De mening van anderen, baseer jij je keuze daarop?

by Mariska

Van nature ben ik nogal een denker. Ik denk overal over en soms kan ik ook heel erg piekeren over alles, al is dat laatste wel een beetje aan het stoppen gelukkig. Piekeren is een van mijn slechte eigenschappen, maar dat had ik eigenlijk meer toen ik me nog niet zo goed in mijn vel voelde. De laatste tijd gaat het erg goed en voel ik me gelukkig. Ik ben me gelukkiger en beter in mijn vel gaan voelen mede doordat ik verhuisd ben in mei 2018. Een keuze die ik maakte voor mezelf en waar andere nogal een mening over hadden. De mening van anderen, wat heb ik daarmee gedaan? Heb ik daar mijn uiteindelijke keuze op gebaseerd? En zo zijn er meer situaties waarin de mening van anderen nogal om mijn oren werd gegooid en het voelde voor mij alsof die mening van anderen mij werd opgedragen en of ik gek was als ik er niet naar zou luisteren.

De mening van anderen toen ik ‘moest’ verhuizen

De afgelopen jaren ben ik een paar keer verhuisd die niet altijd bij iedereen in goede aarde is gevallen. Op het moment dat ik nog met mijn broertje samenwoonde en mijn zusje bij ons kwam omdat haar verkering uit raakte heb ik de keuze gemaakt weg te gaan. Voor mezelf, omdat ik het te druk vond met zijn drieën in één huis en 2 katten die er ineens bij kwamen. Mijn zusje kon nergens anders naartoe (wij kunnen niet naar onze ouders) dus zette wij haar natuurlijk niet op straat en omdat het voor mij niet werkte ben ik weggegaan naar Hoorn. Mijn zusje en broertje vonden dat beiden stom en raar in het begin en dat vond ik best wel lastig. Uiteindelijk heb ik aan mezelf gedacht en kwam het ook wel weer goed.

Vanuit Hoorn moest ik iets anders zoeken omdat de huiseigenaar (ik huurde particulier) terug wilde in zijn woning. Zijn goed recht, dus ik moest iets anders zoeken en een sociale huurwoning zoeken is nog niet gemakkelijk. Bij toeval kwam ik erachter dat ik al 12.5 jaar stond ingeschreven in regio Waterland (Purmerend, Broek in Waterland, Edam, Oosthuizen etc.) en dat is een hele lange tijd. Voordat ik hier in Edam ging wonen heb ik één andere bezichtiging gehad in Oosthuizen en toen kreeg ik dit huisje toegewezen. Daarmee heb ik erg mazzel gehad en was ik enorm blij mee. Als ik naar de mening van anderen had geluisterd dan had ik hier nooit gewoond. Want wat moest ik nou in hemelsnaam in Edam? Wat had ik daar? En dat was toch ver van Avenhorn? Gelukkig ken ik hier mensen, vind ik Edam en Volendam heel erg leuk en het is maar een kwartiertje rijden naar Avenhorn, misschien 20 minuten. En voor mij een van de beste keuzes die ik afgelopen jaren heb gemaakt.

Mening van anderen in het veranderen van baan

Bij mijn vorige baan ben ik in 2016 weggegaan nadat ik daar, met tussenpozen, bijna 12 jaar heb gewerkt. Op een gegeven moment was ik daar wel klaar mee. Ik werkte fulltime op een service afdeling, had een uur reistijd heen en een uur reistijd terug met openbaar vervoer, de hele dag vaak alleen maar klachten en in die tijd zat ik alles behalve goed in mijn vel. Alles ging eigenlijk op de automatische piloot want ik moest toch geld binnenhalen. Op een gegeven moment was ik er klaar mee en wilde ik minder werken, 32 uur, maar daar was binnen de organisatie geen mogelijkheid voor. Daarnaast gaf ik aan dat ik dan graag een andere functie wilde omdat ik wel klaar was met service, maar ook daarin werd ik niet serieus genomen en uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om wat anders te zoeken. Natuurlijk werd de mening van anderen weer om mijn oren geslingerd. Want waarom zou ik een andere baan zoeken? Ik had het daar toch goed? Ik had toch een goed salaris? En ik had toch een vast contract? Allemaal hartstikke leuk, maar op dat moment koos ik wel voor mijn eigen geluk. En kijk waar ik nu sta.

Nu werk ik bij een heel fijn bedrijf, heb hele leuke collega’s, doe iets heel anders wat ik veel leuker vind, werk zelfs 28 uur ipv 32 uur en ook heb ik meer ruimte voor mijn blog en vrije tijd. En als klap op de vuurpijl heb ik vorig jaar ook een vast contract gekregen. Ik ben natuurlijk heel erg blij dat ik niet naar de mening van anderen heb geluisterd maar gewoon mijn eigen weg ben gegaan. Mensen denken dat een vast contract iets is waardoor je bij een bedrijf moet blijven en ik vind dat niet. Mijn werkgeluk staat echt voorop en het heeft mij zeker goed gedaan om bij die organisatie weg te gaan. En niet alleen om de dingen die ik noem, maar ook andere dingen die ik naar mijn hoofd geslingerd kreeg die ik hier niet ga noemen. Oké eentje dan: ik ben niet slank en we hadden eens gebak en er was nog over. Een andere collega en ik wilde nog een stukje gebak pakken en mijn leidinggevende (lees: MIJN LEIDINGGEVENDE) zei tegen mij: Maris, misschien kun je beter een appeltje pakken. Of dat ik aan mijn buik geopereerd was, 3 wondjes had (lies, navel en buik) en niet kon zitten de hele dag op kantoor, zoveel mogelijk rust moest nemen en na een week er al weer was. Maar ik was wel afwezig, dus ziek, waarop ik antwoordde dat ik geopereerde was en als respons kreeg: Ja, maar je was wel ziek. Dat kan gewoon echt niet.

Je begrijpt dat ik de mening van anderen vaak wat links laat liggen en voor mijn eigen keuze ga en voor mijn eigen geluk kies. In deze 2 situaties heeft me dat alleen maar goed gedaan en dit zijn dan ook de 2 beste keuzes van afgelopen jaren. Het is mijn leven en ik weet wat ik wil.

Trek jij je veel aan van de mening van anderen?

Lees ook:
Lucky List #18 woning bezichtigen (daar woont een vriendin nu!)
Tag: car confessions
Te zorgzaam zijn, jezelf wegcijferen
Hoe word je gelukkig? Ik spreek vanuit eigen ervaring

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?