Hoe ik beter ben gaan slapen

hoe ik beter ben gaan slapen

Tijden lang heb ik niet goed geslapen. Ik sliep heel erg licht en werd al wakker als iemand de deurklink van mijn slaapkamerdeur al aanraakte. Het is vast een combinatie geweest van stress, een huis vol mensen en andere dingen aan mijn hoofd hebben. In het verleden ben ik ook best vaak verhuisd door privé omstandigheden en daarom vind ik het fijn dat ik nu lekker lang kan blijven in mijn huis in Edam. Ooit woonde ik zelfs op de Koemarkt in Purmerend (hét uitgaansgebied van Purmerend) en nu woon ik in een heel rustig hofje. Maakt dat nu echt verschil? Ik wilde gewoon beter gaan slapen.

Foto: Shutterstock /Photographee.eu

Wat heb ik allemaal geprobeerd?

Er zijn talloze dingen die ik heb geprobeerd. Uiteindelijk werkte die dingen maar even of helemaal niet. Of sterker nog; ik werd er nog onrustiger van en sliep dus nog slechter. De dingen die ik heb geprobeerd om beter te slapen:

  1. Supplementen. Ik heb wel een aantal slaapsupplementen gebruikt zoals bijvoorbeeld met Valeriaan of een ander goedje die je gewoon bij de drogist kunt kopen. Niets speciaals dus, maar ik merkte hele verschillende dingen. De ene keer werd ik er echt heel onrustig van en werd ik naar wakker en de andere keer sliep ik als een roos. Uiteindelijk ben ik hier dan ook mee gesopt. Ik hoorde goede dingen over cannabisolie, maar dat heb ik nooit geprobeerd.
  2. Vaste tijden. Het schijnt ook te helpen om een vast patroon vast te houden om beter te slapen. Dus elke dag om dezelfde tijd naar bed en dezelfde tijd weer opstaan. Ook dit heb ik geprobeerd, maar ik kan gewoon niet elke avond om dezelfde tijd naar bed. Als ik moe ben ga ik naar bed en als ik nog iets moet of wil doen ga ik later. Dus of het qua beter slapen goed werkt weet ik niet, maar niet voor mij in ieder geval.
  3. Geen mobiel naast je bed. Hier heb ik al heel erg veel over gehoord. Je zou namelijk beter slapen als je mobiel nie.t naast je kussen ligt of op je nachtkastje. Heb weleens geprobeerd om mijn mobiel in de woonkamer te laten maar dat is voor meerdere dingen niet handig. Ik slaap er ook niet beter van. Mijn mobiel wil ik binnen handbereik hebben voor als er wat is (al vaker meegemaakt), mijn wekker gebruik ik op mijn mobiel en vind het heel fijn om direct bij te lezen als ik wakker word. En vaak speel ik nog een spelletje voor ik echt ga slapen :) Ook hier merk ik geen nadelen van.
  4. Rustige buurt. Toen ik op de Koemarkt in Purmerend woonde dacht ik dat het voor mij een hel zou worden. Altijd rumoerig en vooral in de zomer en het weekend. Mijn kamer was ook aan de kant van de Koemarkt. Eigenlijk denk ik dat ik door die tijd wat vaster ben gaan slapen. De eerste maand was al dat lawaai irritant maar daarna sliep ik gewoon prima en was er niks aan de hand. Nu woon ik op een heel rustig stuk in Edam en dat is wel heel erg fijn. Natuurlijk hoor ik auto’s of mijn buren die naar het werk gaan, maar ik word er niet meer wakker van.

Ik denk dat dus dat het gewoon is verbeterd naarmate ik minder stress ervaar, beter in mijn vel zit en de rustige buurt speelt ook mee. Oké, behalve als het onweert want dan doe ik geen oog dicht.

Lees ook:
Hoe bevalt wonen in de grote stad?
Maris, je straalt! Huisje, baantje en beestje(s)
Deze dingen wil ik voor de winter klaar wil hebben in huis
Kringloopwinkel vondsten #2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *