet bij mij passen

We hebben allemaal wel dingen die wel en niet bij ons passen. Zo schreef ik eens dat ik geen ‘meisje meisje’ ben. Daar kan ik me eigenlijk nog steeds wel bij aansluiten eerlijk gezegd. Er zijn zo nog meer dingen die echt helemaal niet bij mij passen. Het leek me leuk om er eens een artikel over te schrijven omdat ik zeker weet dat er meer lezeressen zijn die ook dingen uit deze lijst herkennen 🙂 Ben benieuwd!

Dingen die niet bij mij passen

Geen merkkleding
Merkkleding is ook niet zo aan mij besteed eerlijk gezegd. Ik heb er gewoon niet zoveel mee en vind het vaak zonde voor mijn geld. In mijn kast zul je gerust iets vinden wat een merk heeft maar bijna niet. Als ik iets leuks zie bij bijvoorbeeld Action koop ik het ook gewoon en schaam me er niet voor. Mijn broertje daarentegen heeft wel zo goed als altijd merkkleding. Hij vindt dat wel lekkerder zitten en heeft ook altijd merk boxer shorts. Het moet echt ook merk zijn anders draagt hij het niet. Wellicht dat hij terecht kan bij Hemd voor Hem, daar hebben ze genoeg keuze in ieder geval.

Matchende setjes
Ik weet dat veel vrouwen echt van matchende setjes ondergoed houden. Als je in mijn kledingkast kijkt dan kun je dat dus niet terugvinden. Misschien omdat ik gewoon vrijgezel ben zonder boeiend leven erbij, maar het is ook niet iets wat perse moet. Ooit zei een oud collega eens: “Ik draag altijd setjes. Stel je voor dat er iets gebeurt en ze moeten je kleding openknippen”. Ehhh.. nou.. daar denk ik niet aan en als het een kwestie van leven en dood is denk ik echt niet na over mijn ondergoed.

Helemaal strak in pak
Een man strak in pak vind ik wel mooi om te zien, maar zelf ben ik helemaal niet zo. Een tuniek heb ik weleens aan of met kerst zelfs een heus zwart kanten jurkje, maar helemaal in pak en elke dag netjes.. nee. Geef mij een spijkerbroek, leuke trui en mijn Sendra laarzen en ik ben helemaal blij.

Geordend
Ik ben alles behalve geordend. Ordenen komt gewoon niet zo in mijn woordenboek voor eerlijk gezegd. Voor zover ik me kan herinneren is mijn slaapkamer ook altijd een rommel geweest, toen ik klein was al. Mijn huis is op dit moment trouwens niet anders. Het is niet vies, maar gewoon een beetje chaotisch en rommelig. En dan nog maar niet te spreken over mijn auto, haha. Zal nooit veranderen denk ik.

Alles spik en span
Eigenlijk heeft dat wel een beetje te maken met het antwoord hier boven. Ik leef absoluut niet in een zwijnenstal, maar door bijvoorbeeld het grit uit de kattenbak lijkt het snel vies. Daar komt bij dat ik een antraciete stenen vloer heb waardoor je dat grit nog sneller en beter ziet liggen. En ja, ik ben niet iemand die nu eenmaal niet elke dag met de stofzuiger door het huis loopt.

Geld sparen
Hier ben ik dus echt heel slecht in. Geld sparen en ik zijn geen vrienden. Ik geloof wel dat als ik het echt wil of moet ook wel kan, maar voor nu heb ik het motto: ik spaar geen centen maar mooie momenten. Wil echt het liefst zoveel mogelijk herinneringen maken, zelfs al heb ik niet zoveel geld op een bepaald moment.

Series kijken
Overal om me heen hoor en lees ik mensen die echter wel meerdere series volgen. Zelf ben ik totaal niet zo. Het enige dat ik volg is Goede Tijden Slechte Tijden als ik thuis ben en van die programma’s als Moord of Zelfmoord, Verslaafd, Undercover in Nederland en dat soort dingen. Ooit ben ik eens begonnen aan Orange is the New Black, maar ik geloof dat ik er na 3 afleveringen al mee gestopt was. Ik kan het gewoon niet opbrengen omdat ik veel liever bezig ben met m’n laptop en dan kijk ik met een half oog naar de tv. Wel heb ik Videoland Echte Penoze gekeken en Netflix 13 Reasons Why.

Maar 1 koekje pakken
As we speak heb ik dus al 4 koekjes achter m’n kiezen. Het zijn van die spritsen waar dan bovenop wat van dat harde glazuur zit. Eigenlijk kan ik dus dat hele pak in een keer leeg eten maar dat doe ik maar niet. Pak straks wel een paar mandarijntjes. Het is natuurlijk slecht en daarbij krijg ik dan ook last van maagzuur. Daar heb ik ook geen zin in. Maar ik ben gewoon een lekker bek en ken niet echt een rem zeg maar… past op de lijst met dingen die niet bij mij passen 🙂

Anoniem online
Je ziet het heel vaak. Bijvoorbeeld op verschillende fora, reacties onder blog artikelen of op YouTube. Anoniem lekker iemand de grond in trappen en belachelijk maken. Dit is ook iets wat niet bij mij past. Sowieso zeg ik niet zo heel veel dingen over anderen op social media. Als ik iemand niet leuk vind dan volg ik diegene gewoon niet. Klaar. Wat bereik ik ermee als ik online iemand de grond in trap? Dan heeft diegene een rot gevoel en ik heb er echt helemaal niks aan.

Kleding shoppen
Hoewel veel vrouwen om mijn heen het liefst hun werk maken van kleding shoppen heb ik er zelf niet heel veel mee. Af en toe bestel ik eens iets online en heel af en toe pas ik iets in een winkel, maar daar blijft het wel bij. Heel vaak vernieuw ik mijn garderobe niet. Ook dit zijn dingen die niet bij mij passen.

Roken
Iedereen om mij heen rookt en ik heb hier eigenlijk nooit echt behoefte aan gehad. Mijn vader heeft altijd gerookt, mijn zusje (is nu een week gestopt), mijn moeder en ook mijn broertje rookt. Vaak denken mensen dat ik dan ook wel rook, maar nee dus. Hoewel ik wel vroeger stiekem rookte en heel af en toe nog wel eens een sigaret opsteek als ik gezellig in de kroeg sta. Dat is echt maar op 1 hand te tellen in een heel jaar.

En dat was mijn lijstje met dingen die niet bij mij passen. Hopelijk herken jij jezelf ook in een van deze dingen?

In welke punten herken jij jezelf?

Lees ook:
Mijn week in foto’s #26 (eindelijk naar het ziekenhuis en dat hamsteren)
Series die ik volg in de herfst op dit moment
Instagram tag

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook