Het begin van je dag – tag

by Mariska

En weer eens een leuke tag! Deze vond ik bij iliveformydreams.com, en is bedacht door Fleur . Het is een tag die gaat over hoe jij je dag begint. Wat doe je precies voor je opstaat en op het moment dat je met het goede been uit je bed stapt. Nu moet ik eerlijk bekennen dat mijn ochtenden niet zo heel erg boeiend zijn, maar wel leuk om er met een paar gerichte vragen naar te kijken :) Kijk mee naar de ‘het begin van je dag’ tag.

Het begin van je dag – tag

Hoe laat gaat de wekker?
Op elke werkdag (behalve woensdag, dan ben ik vrij) staat mijn wekker om 7:00. Ik heb op dit moment een activity tracker die trilt om mijn pols en de wekker van mijn telefoon gaat dan.

Snoozen of meteen naast je bed?
Nou snoozen doe ik dus nooit. Als mijn wekker gaat druk ik hem weg en draai ik me nog wel even om, maar val niet meer in slaap. En als ik direct wakker ben dan begin ik met het lezen van mijn social media en mail. Als ik niet thuis slaap dan snoozed hij wel heel vaak. Super vervelend!

Wat is het eerste dat je doet als je wakker wordt?
Ik pak mijn telefoon en ga alles lezen; mijn mail, social media en Whatsapp berichtjes als ik die heb. Ook check ik wel het spel HayDay, haha. Dat speel ik de laatste tijd weer heel erg fanatiek.

Word je uit jezelf wakker of heb je daar een wekker voor nodig?
Door de week vind ik het wel fijn om een wekker te zetten, gewoon omdat dat een soort van veilig voelt. Eigenlijk word ik altijd wel bijtijds wakker. Vaak is dat evengoed rond 8 uur en in het weekend ook. Zelfs al heb ik gedronken de avond ervoor en dan best veel, dan nog word ik vaak rond een uur of 8 wakker.

Koffie of thee?
Thee! Koffie vind ik echt heel erg vies en heb het meerdere keren geprobeerd. Nee, niet mijn ding. Ook niet alle andere vormen van koffie trouwens. Wat ik wel lekker vind is mokka gebak bijvoorbeeld :)

Ontbijt jij of sla je die maaltijd over?
Thuis eet ik eigenlijk nooit voor ik naar mijn werk ga. Wel smeer ik wat broodjes en neem ik dat mee. Dat eet ik dan onder het werk op. Ik kan namelijk echt niet gelijk eten als ik uit bed ben.

Douchen of in bad?
Douchen! Ik doe dit niet altijd in de ochtend, ook wel vaak in de avond. Weet niet waarom, ik wissel gewoon af en ga douchen wanneer ik denk dat ik mezelf moet opfrissen. Wij hebben wel een bad en heb daar ook wel eens een enkele keer ingezeten, maar vaak doe ik dit niet. Meestal als ik me niet zo lekker voel of als ik echt heel veel drukte in mijn hoofd heb.

Hoeveel tijd heb jij nodig voor je make-up of je haar?
Niet zo lang. Mijn haar heb ik toch altijd vast in een knotje, dus ik pak het bij elkaar en m’n haar zit vast. Qua make-up ligt het er erg aan. Als ik make-up gebruik is het mascara en wenkbrauwpoeder en dat is het. Ook gebeurt het heel erg vaak dat ik gewoon geen make-up draag. Als ik me niet lekker voel, veel last heb van mijn allergie of gewoon te laat uit bed ben gegaan. Daar maak ik me echt niet druk om :)

Hoe ziet je ochtendritueel eruit?
Wekker uit, tv aan om het journaal te kijken op RTL4, ondertussen lees ik mijn social media, mails en berichten en dan ga ik langzaamaan mijn bed uit. Op dat moment staat er een miauwende kat voor me die ik dan een half zakje vlees geef, ga ik naar de wc, kleed ik me aan, controleer ik zijn brokjes en water, geef hem snoepjes en ga naar mijn werk.

Hoe laat ga je/ gaan jullie de deur uit?
Ik heb het geluk dat ik op het dorp werk en met 5 minuten daar ben. Vaak ga ik rond 10 voor half 9 de deur uit en ben dan op tijd op mijn werk. Als ik van tevoren nog even langs de supermarkt wil dan ga ik misschien 10 minuutjes eerder weg.

Wat is je grootste ergernis in de ochtend?
Een kat die voor mijn voeten loopt, kleding dat in de wasmand blijkt te liggen en vies is, te laat uit bed komen, dingen laten vallen, sleutels niet kunnen vinden en ga zo maar door. Klinkt heel dramatisch allemaal maar zo vaak gebeurt dit gelukkig niet :)

Wat is je tip om de ochtend zo goed mogelijk te starten?
Ga vooral niet snoozen, want dan blijf je moe naar mijn idee. Dat heb ik dan altijd en dat is niet handig natuurlijk. Probeer bij de eerste keer je ogen gewoon open te houden en ga iets doen. :)

Lees ook:
Hoe neem je de tijd voor jezelf?
Ouderenfonds vrijwilliger; ik heb me aangemeld!
25 levensvragen tag
Waarom ik ooit mijn rijbewijs kwijtraakte

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?