Klusjes die ik eigenlijk helemaal niet erg vind in huis

huishouden

Het huishouden doen is niet altijd even leuk. Toch zijn er klusjes die ik helemaal niet erg vind om te doen! Het leek mij leuk om er eens een positief artikel over te maken in plaats van het schrijven over rot klusjes in huis. Ook wel eens leuk, toch? Ik weet dat de smaken enorm verschillen, dus ik ben enorm benieuwd naar jullie ‘favoriete’ (zonder sarcasme) klusjes in het huishouden. Of nou ja, favoriet, klusjes die je niet erg vind om te doen!

Schoonmaken van de keuken

Zelf hebben wij helaas niet zo’n mooie keuken. Deze zit al in het appartement dat mijn broertje en ik huren en is echt heel erg oud. Niet mooi oud, zeg maar. Al zou ik zelf een keuken mogen uitkiezen om hem bijvoorbeeld te laten vernieuwen dan zou ik heel graag bij de bekende merken tussen de keukens gaan kijken. Je hebt echt enorme pareltjes! Dit weet ik omdat ik zelf in de keukens werk op dit moment 😉 een mooi groot fornuis, mooie Amerikaanse koelkast en zo kan ik nog wel even doorgaan.. het blijft tot nu toe bij dromen en het schoonmaken van de verouderde keuken. Maar dat vind ik voor nu helemaal niet erg. Vaatwasser in- en uitruimen vind ik ook niet erg. Als je je even kwaad maakt ben je zo klaar.

Was draaien en opvouwen

Eigenlijk vind ik alles wat met wassen te maken heeft niet erg. Het enige minpuntje dat ik al kan bedenken is het afhalen en weer opmaken van mijn bed. Dat vind ik wel vervelend. Maar de was van de wasmachine naar de droger dragen of ophangen en vervolgens opvouwen? Nee, geen probleem. ‘Ik doe het graag’ klinkt misschien wat overdreven, maar je snapt mijn punt. Er zijn écht ergere dingen, haha.

Stofzuigen

Stofzuigen is ook zo’n klus dat ik helemaal niet erg vind. Je loopt het huis heen en weer en zwaait wat over de grond met dat ding en klaar. Nu klinkt het alsof ik helemaal niet goed alle hoekjes pak, maar dat is niet waar, haha. Het is een beetje inspanning, oké, maar uiteindelijk stelt het helemaal niets voor. Net als het schoonmaken van de keuken; je moet je even kwaad maken en dan ben je met hooguit een kwartiertje door het huis heen. Althans, als je niet in een grote villa woont 😉

En het huishouden wordt nog minder vervelend als je gewoon leuke muziek aan zet. Zelf zet ik altijd de radio aan op de TV en dan het liefst apreski radio. Haha, echt van die uitgaansmuziek! Maar daar hou ik wel van.

Lees ook:
Hoe ik productiever moet worden? Check deze 3 dingen!
Maar ik ben 32 en heb geen kinderwens
Deze bijbaantjes heb jij ook gehad!

Goed, nu jullie! Wat vinden jullie het minst erg om te doen in het huishouden?

 

8 Reacties

 1. 19 april 2016 / 22:30

  Stofzuigen heb ik juist de grootste hekel aan van alle huishoudelijke klusjes. 🙂 Ik vind juist ramen zemen altijd wel leuk, maar verder kan ik niks bedenken aan schoonmaken en huishouden wat ik ‘niet vervelend’ vind om te doen.
  Lees het laatste blogbericht van Estrella – Waar je huis woontMy Profile

 2. 15 april 2016 / 18:09

  Het enige dat ik niet erg vind om te doen, is de ramen lappen. Al de rest doe ik eeeecht niet graag!
  Lees het laatste blogbericht van Lotte – 25 before 25: update #4My Profile

 3. 15 april 2016 / 00:44

  Ik doe altijd de was thuis, de keuken schoonmaken vind ik ook nooit zo erg.
  Stofzuigen vind ik wel kut, daar krijg ik echt halve paniekaanvallen van soms.
  Verder vind ik koken ook altijd wel leuk om te doen, is ook wel een huishoudelijk taakje toch?
  Lees het laatste blogbericht van ricardo – Klaar voor de zomer met een zonnebril van Polette!My Profile

 4. Dalinka
  14 april 2016 / 21:27

  Haha ik moest wel even lachen om je beschrijving van stofzuigen. Ik vind stofzuigen één van de betere huishoudelijke klusjes. Helemaal nu ik een nieuwe stofzuiger heb:-D De was doen vind ik ook niet erg. Dan bedoel ik was in de wasmachine stoppen, want ophangen en opvouwen vind ik dan wel weer verschrikkelijk haha. De keuken en badkamer schoonmaken of een doekje over alle kasten enzo halen vind ik opzich ook prima als ik eenmaal bezig ben. Er aan beginnen is lastiger;-) Maar muziek maakt inderdaad alles beter!
  Lees het laatste blogbericht van Dalinka – Hotspot | De LunchwinkelMy Profile

 5. 14 april 2016 / 15:03

  Het enigste wat ik niet zo leuk vind van het huishouden is strijken. Voor de rest vind ik alles wel okeej om te doen. 🙂 -x-
  Lees het laatste blogbericht van Marushi – OOTD | 2 piece beigeMy Profile

 6. 14 april 2016 / 14:42

  Stofzuigen vind ik ook niet zo erg, de keuken schoonmaken vind ik wel echt verschrikkelijk. De was doen vind ik ook prima eigenlijk.

 7. Joyce - LemonyLifenl
  14 april 2016 / 09:38

  Stofzuigen/dweilen/opruimen is inderdaad veel minder erg als de muziek lekker hard aanstaat!
  Lees het laatste blogbericht van Joyce – LemonyLifenl – PERSONAL UPDATEMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.