Maar jij maakt dus vooral keuzes op je gevoel?

keuzes maken op gevoel

De afgelopen maanden zijn er wat dingen gebeurd waardoor ik me niet zo goed in mijn vel voelde. Je hebt al iets kunnen lezen in het artikel over waarom ik me gekwetst en verdrietig voelde, maar er speelden nog wat dingen. Inmiddels weet ik precies wanneer ik een hulplijn moet inschakelen en in dit geval deed ik dat ook. Ik belde de dokter op en maakte een afspraak bij de praktijkondersteuner om te praten over de dingen waardoor ik mij mentaal niet goed voelde. Me ervoor schamen dat ik dit heb gedaan doe ik zeker niet. En uit ervaring van een aantal keer hiervoor weet ik dat het me ook helpt. Keuzes maken op gevoel, dat is wat ik doe!

Photo by Brooke Cagle  on Unsplash

Keuzes maken op gevoel, dat doe je dus!?

Dit keer had ik alleen een intake bij de praktijkondersteuner die ik de vorige keer had en de vervolgafspraak was bij een andere vrouw. Hoewel het met de vorige zeker klikte was de tweede afspraak toch heel erg anders. Er kwam een jongere dame voor mij zitten, iets moderner en het gesprek verliep nét iets fijner. Dat kan en is alleen maar fijn en dat is geen aanval op de andere vrouw natuurlijk. We raakten fijn aan de praat en al snel waren het een aantal dingen die gelijk naar boven kwamen: het ziektebeeld van mijn vader en dat ik me dus gekwetst voelde door mensen die ik tot voor kort in mijn omgeving had. Dat hoofdstuk was bijna afgesloten en ik hoopte dat ik me er ook niet teveel van aan zou trekken.

Daarbij kwam het dat ik begon over het feit dat ik mijn vorige werk weleens miste qua collega’s en iets van ‘was ik maar nooit weggegaan’. Iets in die trant. Ik vertelde dat ik weggegaan was omdat ik een beter betaalde baan kon krijgen en eigenlijk mijn ontslag al had ingediend voor ik een nieuwe baan had. Dus ze kwam tot de conclusie dat het keuzes maken op gevoel bij mij van toepassing is. En toen ben ik daarover gaan nadenken en of ik dat dus vaker doe.

Conclusie is dat ik inderdaad veel keuzes op gevoel maak. Natuurlijk speelt gezond verstand ook een rol, logisch, maar veelal is het gevoel dat bij mij de keuzes bepaald. Er zijn altijd keuzes die ik anders had kunnen maken of waar mijn gevoel mij de verkeerde richting opstuurde, maar meestal niet. Het is ook voor mij niet heel moeilijk, het is er gewoon.

Oh, maar dat vind ik dapper en stoer!

Op het moment dat ik mijn baan had opgezegd en een nieuwe baan had gevonden zonder iets anders te hebben, hoorde ik een aantal keer dat mensen het een dappere en stoere keuze vonden. Ik antwoordde direct dat ik vond dat het wel meeviel. Het is een keuze die je maakt, mijn leven hangt er niet van af plus dat ik overal wel een oplossing voor vind. In dit geval bedoelde ik het zo, dat als de baan niets werd er wel een andere baan was waarmee ik geld zou gaan verdienen. Ik heb geen lease auto, geen relatie, gewoon een huurhuis en geen kinderen. De keuze was dus niet zo moeilijk maar ik vind mezelf ook niet perse stoer of dapper dat ik die keuze heb gemaakt toen.

Lees ook: Omgaan met teleurstellingen en je de mening van anderen aantrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *