Help, ik verveel me!

help ik verveel me

Help, ik verveel me!

Soms heb je van die dagen dat niks mee zit. Je hebt eigenlijk nergens zin in, maar toch wil je wat doen. Je weet gewoon niet waar je moet beginnen en verveelt je dood. Ik denk dat iedereen hier wel eens last van heeft. Ik probeer mezelf toch altijd te vermaken, zodat ik ’s avonds alsnog met een voldaan gevoel in bed lig. Hieronder vind je een aantal van mijn tips!

Foto: Shutterstock/Roman Samborskyi

  1. Ga naar buiten

Als ik me verveel blijf ik vaak binnen en zit ik maar voor me uit te staren. Ik probeer tegenwoordig vaker gewoon naar buiten te gaan. Even een blokje om in het park of in het bos of snel wat kleine boodschappen halen. Het kan heel simpel zijn. Om er meteen een ontspannend uitje van te maken kun je ook je favoriete playlist of een leuke podcast luisteren. Ga op in de muziek of het verhaal en kom helemaal tot rust. En natuurlijk heb je ook meteen wat beweging gehad. Dat kan ook nooit kwaad. Waar een smartphone allemaal wel niet handig voor is! Wanneer je je telefoon mee op pad neemt, is het wel handig om deze goed te beschermen. Dit doe je eenvoudig met een Motorola Moto Z4 Play hoesje. Laat je je telefoon plots uit je handen vallen, dan wordt je toestel in ieder geval goed beschermd tegen schade. Nadat je buiten bent geweest krijg je vaak weer wat nieuwe energie en heb je meer zin om dingen te ondernemen. Wat mij betreft is naar buiten gaan altijd een aanrader!

  1. Bak een boek uit de kast

Vroeger was ik er onwijze fan van, een boek lezen. Ik kon uren doorgaan. Tegenwoordig lees ik eigenlijk alleen als ik op vakantie ga. Zo ontzettend zonde! Ik probeer daarom tegenwoordig meer te lezen. Dan duik ik weer helemaal in het verhaal en waan ik me voor heel even in een andere wereld. Soms zie ik er nog wel eens tegenop, maar zodra ik de eerste paar bladzijdes heb gelezen, zit ik er weer helemaal in. Of ik nu met een dekentje op de bank of lekker buiten in de zon zit, het is altijd fijn!

  1. Pak je huis aan

Dit klinkt vast niet voor iedereen als een leuke bezigheid en dat begrijp ik maar al te goed. Het huishouden is nou niet echt een grote hobby van de meeste mensen. Het is ook niet een van mijn favoriete bezigheden, maar ik voel me wel altijd goed als ik het toch heb gedaan. Zelf vind ik het prettig werken om een lijstje te maken. Het gevoel wanneer je iets doorstreept wat je gedaan hebt vind ik heerlijk. Laat staan het gevoel wanneer je het hele lijstje af hebt! Schrijf een aantal dingen op die echt moeten gebeuren, zoals bijvoorbeeld de was of de keuken schoonmaken. Let er wel op dat het ook daadwerkelijk haalbaar is. Anders krijg je alsnog te maken met een teleurstelling als het niet lukt. Zet muziek op en ga gewoon aan de slag. De kunst is om er niet te veel over na te denken. Hoe meer je gaat nadenken, hoe minder zin je krijgt. Als je je lijstje af hebt, mag je jezelf daarna natuurlijk wel verwennen. Pak je tablet, plof neer op de bank en zet je tablet middels een iPad Air 10.5 hoes in de gewenste kijkhoek. Pak wat lekkers en zet een leuke serie of film op. Nu kun je met een voldaan gevoel lekker lui zijn en ontspannen!

  1. Uitgebreid koken

Als je niks te doen hebt, is het heerlijk om jezelf te verwennen met een uitgebreide maaltijd. Zoek recepten op van gerechten die je altijd al eens wilde proberen. Maak een lijstje van alle ingrediënten en ga naar de supermarkt. Zoek alles bij elkaar en ga thuis aan de slag! Zet je tablet in de keuken neer of pak je telefoon erbij zodat je eenvoudig het recept kunt volgen. Begin op tijd en neem er ook echt de tijd voor. Laat je niet opjagen, maar probeer te ontspannen. Ben je stiekem wat onhandig of wat klunzig? Zorg dan voor goede hoesjes voor je tablet en telefoon. Mocht je met je vieze vingers je telefoon of tablet willen bedienen of wordt het altijd een grote kliederboel als je kookt, dan is je telefoon in ieder geval goed beschermd tegen viezigheid. Na je harde werk kun je genieten van een overheerlijke maaltijd. Een echte beloning voor jezelf!

Dus geen HELP IK VERVEEL ME meer ;)

Lees ook:

Ik heb een zwak voor telefoonhoesjes
Alopecia Androgenetica, hoe heb ik dit ontdekt?
Tele lens met 8x zoom voor je mobiele telefoon