Deze dingen wil ik voor de winter klaar wil hebben in huis

action stationary bronzen schaal

Zo, begin mei woon ik alweer een jaar in Edam! De tijd is echt gevlogen en dat komt natuurlijk ook omdat ik het hier zo enorm naar mijn zin heb. Mijn huis is echt mijn favoriete plek om te zijn. Dat komt natuurlijk ook door de inrichting, de ligging en dat het zo lekker centraal is. Mijn interieur is volledig mijn smaak maar er moeten zeker nog wat dingen gebeuren. Dingen die ik wil en dingen die echt wel moeten gebeuren. Een van de belangrijkste; gordijnen in de woonkamer.

Schilderen

Mijn huiskamer is redelijk oké en stoor me er niet aan, behalve dat boven mijn eettafel wel een andere kleur mag dan donkergrijs. Op een of andere manier vind ik het wat koud en koel ogen en wil juist wat meer sfeer. Nu heb ik 2 witte muren en 2 grijze muren, maar die boven mijn eettafel wil ik misschien wel een roze tint hebben. Welke roze tint weet ik nog niet precies, maar wel een die heel gezellig staat en gewoon wat meer sfeer geeft. Oudroze vind ik bijvoorbeeld heel mooi. Heel misschien behang maar ik denk toch verven.

Gordijnen

Ook moet ik echt gordijnen kopen . In mijn slaapkamer heb ik verduisterende gordijnen en dat is wel echt een uitkomst. Ik vind dat zo ontzettend fijn in de zomer en niet al het licht direct in de ochtend je slaapkamer in schijnt. Op een of andere manier slaap ik ook veel beter. Voor de woonkamer moet ik ook echt wel iets hebben voor mijn ramen. Ik woon op een hoek en bij het zijraam heb ik al wel een luxaflex hangen. Dat vond ik het meest noodzakelijke toen ik hier kwam wonen omdat er veel mensen langslopen en die van mij niet perse alles hoeven zien. Ook ligt mijn kat daar heel graag dus ik heb hem aan de onderkant een klein beetje open zodat hij naar buiten kan kijken. Maar bij mijn grote raam heb ik het echt nodig. Het staat niet alleen gezelliger maar het houdt ook een hoop kou tegen. Nu voel ik het af en toe tochten. Het plaatsen van een houten jaloezie wilde ik eerst doen, want dat vind ik mooier, maar vond ik teveel gedoe. Wellicht in een nieuwe woning want het straalt wel iets uit :)

Andere bank

In mijn vorige huis had ik zo’n mooie grote bank voor een prikkie gekocht op Marktplaats, maar helaas paste die niet in mijn nieuwe huis :( Erg jammer, dus die heb ik bij het grofvuil gezet en ik moest snel een andere bank. Ook op Marktplaats vond ik een wat kleinere, bruine bank met een lounge gedeelte. Dat lounge gedeelte wilde ik dus perse hebben alleen is hij wel wat klein vergeleken met de vorige bank. Deze kussens zijn jammer genoeg ook al wat doorgezakt in de loop van de tijd en de kat krabt maar al te graag z’n nagels eraan. De draak. Oh en deze bank had ik ook voor maar 3 tientjes gekocht uit een dorp verderop en ze kwamen hem nog brengen ook :) Score!

Mijn slaapkamer

Op dit moment is mijn slaapkamer toch wel een beetje een doorn in mijn oog en daar wil ik ook wat aan veranderen. De verduisterende gordijnen heb ik dus, ik heb een kledingrek en een Malm ladekast van Ikea waar ik mijn kleren in heb. Op zich prima, maar in het begin dacht ik dat het leuk was om een donkergrijze muur te hebben. Helaas vind ik dat toch niet zo mooi omdat het gewoon sfeerloos oogt. Als ik ga schilderen (of behangen, dat weet ik nog niet) dan wil ik denk ik ook een oudroze tint in mijn slaapkamer. Dat geeft net een wat frissere uitstraling en ook dat is evengoed wel goed te combineren. Mijn ene lange muur is namelijk gewoon wit dus ik wil niet alles één kleur en een witte muur breekt ook. Alles wit vind ik ook veel te koud en kil ogen dus dat wordt hem ook niet. Echt schilderen dus :)

Lees ook:
Je tuin of balkon gezellig maken voor de lente en zomer doe je zo!
Zó voorkom je koude voeten
De inspiratie voor de muren voor mijn woning
Kringloopwinkel vondsten #2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *