Bol.com partnerprogramma, aanrader!

by Mariska

Eerder schreef ik al verschillende artikelen over affiliate links en omdat ik dit heel interessant vind, ga ik er nog eens over schrijven. Dit keer ga ik het hebben over het bol.com partnerprogramma en waarom dit voor een bloggen heel erg interessant is. Eigenlijk had ik mij vanaf het begin van deze blog aangemeld, maar toen stond het op een laag pitje. Steeds meer ging ik me erin verdiepen en nu ben ik sinds een tijdje om. Als je het goed aanpakt kun je er best leuk mee verdienen denk ik. Nu ligt dat natuurlijk ook wel een beetje aan het koopgedrag van je bezoekers en ook wel aan je bezoekersaantallen. Ik ga mijn ervaring in ieder geval delen en geef daarbij ook wat tips over dit bol.com partnerprogramma.

Waarom het bol.com partnerprogramma gebruiken?

Allereerst is het een gemakkelijke manier om affiliate links te gaan gebruiken. Als je je registreert wijst het eigenlijk wel voor zich. Je hebt promotiematerialen als banners (zie mijn sidebar), je kunt affiliate links aanmaken en je kunt ook bijvoorbeeld affiliate links aanmaken met een productafbeelding erbij. Verschillende mogelijkheden dus. Daarbij is bol.com heel erg breed en hebben ze bijna alles wat je kunt bedenken. Je kunt dus linken naar de producten waar je over schrijft. Schrijf je over de Kneipp Silky Secret lijn? Maak een affiliate link aan! Ik zou zeggen neem een kijkje op bol.com en je ziet duizenden producten waarvan je een link kunt verwerken in een artikel over een product(en). Genoeg kans dus dat jij het product of producten vindt waar je over schrijft.

Leuk, maar je moet toch heel lang wachten op uitbetaling?

Nou, dat is dus bij het bol.com partnerprogramma niet zo! Waar je normaal minstens €25,00 zou moeten hebben opgespaard om in aanmerking te komen voor een uitbetaling, betaalt bol.com je al uit bij €10,00! Als jij de grens van meer meer dan €10,00 hebt bereikt, zal je worden uitbetaald. Het kan zijn dat je dat uiteraard niet direct de eerste maand hebt, maar het is goed te doen. Als ik kijk naar mijn verdiende commissies, dan zit ik gemiddeld tussen de €0,50 en €0,80 commissie. Het kan dus lekker oplopen als er mensen via jouw links iets kopen.
Waarschuwing: het is niet toegestaan om zelf iets te kopen via die link.

En natuurlijk een voorbeeld


Dit is hoe het overzicht eruit zien, het statistieken dashboard. De commissie die ik heb verdiend heb ik even vervaagd, maar de rest mogen jullie gewoon zien! Je ziet over een periode van 14 dagen hoeveel orders er via jouw link(s) zijn geplaatst en hoeveel producten dit bij elkaar waren. Verder zie je het aantal vertoningen van het promotiemateriaal, het aantal klikken op dit materiaal en nog wat uitkomsten. Het is ook mogelijk om te filteren op verschillende periodes bijvoorbeeld. Daarvoor klik je op ‘bekijk volledige rapportage’. Op die manier heb je nog veel meer inzicht. Altijd interessant om te zien :) Je kunt in het ronde diagram zien uit welke productgroep de verkopen zijn. Ook leuk!

Ik ben erg benieuwd of jullie al gebruik maken van het bol.com partnerprogramma! Dit is geen gesponsorde post trouwens, dit is puur informatief als tip. Nu heb ik het belangrijkste verteld en uitgelegd en ik denk dat je het beter begrijpt als je een account maakt en wat rond gaat kijken. Het is allemaal niet zo moeilijk namelijk :) Als je een vraag hebt mag je het ook in de reacties stellen, dan probeer ik zo snel mogelijk antwoord te geven.

Lees ook:
9 dingen die je kunt doen om je blog te verbeteren
20 redenen waarom je je nooit verveeld als je een blog hebt
Betaalde content op een blog vervelend en tv niet?
Supertip voor bloggers: geld verdienen met linkpizza

TIP: net zoals ik in mijn disclaimer heb gezet, zet erbij als je affiliate links gebruikt ;)

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?