Dit is waarom ik nog heel lang in mijn huis blijf wonen + welke kleuren verf!

by Mariska

Zoals je weet woon ik sinds een jaar in een 2 kamer appartement in Edam. Eigenlijk wilde ik 3 kamers om een beetje ruimte te hebben en daar schreef ik dan ook over. Toch heb ik de laatste weken alles eens op een rijtje gezet. Het was namelijk al zo ver dat ik op Funda aan het kijken was en de website van sociale huurwoningen in Avenhorn en De Goorn aan het bijhouden was om te kijken of ik groter kon wonen. Een woning kopen in mijn eentje zit er (voorlopig) nog niet in. Hier in het westen van het land is het zó duur dat zelfs een garagebox in Edam verkocht wordt voor dik €30.000, kun je nagaan de huizenprijzen. Zo zag ik een één kamer appartement voor €165.000. Nou nee, dat kan en wil ik er ook niet voor betalen. Even op een rij waarom ik heb besloten nog heel lang in mijn huis te blijven wonen :)

  1. Centraal gelegen. Edam is niet heel ver van Amsterdam (2o minuutjes ongeveer) en ik tref het ook nog eens dat ik een bushalte echt recht voor mijn deur heb. Ik hoef hiervoor alleen de straat over te steken en die bussen rijden rechtstreeks naar Amsterdam (via Volendam) en ook nog eens naar Purmerend. Dan hoef ik niet nog eens over te stappen dus ergens is dat best wel een luxe. Zoals dat ik bijvoorbeeld weleens naar de Primark wil ineens. Dan stap ik in de bus en op Amsterdam Centraal hoef ik nog maar een klein stukje te lopen. Ideaal!
  2. Goedkoop. Ja, wat is goedkoop? De exacte prijs ga ik niet noemen, maar ik betaal nog geen €400 voor een hoekhuisje, klein tuintje, begane grond wat ook nog eens dichtbij Amsterdam ligt met alle gemakken op (loop)afstand. Alles bij elkaar heb ik zo’n 44 m2 en dat is inclusief een berging buiten aan mijn huis en berging binnen.
  3. Hoekappartement. Ook woon ik op een hoek waarbij ik uit kijk op een hofje. Zelf vind ik dat heel erg fijn omdat ik het idee heb ‘niet gevangen’ te zitten. En heb ik niet aan beide kanten buren wat ik ook wel erg fijn vind. Een hoek woont gewoon erg prettig en ik heb die mazzel gelukkig :)
  4. Begane grond met tuin. Eigenlijk heb ik altijd wel op hoogte gewoond; boven een winkel, boven een restaurant of in een maisonnette woning bijvoorbeeld. Niet erg, maar ik merk wel dat ik begane grond toch wel heel erg fijn vind. Je loopt naar je voordeur en bent binnen. Ook voor het sjouwen van meubels is het ideaal. Enige minpunt is wel dat ik niet met mijn slaapkamerraam open kan slapen. Mijn slaapkamer grenst aan de voordeur en ik moet er niet aan denken dat er ineens iemand in mijn slaapkamer staat. Dat is op een verdieping toch wel een fijner iets.
  5. Alles opknappen. Ik had al door laten schemeren dat ik toch wel wat dingen aan moet pakken en daar ben ik ook mee begonnen. Inmiddels heb ik mijn halletje een mooie oudroze tint gegeven (kleur ‘kruistocht’ van Gamma ), 2 radiatoren geverfd met speciale radiatorverf (kan tegen hitte),  wat plinten wit geverfd en ben ik begonnen mijn slaapkamer een donkerblauwe tint te geven. Dat is de kleur ‘bedankt’ van Gamma.

En nog meer opknappen..

En er staan nog meer dingen die ik wil en ga veranderen in mijn huis. Zo heb ik vandaag via internet 2 jaloezieën besteld. Een voor een klein raam in de huiskamer, een voor het grote raam in de huiskamer en nog een strengen gordijn voor bij de deur naar de tuin. Dan heb ik eindelijk na een jaar ook raamdecoratie, haha. Daarna is mijn tuin aan de beurt. Er staat nu een heg met coniferen vind ik super lelijk. Het verkleind mijn tuin, zorgt voor groene aanslag en ook nog voor veel spinnen en spinnenwebben. Mijn broertje gaat die er voor mij uithalen en een schutting plaatsen. Dat zal echt een hoop opknappen gok ik! Mijn tuin wordt daar iets groter van omdat die boompjes nu veel ruimte innemen en het staat veel netter. Als dat klaar is wil ik ook een nieuwe vloer laten leggen. Deze laminaatvloer heb ik ‘snel’ laten leggen toen ik hier kwam, maar is heel erg lelijk gelegd. Ik begin me er steeds meer aan te ergeren en aangezien het een klein huis is lopen de kosten voor een vloer ook niet heel erg hoog op.

Genoeg te doen dus, maar ik heb er helemaal zin in! :) En oh ja, de huiskamer ga ik ook opnieuw verven, maar ik gok dat dit als laatste aan de beurt is.

Lees ook:
Pimp je balkon of tuin met kunstgras!
Klusjes die ik makkelijk zelf kan in huis #klusser
Lucky list #17 (bank voor een prikkie en 12 jaar ingeschreven!)

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?