Shop mijn favorieten

Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto
Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto

Tuin of balkon, wat zou jij kiezen?

tuin of balkon

Zoals jullie weten ben ik best wel heel erg op zoek naar een sociale huurwoning en was ik een paar keer enorm dichtbij, maar helaas was het te duur of werd het net voor mijn neus weggekaapt door degene die een keuze mocht maken voor mij. Zijn of haar goed recht natuurlijk, dus mijn zoektocht gaat nog even door. Eerder had ik mezelf voorgenomen om voor een tuin te gaan, maar het blijkt nog wel wat lastig te zijn om met mijn positie een huis met een tuin te kunnen krijgen én ik wil ook niet meer te lang wachten. Dus ga ik voor een tuin of balkon? Beide hebben voor- en nadelen en voor mezelf heb ik dit eens op een rij gezet. Ik zou willen dat ik zo’n leuk balkonnetje had als op de foto trouwens, haha! Heb expres uit privacy geen foto gemaakt van het balkon van de woning waar ik nu woon.

Foto: Shutterstock

Tuin of balkon – Tuin

Eigenlijk heb ik nog nooit een woning gehad met een tuin, alleen toen ik bij mijn moeder woonde. Ik was toen een stuk jonger en we deden nooit wat met die tuin. We smeten onze fietsen er neer, liepen daar de tuin uit en op een blauwe maandag hebben we weleens buiten gezeten. Er stond ook veel rommel zover ik me kan herinneren. Toch kriebelt het ergens om wel een tuin te hebben. Hij hoeft niet groot te zijn, als ik er maar zo’n leuke picknicktafel kan neerzetten die ik vorig jaar kocht. Ondanks dat ik niet vaak in de tuin zat (en in het laatste huis op een groot daktterras), heb ik van die picknicktafel wel heel veel gebruik gemaakt. Ik vond het heerlijk om daar te zitten met mijn laptop onder de parasol. Een klein beetje gras, wat leuke plantjes en bloemetjes misschien en een waslijn om mijn was daar op te hangen. Of zo’n droogmolen. Het heeft dus wel echt iets!  Ergens denk ik wel dat je in een tuin iets minder privacy hebt dan dat je op een paar verdiepingen hoger op een balkon zit. Naar mijn idee heb je dan minder ‘inkijk’ en meer privacy met een balkon.

Tuin of balkon – Balkon

Een balkon heb ik wel altijd gehad. Bij mijn vader had ik een balkon toen ik er woonde en in de woningen waar ik heb gewoond. Dat vind ik dus ook wel leuk, want zoals je op de foto kunt zien kun je dat ook erg leuk aankleden. Een klein setje met een tafeltje en een paar stoeltjes, wat leuke bloempotten en plantjes en misschien wat kunstgras (waar ik eerder een artikel over schreef). Je kunt het natuurlijk nog leuker maken met tuinkussens (met sterren, haha) of een ander soort. Er zijn genoeg verschillende soorten, maten, kleuren en tuinkussens met printjes. Ik zie af en toe ook balkonnetjes in mijn omgeving die zo leuk zijn gemaakt met allemaal spulletjes. Het lijkt me ook leuk om gewoon zo’n hele grote plant daar neer te zetten zodat je een beetje het palmboom idee krijgt. Een balkon hoeft van mij niet perse super groot te zijn, maar het liefst wel waar ik wederom zo’n leuke picknicktafel kan neerzetten. Zoals je net las heb ik die wel erg vaak gebruikt in ons vorige huis. Daar hadden we dan ook wel een heel erg groot dakterras trouwens die je niet zo snel bij een sociale huurwoning krijgt. Tenminste, dat denk ik.

Wat zou jij kiezen een tuin of balkon? Of wat heb je nu?

deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties

 1. 6 december 2018 / 10:25

  Ik vind een balkon altijd zo knus en is heel mooi te stylen. Zelf heb ik een tuin die ik stiekem toch best groter zou willen. Maar aan de andere kant zit je er ook maar 3 maanden per jaar.

 2. 20 maart 2018 / 08:56

  Momenteel hebben wij een piepklein balkonnetje. Mij maakt het op zich niet zo veel uit; in m’n ouderlijk huis heb ik vrijwel altijd een tuin gehad, maar ik mis het niet ofzo. En al helemaal niet omdat ik in het midden van Antwerpen woon en we gemakkelijk naar een terrasje of een park kunnen gaan. 🙂
  Lees het laatste blogbericht van Jessica J. – Minimalism Challenge: week 1My Profile

 3. 19 maart 2018 / 22:04

  Ik heb jarenlang een groot balkon gewild en dat is wat ik nu ook heb. Ben er erg blij mee. Leuk artikel! X
  Lees het laatste blogbericht van Es – Top 5 Catrice Make-upMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   20 maart 2018 / 20:18

   Een groot balkon is wel fijn ja, heb je genoeg ruimte voor een mooie tuinset ook 🙂

 4. 19 maart 2018 / 11:22

  Ik zou kiezen voor een tuin omdat ik daar naar mijn idee meer mee kan. Momenteel heb ik geen tuin en geen dakterras of balkon.. Maar over enkele weken ga ik verhuizen en daar zal ik wel een balkonnetje hebben.

  Ik zet er een bijzet tafeltje neer, een planten etagere en een paar tuinstoelen. In de zomer bij mooi weer zal ik er ook een kleed neer leggen, lekker zonnen !
  Lees het laatste blogbericht van engelina – What’s in my bag #verhuis versieMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   20 maart 2018 / 20:17

   Een balkon is ook wel lekker 🙂 Heel veel succes met de verhuizing!

 5. 19 maart 2018 / 10:31

  Ik woon nu nog bij m’n ouders en heb hier een tuin, maar ik heb altijd geroepen dat ik ‘op m’n balkonnetje zitten’ ook wel leuk vind klinken. Zolang het maar één van beiden is en dat er een beetje zon kan komen, vind ik het geen doorslaggevend iets als mijn huisje een tuin of balkon zou hebben!

  • Mariska
   Auteur
   19 maart 2018 / 10:48

   Een balkon kan ook lekker groot zijn 🙂 Dit hadden we in ons vorige huis en was ook wel fijn!