Ik heb geen kinderwens, maar type suikertante?

geen kinderwens

De mensen die mij kennen weten dat ik geen kinderwens heb. Dit heb ik al heel vaak uitgeroepen en uitgelegd. Je wil niet weten hoe vaak ik dingen naar mijn oren geslingerd heb gekregen als: “Maar je krijgt er zoveel liefde voor terug!”. Ja, leuk, maar dan nog heb ik geen rammelende eierstokken. Ik ben eerder het type suikertante, denk ik. Dat deed ik vroeger al bij mijn neefjes, die gaf ik bijvoorbeeld met Sint Maarten niet een snoepje. Nee, daar stelde ik hele tasjes voor samen met leuke dingen en snoep.

Foto: Shutterstock/WindNight

Geen kinderwens dus

Geen kinderwens, nope. Vroeger had ik het al niet en inmiddels ben ik 34 en voel ik het nog steeds niet. Ik merk nog steeds dat ik erg gesteld ben op mijn vrijheid en dat ik die niet wil opgeven daarvoor. Eerlijk gezegd zie ik het gewoon niet zitten om altijd maar oppas te moeten regelen, alles te moeten overleggen, altijd maar rekening te moeten houden met een kind als je iets wil ondernemen. Ik schreef al eens over onafhankelijk willen zijn. Klinkt dat egoïstisch? Ik vind van niet.

Ik zie wel genoeg leuke babyschoenen bijvoorbeeld waarbij ik echt smelt, maar die koop ik dan liever voor een goede vriendin die net een baby heeft gekregen. Dat heb ik dan ook natuurlijk wel gedaan :)

Type suikertante: alternatief voor geen kinderwens

Nu omschreef ik mezelf als type suikertante, maar ik denk als je mijn broertje, zusje en anderen vraagt die dichtbij me staan dat ze hetzelfde zeggen. Mijn broertje wil heel graag kinderen en mijn zusje staat er ook wel voor open geloof ik. Eigenlijk weet ik nu al dat als mijn zusje en/of broertje kinderen mogen krijgen, dat ik die kinderen van top tot teen ga lopen verwennen.

Een nieuw shirtje hier, leuke schoentjes daar, spullen die ik weer niet heb kunnen laten liggen of die ik per ongeluk tegen kwam toen ik mijn online winkelmandje vulde. Sterker nog; ik zie het al helemaal voor me dat dit gaat gebeuren. Een paar uurtjes oppassen? Geen probleem, zo lang het maar geen hele nachten zijn.

Maar.. er is een maar.

Het is nu wel duidelijk dat ik meer het type suikertante ben voor de toekomstige kinderen van mijn zusje en vriendinnen, maar er is een maar. Deze is ook al vaak uitgesproken in mijn omgeving door mezelf. Mocht ik op een of andere manier toch zwanger raken (je weet nooit hoe of wat!), dan zal ik het nooit, maar dan ook nooit weg laten halen. Meer ga ik daar niet over vertellen, maar dat zou ik never nooit doen.

Heb jij een kinderwens of ben jij ook meer type suikertante?

Lees ook:
Ben je bang voor de tandarts of juist niet?
Wat vind ik van Fuller House op Netflix?