Marktplaats of plaatselijke Facebookgroepen, wat werkt echt?

marktplaats of plaatselijke facebookgroepen

De laatste tijd ben ik weer erg bezig met mijn huis opruimen, bedenken wat ik wel en niet nodig heb en gewoon ruimte maken. Ik woon vrij klein en sinds begin dit jaar eigenlijk wil ik het gewoon wat rustiger maken en gezelliger. Ik heb gemerkt dat mijn huis heel vol stond en het daardoor ook wat drukker werd voor mezelf, gewoon in mijn hoofd ofzo. Het begon met het te koop zetten van mijn elektrische haard die eigenlijk iets te groot was. Al heel lang wilde ik zo’n ding maar het bleek gewoon net teveel te zijn en te groot. Erg jammer. Zo heb ik nog meer spullen te koop aangeboden, waaronder een groot beauty pakket, een pakket met allemaal tekenspullen die ik ooit voor mijn bullet journal had, schoenen die ik niet meer draag en de grote krabpaal die ik kocht toen ik hier ging wonen. Inmiddels heb ik gelukkig wat spullen kunnen verkopen en dat is natuurlijk altijd fijn. Maar wat werkt er nu het beste voor mij; Marktplaats of plaatselijke Facebookgroepen? Wat als je krap bij kas zit, kun je het beste spullen verkopen die je niet meer gebruikt.

Ervaringen met Marktplaats

Ik heb al vaker spullen verkocht via Marktplaats, maar dit heeft niet mijn voorkeur. Op een of andere manier (en dat is natuurlijk niet bij iedereen) vertrouw ik de mensen via Marktplaats minder. Er is zoveel bereik en de berichten die ik ontvang als ik er bijvoorbeeld een iPhone op zet of niet akkoord ga met een bod zijn niet mis. Het laatste heb ik zelf geen ervaring mee, maar laatst nog iemand tegen mijn zusje. Mijn zusje bood iets aan, ging niet akkoord met het bod en die persoon kwam zo opdringerig en vervelend over en sloot af met ‘stik er maar in’. Of het toeval was of niet, een paar dagen later werden er eieren tegen haar raam stuk gegooid. Dat is toch apart? De mensen zijn daar wat asocialer vind ik. In de zin van niet op komen dagen (heb ik zelf wel meegemaakt), vervelende pusherige berichten sturen en niet normaal en netjes kunnen communiceren. Uitzonderingen daargelaten, want een paar dagen terug kwam er nog een hele aardige vrouw iets bij mij ophalen. Over het algemeen verkoop ik minder snel iets op Marktplaats dan via de plaatselijke Facebookgroepen.

Ervaringen met Facebookgroepen

Met plaatselijke Facebookgroepen heb ik een veel betere ervaring en heeft mijn persoonlijke voorkeur. Ik ben lid van een aantal Facebookgroepen uit regio Edam en Volendam en heb daar al best veel spullen verkocht. Ik vind de communicatie daar veel fijner, mensen reageren normaler en vaak kunnen mensen snel bij je zijn omdat ze in de buurt wonen. De communicatie verloopt denk ik beter omdat mensen niet anoniem zijn en zich daarom gewoon gedragen. Als voorbeeld wil ik geven dat ik een iPhone 8 plus verkocht en een meisje reageerde onder mijn artikel en haar vader daarin tagde. We stuurde onze gegevens over en weer en zij kwam diezelfde avond de telefoon nog ophalen met haar vader en kwamen ook uit de buurt. Zelf vind ik normaal namelijk ook niet prettig om alleen te zijn als er mensen langskomen, maar als ze uit de buurt komen voelt het ‘veiliger’. Snap je wat ik bedoel?

Het verliep heel fijn en met de andere mensen met wie ik heb afgesproken heb ik ook goede ervaringen. Sterker nog; ik heb voor zover ik me nu kan bedenken geen slechte ervaringen gehad met een verkoop via een plaatselijke Facebookgroep. Dat zegt ook wel wat. Ik denk echt dat mensen zich beter gedragen omdat iedereen het profiel van elkaar kan bekijken en er altijd bekenden van elkaar op Facebook zitten. En wat ik ook fijn vind aan Facebook is dat je privéberichten worden gefilterd op ‘berichtverzoeken’ van mensen die je niet kent. Op die manier hoef je niet te reageren en kunnen mensen niet zien dat je het hebt gelezen. Dat heb je op Marktplaats wel.

Wat zijn jullie ervaringen met Marktplaats en de plaatselijke Facebookgroepen? Daar ben ik wel benieuwd naar!

Lees ook:
Famke Louise Videoland documentaire, mijn mening!
TV abonnement opgezegd, hoe wat waarom?
Zo heb ik dus pittig wat geld verdiend van het weekend
Cashback en korting bij shopkorting.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *