Gesponsorde artikelen op mijn blog, hoe wat en waarom

gesponsorde artikelen advertorials

Gesponsorde artikelen op mijn blog, advertorials, waarom doe ik dit? Vandaag leg ik je er alles over uit! Niet dat gesponsorde artikelen nodig zijn voor mij als blogger, maar ook voor andere bloggers die van bloggen hun bedrijf hebben weten te maken. Dit is soms nog weleens in opspraak. Bijvoorbeeld waarom er zoveel gesponsorde artikelen verschijnen of dat er ergens voor betaald wordt en dat lezers je reviews niet meer geloofwaardig vinden. Ik kan niet spreken voor en over andere bloggers, dus dit artikelen is puur vanuit mijzelf geschreven, met mijn mening en kijk hierop.

Foto: Shutterstock

Gesponsorde artikelen echt nodig?

Daar kan ik eigenlijk alleen maar volmondig ja op zeggen. Er zijn veel bloggers die van hun blog kunnen leven en eerlijk gezegd vind ik dat alleen maar mooi als je dat zo kunt doen. Nu blog ik niet fulltime (nouja, misschien wel als je alle uren bij elkaar optelt 😉 ), maar heb ik wel ‘luxe’ dat ik 4 dagen kan werken bij een baas in plaats van 5 dagen. Dit doe ik voor mezelf en mijn gesteldheid, maar financieel kan dat dus ook mede door de inkomsten van mijn blog. Nu het wat minder met me gaat en ik minder ga werken, ga ik dat natuurlijk ook merken op mijn inkomsten. Hoe minder je werkt hoe minder inkomen je hebt. Logisch. Eigenlijk kun je dus wel zeggen dat ik de inkomsten die ik met mijn blog verdien nu bijvoorbeeld kan gebruiken om mijn huur te kunnen betalen. Dat is dus positief in mijn ogen. Helaas kan ik van mijn blog niet helemaal rondkomen anders had ik zeker weten voor mezelf gaan werken. Op dat moment heb je natuurlijk nog meer inkomsten nodig, waaronder dus de gesponsorde artikelen.

Jij werkt toch ook niet voor niets?

Op het moment dat je een blog hebt alleen omdat je het leuk vindt, heb je waarschijnlijk geen intenties om er geld mee te kunnen verdienen. Misschien verdien je af en toe eens iets maar geen grotere bedragen. Natuurlijk niet erg als je het als hobby doet en kunt blijven doen 🙂 Op het moment dat je wel de intentie hebt om geld te verdienen met je blog, dan zijn gesponsorde artikelen heel erg fijn. Net zoals affiliate inkomsten of banner inkomsten, om maar een voorbeeld te noemen. Als je ingeschreven bent bij de Kamer van Koophandel dan heb je de stap gezet om geld te verdienen en vanaf dat moment zullen dus ook de inkomsten moeten en kunnen groeien. Moeten is een raar woord misschien maar je snapt wat ik bedoel. En laten we eerlijk zijn naar elkaar; jij gaat ook niet bij je baas aan het werk voor niets. Je komt niet op een ochtend binnen, werkt je 8 uur uit de naad en vervolgens krijg je niets aan het einde van de dag. Of de maand.

Grootste inkomstenbron

Voor mij zijn gesponsorde artikelen de grootste inkomstenbron en kan daar dus gedeeltelijk van leven. Daarnaast zie je ook wel banners op mijn blog van een bureau en Google Adsense maar dat brengt, als je het vergelijkt, niet zo heel veel op. Een gesponsord artikel schrijf je en blijft voor een bepaalde of onbepaalde tijd online op je blog. Banner inkomsten gaan bijvoorbeeld op het aantal views. Oh en mocht je de banners vervelend vinden, dan zet je je ad blocker aan 😉 Dus als jij boven een artikel ‘gesponsord’ ziet staan, dan kun je ervan uit gaan dat ik voor het artikel betaald heb gekregen. Op die manier kan ik niet alleen mijn blog gerelateerde zaken betalen (zoals een eigen server voor heel veel opslag en snelheid), maar dus ook mijn privéleven en daar ben ik enorm blij mee. Ook kan een review soms betaald zijn net zoals je vaker bij bloggers voorbij ziet komen. Of ik bloggers geloof als ze betaald krijgen? Ja! Als ik namelijk een advertorial zou moeten schrijven over een product wat ik niet fijn vind dan ga ik er gewoon niet over schrijven. Simpel. Ik heb echt al eens dingen geweigerd. En wat heb ik eraan als ik een partijtje ga zitten liegen op mijn blog? Op die manier gooi ik mijn naam en bedrijf ten grabbel en daar zit ik niet op te wachten.

Je doet wat je leuk vindt!

Soms vind ik het nogal tenenkrommend om te lezen bij reacties dat er mensen zijn die het verdienen met bloggen alleen maar de grond in trappen. Dingen als domme bloggertjes, stomme aanstellende vloggertjes, geen boeiend leven en dat soort dingen lees ik vaak. Ik hoop dat diegene die zo’n reactie achterlaat wel werk doet dat hij of zij leuk vindt of dat diegene elke dag met een chagrijnige kop naar het werk gaat. Als je blogt of vlogt en je kunt er je brood mee verdienen, dan is dat toch alleen maar super vet?! Je doet wat je leuk vindt en op die manier kun je leven en leuke dingen doen. Ergens bespeur ik dan ook wel een tikkeltje jaloezie misschien, maar denk dat het veel onwetendheid is. Ik ben er in ieder geval heel trots op dat mijn blog mijn bedrijf is geworden en ik er gedeeltelijk van kan leven. In mijn vrije tijd heb ik altijd wat te doen, ik vind het heel erg leuk om te doen en ik verdien er nog wat mee ook.

Lees ook:
Mijn iPhone 8 plus, hoe bevalt ‘ie?
Tag: Mijn blog content tag
Persoonlijke artikelen: wat deel ik wel en wat niet + tips!
Supertip voor bloggers: geld verdienen met linkpizza

6 Reacties

 1. Evelien
  8 juni 2017 / 15:36

  Ik ben het helemaal met je eens. Ik heb zelfs niets eraan toe te voegen! Ik hoop nog lang te kunnen blijven bloggen, en ook er geld mee te verdienen. Mensen onderschatten soms wel eens hoeveel tijd en geld en moeite er in een blog zit. Dan is het niet meer dan logisch dat we er iets aan willen overhouden. Alleen, als het echter op gegeven moment alléén maar op geld verdienen draait, haak ik toch snel af bij iemand. Dat heb je zo door.

 2. 8 juni 2017 / 10:35

  Ik vind het geweldig voor bloggers dat ze hun brood verdienen met hun grootste hobby! Allemaal prima, zolang er steeds duidelijk vermeld wordt dat een artikel gesponsord is. Natuurlijk, als alle reviews e.d. alleen maar 100% positief zijn, begin ik me wel vragen te stellen bij de geloofwaardigheid van een blogger – net zoals wanneer iemand alleen maar advertorials plaatst. Het vinden van de gulden middenweg is key!
  Lees het laatste blogbericht van Jessica J. – The Body Shop | Tea Tree Skin Clearing Foaming CleanserMy Profile

 3. Mariëlle | Me-licious
  8 juni 2017 / 09:39

  Er is niet tegen je geld verdienen met een gesponsorde blog of product. Wel moet je altijd eerlijk blijven over je mening en je niet laten beïnvloeden door de sponsoring. Als je van je hobby je werkt kunt maken, dan is dat geweldig!
  Lees het laatste blogbericht van Mariëlle | Me-licious – Review Decléor Lift & Firm Day CreamMy Profile

 4. Donna
  8 juni 2017 / 08:38

  Ik vind gesponsorde artikelen helemaal geen probleem! Ik vind wel dat het erbij vermeld moet worden. Soms kunnen er ook prachtige samenwerkingen uit komen!

 5. 8 juni 2017 / 08:14

  Ik zou wel graag wat meer inkomsten uit mijn blog willen halen. In ieder geval zodat ik de kosten die ik maak eruit kan halen. Alles wat extra is, is dan een soort van bonus. Ik ben op dit moment ook aan het kijken voor Google adsense. Ben benieuwd of dat inderdaad ook voor mij zal gaan werken.

 6. 8 juni 2017 / 06:51

  Ik vind het alleen maar mooi dat je met bloggen, iets wat je onwijs leuk vindt om te doen, je geld verdient. Zelf ben ik op dit moment niet zo bezig met een inkomen krijgen uit mijn blog, maar vind ik het vooral een leuke hobby. Als er iets op mijn pad komt en het past bij mij, ga ik het graag aan. Maar dat komt niet zo vaak voor. Als andere bloggers wel regelmatig samenwerkingen hebben, vind ik dat alleen maar tof. Zolang iemand het er netjes bij vermeldt, is het gewoon prima toch 🙂
  Lees het laatste blogbericht van Romy – 10 leuke dingen om te doen in de zomerMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.