Mijn persoonlijke doelen voor de toekomst

persoonlijke doelen voor de toekomst

Mijn doelen voor de toekomst ben ik nu allemaal op een rijtje aan het zetten stap voor stap. Hoewel ik nog steeds het persoon ben van niet plannen, het allemaal wel zien en dat ik niet perse alles volgens het boekje wil doen. Toch moet ik echt als eerste even goed gaan sparen en dat kan ik doen bij mijn nieuwe baan. Een ding dat ik sowieso wil veranderen is de keuken in mijn huidige huurwoning.

Foto: Shutterstock/Aaron Amat

Mijn persoonlijke doelen voor de toekomst zijn…

houten keuken
  1. Een nieuwe grotere woning – ik woon nu iets meer dan een jaar in Edam in een kleine huurwoning en voor nu zit ik hier echt nog heel goed. Alleen met oog op de toekomst wil ik tocht uiteindelijk misschien wel iets kopen (en dat uit mijn mond!) of ergens in mijn oude dorp een groter huis huren. Wat weet ik nog niet zo goed, maar uiteindelijk wil ik wel groter wonen ja. Op verschillende websites ben ik al aan het kijken naar leuke woningen en de inrichting van die woningen. Het liefst heb ik een woning waaraan ik zo min mogelijk hoef te doen, bijvoorbeeld een mooie keuken. Een houten keuken vind ik echt super mooi, zoiets heeft mijn broertje nu ook in zijn eerste koopappartement en ik ben toch wel een beetje verliefd daarop geworden. Zo’n keuken vind ik echt heel erg mooi en ook erg sfeervol. Op bovenstaande foto is het een lichte keuken, maar persoonlijk zou ik dan kiezen voor een iets donkerdere tint voor het contrast. Dan zou ik het aanrechtblad (liefst licht marmer) kiezen en deze vol zetten met handige keukenapparaten. Wellicht ga ik op die manier het koken leuker vinden en beter onder de knie krijgen :)
  2. Goedgevulde spaarrekening – sparen heb ik de afgelopen jaren niet echt gekund en niet echt gedaan (eerlijk is eerlijk) en ik vind dat daar verandering in moet komen. Mijn blog is niet meer mijn bedrijf en ik ga weer fulltime werken tegen een veel beter salaris dan dat ik nu heb. Op die manier kan ik ook een mooi bedrag opzij zetten en dus goed gaan sparen voor een eventuele nieuwe woning in de toekomst. (interessant blog over sparen)
  3. Een betere auto – de auto die ik nu heb is gelukkig weer voor een jaar goedgekeurd, maar uiteindelijk wil ik toch ook wel geld apart zetten voor een betere auto. Heb er zelfs even aan gedacht om een auto te leasen maar dat is echt voor over een langere tijd om dat te bekijken.
  4. Mijn nieuwe baan – begin juni heb ik de eerste werkdag bij mijn nieuwe baan en krijg gelijk een contract voor langere tijd, maar niet vast. Ik wil dus heel graag verder groeien, meer zekerheid en natuurlijk kan dat nu mijn blog mijn bedrijf niet meer is.

Zoals je ziet heb ik best wel wat persoonlijke doelen die gelden voor langere tijd. Het is niet dat ik echt wil sparen voor één ding maar gewoon voor alles in het geheel. Dat is evengoed nog best wel een uitdaging, maar die uitdaging ga ik graag aan! Je kunt natuurlijk altijd gewoon een X bedrag sparen maar ik ben nu vooral aan het kijken welk spaarmodel me het meeste aanspreekt om er ook zoveel mogelijk uit te halen.

Wat zijn jouw persoonlijke doelen voor de toekomst?

Lees ook:
Mijn week in foto’s #10 (Daim, BECCA, rijbewijs)
Marktplaats of plaatselijke Facebookgroepen, wat werkt echt?
Wat onzekerheid met mij doet én wat ik er mee doe
Verhuisd naar Edam!