5 gekke tics die ik heb

by Mariska

Gekke tics heeft iedereen misschien wel. Tenminste ik geloof dat iedereen wel een tic heeft die altijd weer terugkomt. Nu heb ik er zelf ook een paar die ik deel. Misschien zijn het niet hele gekke tics, maar ik vind van wel, haha. Kan me ook echt niet meer herinneren hoe ik aan sommige dingen ben gekomen eigenlijk. Nu ga ik dus de gekke tics delen die ik heb en die je, als je goed oplet, ook wel aan me ziet.

Foto: Shutterstock

In de WC pot kijken voor het zitten

Hoe dit is gekomen weet ik wel! Ik ben als de dood voor slangen (geen idee waarom, nooit direct in aanraking mee geweest), maar dan ook echt heel bang. Als ik ze op tv zie heb ik geheid nachtmerries direct daarna. Op een gegeven moment las ik dat ergens in Leiden (als ik het goed heb..) toen een keer een slang uit de wc pot gekropen was en bij iemand dus achter de wc lag. Sindsdien kijk ik dus áltijd in de WC pot voor ik ga zitten. En als ik zit en ik heb niet gekeken, dan sta ik op en kijk ik alsnog. Eigenlijk doe ik dit al jaren, haha!

Handdoeken

Als ik ga douchen neem ik altijd 2 handdoeken; een voor mijn lichaam en een voor mijn haar. Deze zijn dan opgevouwen (ik haal ze uit de kast) en leg ze dan op de rand van het bad neer en stap onder de douche. Het is altijd zo dat ik de onderste handdoek echt áltijd gebruik voor mijn haar. Op een of andere manier heb ik dus een tic dat ik denk dat de handdoek te vies is om te gebruiken voor mijn lichaam, omdat hij daar op de rand van het bad ligt. Is natuurlijk niet waar, maar oké. Ook dit gebeurt dus elke keer weer.

Schok van de auto

Voor ik een auto instap ga ik altijd eerst met mijn knie of been tegen de auto aan om te voorkomen dat ik een schok krijg. Nu ben ik sowieso bang voor schokken en dat soort dingen, maar heel erg vind ik een schok van een auto. Dit los ik dus zo op. En mocht ik een schok krijgen door mijn broek heen dan is die alsnog veel minder erg dan direct op mijn hand. Net van deurkrukken trouwens. Dan ga ik eerst met mijn jas of trui op de deurklink.

1000 keer op je telefoon kijken

Dit is ook een van mijn gekke tics waarvan ik zeker weet dat ik niet de enige ben die dit doet. Hoewel ik op mijn Samsung Galaxy S7 edge een hele handige ‘always on display’ functie heb. Zonder het toestel te ontgrendelen kun je dus zien of je Whatsapp berichten heb, mail, hoe laat het is en andere notificaties. Toch presteer ik het om mijn telefoon alsnog heel vaak op een dag te ontgrendelen, want stel je voor dat je toch die ene seconde iets hebt gemist. Meestal mis je niks, want als het belangrijk is dan bellen ze maar denk ik dan. Sowieso, als er echt iets ergs aan de hand is word je toch wel gebeld.

Limonade in één keer opdrinken

Limonade is dus zo’n drank die ik dus niet normaal kan opdrinken. Normaal gesproken drink je een paar slokken en zet je je glas neer en pakt hem daarna na een tijdje weer. Ik kan dat dus niet met limonade. Met geen andere drank heb ik dat, alleen dus met limonade. Ik pak een glas, laagje siroop, water en hup in één keer sla ik dat glas dan naar achter. Geen idee hoe dit zo is gekomen, haha!

Mezelf buitensluiten

Ook zoiets, mezelf buitensluiten. Ik ga regelmatig naar buiten om ‘even snel’ wat te doen. Dus bijvoorbeeld een vuilniszak weggooien of naar de supermarkt waar ik boven woon. Het gebeurt dus wel eens dat ik mijn sleutel vergeet omdat die nog in de deur zit naar het dakterras. Dan moet je maar net de mazzel hebben dat er iemand in de buurt is die kan komen om de deur open te doen, een buur die de sleutel heeft of anders ja, gewoon wachten. Sleutel vergeten den Haag? Amsterdam? Utrecht? Of welke kant van het land ook? Het blijft bloedje irritant!

Lees ook:
Lucky list #16
Waarom kreeg ik geen autoverzekering?
11 dingen die niet bij mij passen
Zó kom je NIET in de schulden

Wat zijn jouw gekke tics?

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?