IFTTT.com – automatisch artikelen delen en meer!

ifttt automatisch artikelen op social media

IFTTT.com is echt een hele handige website die ik opnieuw heb ontdekt. Voorheen gebruikte ik graag de Jetpack plugin om automatisch artikelen te delen, maar hier ben ik mee gestopt. Ik vond dat Jetpack mijn blog best wel (onnodig) langzaam maakte en kwam weer bij IFTTT.com terecht. IFTT is een online platform waarbij je dus heel veel automatisch kunt laten doen, waaronder artikelen delen. Nu is het niet alleen dat je Twitter, Facebook en Instagram kunt verbinden, nee er is echt heel veel mogelijk! Voor mij is het zeker een goed alternatief voor Jetpack en daarom wil ik dit delen. Er zijn namelijk heel veel bloggers die Jetpack gebruiken. Ik ga je een beetje uitleggen hoe IFTTT werkt.

Foto: Shutterstock

Hoe werkt IFTTT.com?

Allereerst ga je naar de website en dien je een account aan te maken. Op zich vrij logisch, want het platform heeft wel jouw gegevens nodig (bijvoorbeeld blog URL) voor er iets gedeeld kan worden vanuit jouw naam. Als je alles hebt ingevuld kun je beginnen met het maken van de ‘connecties’, zo noem ik het maar even. Je creëert dus eigenlijk schakels tussen verschillende programma’s. Je kunt bijvoorbeeld ook ervoor kiezen om alle iOs foto’s (van je iPhone) direct op OneDrive te plaatsen zodat je altijd een back-up hebt of zodra je een nieuwe YouTube video hebt geplaatst, dat het een Wordpress blogpost voor je maakt. Dat is nog maar een kleine greep en je zou het zelf even moeten bekijken. Ik geloof dat bijna alles wel mogelijk is, zover ik dat heb gezien. Je kunt zelfs bijvoorbeeld je Android telefoon op ‘mute’ laten zetten op het moment dat je op je werk bent. Hoe tof?!

De voordelen van IFTTT.com

Wat ik dus een groot voordeel vind is dat je er een enorme keuze hebt uit verschillende programma’s die je als het ware aan elkaar kunt koppelen. Dat neemt je niet alleen werk uit handen, maar het is ook nog eens hartstikke handig. Je kunt dit dus heel gemakkelijk op allerlei manieren gebruiken voor je blog en social media, zonder dat jouw blog daar langzaam voor wordt door het laden van allerlei plugins. Ook kun je zelf een ‘applet’ maken en configureren. Je hebt er duizenden die je zo kant en klaar kunt gebruiken, maar mocht je iets willen wat je niet ziet, dan is de kans groot dat je dit zelf wel kunt gaan koppelen. Sommige dingen zijn misschien dan niet mogelijk omdat er geen schakel bestaat of dat je echt technische kennis nodig hebt, maar ik geloof dat je er heel veel naar eigen wens kunt maken.

Je kunt ook een koppeling zelf samenstellen als het ware. Als jij de schakel gebruikt om een Wordpress blogpost te posten zodra deze online komt op jouw Facebookpagina, dan kun je zelf ‘ingrediënten’ kiezen. Wil jij alleen de titel van het bericht? Of wil je alleen de content? Of beide? Dat kun je dus zelf kiezen. Die codes hoef je zelf niet te weten, deze staan er gewoon en je hoeft alleen maar aan te klikken wat je wilt hebben. Zo kun je het dus precies naar eigen smaak inrichten en dat is belangrijk :) het moet zijn zoals jij wilt dat het voor jou het beste werkt.

Wat heb ik van IFTTT ingesteld voor mijn blog?

– Automatisch delen van een nieuw artikel op Facebook
– Automatisch delen van een nieuw artikel op Twitter
– Automatisch het artikel/link toevoegen aan mijn Buffer
– Automatisch delen van mijn artikel op een Pinterest board
– Nieuwe Instagram foto’s automatisch delen op Pinterest

Ik hoop dat ik je een goede tip heb gegeven over IFTTT en dat je wellicht ook overweegt om een aantal ‘recepten’ hiervan te maken die je het makkelijker maken :) Zelf ga ik naast de dingen die ik tot nu toe heb ingesteld nog even kijken wat nog meer handig is.

Lees ook:
Deel jouw beauty + lifestyle artikelen op Pinterest (ik nodig je uit!)
30 tips om blog inspiratie te krijgen
Hoe en waar promoot ik mijn blogartikelen?
Tag: Mijn blog content tag

Gebruik jij IFTTT al?
Geverifieerd door MonsterInsights